Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Μπιφτέκι αρακά με μαγιονέζα, κάσιους,& λεμόνι

Μπιφτέκι αρακά με μαγιονέζα, κάσιους,& λεμόνι

by NIKOLE

Χάρη στον αρακά που είναι μια από τις υψηλότερες πηγές πρωτεΐνης λαχανικών, σε συνδυασμό με ρεβίθια και σπόρους πλούσια σε πρωτεΐνες, αυτή η συνταγή για μπέργκερ είναι γεμάτη πρωτεΐνη. Το καρύκευμα του δίνει ένα βάθος μπαχαρικών ιδανικό για να το σερβίρετε μαζί με τη μαγιονέζα κάσιους λεμονιού. Μια εύκολη μαγιονέζα που όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από αυτές του σούπερ μάρκετ, αλλά δεν περιέχει ζάχαρη ή επεξεργασμένα λάδια! Καθώς όλα τα συστατικά είναι φυσικά, δεν θα διατηρηθεί τόσο πολύ (5 μέρες στο ψυγείο), αλλά μάλλον θα την έχετε καταναλώσει πιο σύντομα!

Μερίδες: 6 μπιφτέκια & 180 ml μαγιονέζα

Συστατικά
Μπιφτέκι μπιζελιού
150 γραμμάρια καλαμπόκι κατεψυγμένο
200 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια κήπου
240 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια
30 γραμμάρια φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
75 γραμμάρια αλεύρι καφέ ρυζιού ή αλεύρι χωρίς γλουτένη της επιλογής σας
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
2 κσ αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κολοκύθας
1 κουταλιά της σούπας ηλιόσποροι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας (περίπου) λάδι καρύδας για το μαγείρεμα
Μαγιονέζα με λεμόνι Κάσιους
200 γραμμάρια κάσιους προ-εμποτισμένα για 4-8 ώρες
100-125 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1/4 ξύσμα & χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
Ρίξε αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
Πιάτο: Κύριο πιάτο

Οδηγίες
Μπιφτέκι μπιζελιού
Εάν δεν έχετε φρέσκο αρακά, ρίξτε ζεστό νερό πάνω από τον αρακά για να ξεπαγώσει. Μόλις αποψυχθεί (περίπου 10 λεπτά) στραγγίστε το νερό.
Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα για να αρχίσουν να ενώνονται.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γλυκό καλαμπόκι, τον αρακά, τα ρεβίθια και το αλεύρι στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να φαίνεται λείο σε υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε τους σπόρους.
Πλάθετε τα μπιφτέκια βάζοντας 4 κουταλιές της σούπας μείγμα στην παλάμη του ενός χεριού και με το άλλο χέρι πλάθετε το μείγμα σε σχήμα χοντρό δίσκου. Τοποθετούμε το μπιφτέκι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Συνεχίστε να φτιάχνετε μπιφτέκια με το υπόλοιπο μείγμα, στη συνέχεια σκεπάζετε το δίσκο με μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά – 1 ώρα για να σφίξει (προαιρετικά – αν δεν έχετε χρόνο).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/350F/Gas 4.
Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο τηγάνι μέτρια ζεστό. Τοποθετήστε τρία από τα μπιφτέκια στο τηγάνι και συνεχίστε να ζεσταίνετε για να δημιουργήσετε μια χρυσοκαφέ κρούστα από κάτω.
Μετά από περίπου 5 λεπτά, αναποδογυρίστε προσεκτικά τα μπιφτέκια για να τσιγαριστεί και η άλλη πλευρά. Μετά από άλλα 5 λεπτά αφαιρέστε τα μπιφτέκια σε ένα στρωμένο ταψί. Με τον ίδιο τρόπο τσιγαρίζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Ψήνετε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να ζεσταθούν στο κέντρο και σερβίρετε.
Συμβουλές: Σερβίρετε σε ψωμάκι vegan burger χωρίς γλουτένη με μαρούλι και ντομάτα με μαγιονέζα από κάσιους. Ή ξεχάστε το τσουρέκι και απλώς σερβίρετε με μια σαλάτα κήπου με φέτες γλυκοπατάτας. Αλλεργιογόνα: σουσάμι.
Μαγιονέζα με λεμόνι Κάσιους
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας (αλλά μόνο το μισό γάλα αμυγδάλου σε αυτό το στάδιο).
Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά έχουν ενσωματωθεί. Ανακατέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά, ελέγξτε τη σύσταση και προσθέστε επιπλέον γάλα αμυγδάλου, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια πηχτή μους, ανάμεσα στα όσπρια.
Δοκιμάστε, αναζωογονήστε εάν απαιτείται. αλάτι, μηλόξυδο ή περισσότερο λεμόνι.
Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Συμβουλές: Πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε αρωματισμένη μαγιονέζα. Προσοχή: τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και μέντας μπορεί να μαυρίσουν, δίνοντας μια μη ελκυστική εμφάνιση στο καρύκευμα. Συμβουλές για αλλεργίες: Ξηροί καρποί, μουστάρδα.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Pea Burger and Lemony Cashew Nut Mayonnaise

Thanks to peas being one of the highest vegetables sources of protein, paired with protein rich chickpeas and seeds, this burger recipe is protein packed. The seasoning gives it a depth of spicing ideal to be served alongside Lemony Cashew Nut Mayonnaise. An easy mayonnaise which is not only better tasting than the supermarket versions, it contains no sugar or processed oils! As all the ingredients are natural it won’t keep as long (5 days in the fridge), but you won’t find it hanging round that long anyway!Servings:6 burgers & 180ml of mayonnaise

Ingredients

Pea Burger

  • 150 grams sweetcorn frozen
  • 200 grams frozen garden peas
  • 240 grams cooked chickpeas
  • 30 grams Fresh coriander chopped
  • 30 grams fresh flat leaf parsley chopped
  • 75 grams brown rice flour, or a gluten free flour of choice
  • 1 tsp hot paprika
  • 2 tsp ground coriander
  • 1 tsp turmeric
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 1 tbsp pumpkin seeds
  • 1 tbsp Sunflower seeds
  • 1 small red onion chopped
  • 1 large garlic clove crushed
  • 1 tsp sea salt
  • 1 tsp cracked black pepper
  • 6 tbsp (approximately) coconut oil for cooking

Lemony Cashew Nut Mayonnaise

  • 200 grams cashew nuts pre-soaked for 4-8 hours
  • 100-125 ml unsweetened almond milk
  • 1/4 lemon zest & juice
  • 1 tsp dijon mustard
  • Pinch salt
  • 1 tbsp apple cider vinegar

Course: Main Dish

Instructions

Pea Burger

  • Pour warm water over the peas to defrost. Once thawed (about 10 minutes) drain off the water.
  • Place the onion, garlic, herbs, salt, pepper and spices into a food processor and pulse to start to combine.
  • Next add the sweetcorn, peas, chickpeas and flour to the food processor and blitz until the mixture starts to look smooth in texture. Then add the seeds, pulse to in corporate.
  • Form the burgers by placing 4 tbsp of mixture into the palm of one hand and use the other hand to mould the mixture into a thick disc shape. Place the burger onto a tray lined with baking parchment.
  • Continue to make burgers with the remaining mixture, then cover the tray with cling film and chill for 30 minutes – 1 hour to firm up (optional – if you’re short of time).
  • Pre-heat an oven to 180C/ 350F / Gas 4.
  • Melt the coconut oil in a large moderately hot frying pan. Place three of the burgers into the pan and continue to heat to create a golden brown crust on the underneath.
  • After roughly 5 minutes, carefully turn the burgers over to crispen the other side. After another 5 minutes remove the burgers onto a lined baking tray. Sear the remaining burgers in the same way, and add them to the baking tray.
  • Cook the burgers for 15 minutes in the oven, or until warm in the centre, and serve.
  • Tips: Serve in a gluten free vegan burger bun with lettuce and tomato topped with cashew nut mayonnaise. Or forget the bun and just serve with a garden salad with sweet potato wedges. Allergens: sesame seeds.

Lemony Cashew Nut Mayonnaise

  • Place all the ingredients in a high speed blender (but only half the almond milk at this stage).
  • Pulse to combine, scraping down the sides to ensure all the ingredients are incorporated.
  • Blend on a high setting for a couple of minutes, check the consistency and add additional almond milk, enough to create a thick mousse like consistency, in between pulses.
  • Taste, re-season if required; salt, apple cider vinegar or more lemon.
  • Store in an airtight container refrigerated for 5 days.
  • Tips: Experiment using different herbs and spices to create flavoured mayonnaise. Caution: fresh basil and mint leaves bruise easily and may turn black, giving an unappealing look to the condiment. Allergy advice: Nuts, mustard.

Notes

CNM recommends the use of organic produce.Recipe by Francesca Klottrup. Photgraphy by Juliet Klottrup.

Source https://www.naturopathy-uk.com/natural-chef/blog/2020/01/23/pea-burger-and-lemony-cashew-nut-mayonnaise/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2021-11-22&utm_campaign=how_to_go_dairy_free

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα