Λίγες ημέρες πριν μου τηλεφώνησε η Μητέρα μου, η οποία ακουγόταν αγχωμένη ιδιαίτερα. Στο χώρο που βρισκόταν ακουγόντουσαν ουρλιαχτά από παιδί. Εν ολίγοις μου εξήγησε ότι το αγοράκι μιας Φίλης μας, το τσίμπησε “κάτι” δεν γνώριζαν τί, και πονούσε τόσο πολύ που ούρλιαζε από τον πόνο. Επιπλέον το χέρι του είχε γεμίσει σημάδια από τον ώμο έως τον καρπό. Με ρώτησε τί θα μπορούσαν να κάνουν για να αποφύγουν φυσικά την ταλαιπωρία μετάβασης, το νοσοκομείο και κυρίως τα φάρμακα (κορτιζονούχα αλοιφή πιθανά ή και ένεση κορτιζόνης κάποιες φορές, αντισταμινικό κλπ). Πιθανολόγησαν ότι τελικά ήταν σαρανταποδαρούσα.
Τα έντομα του καλοκαιριού βρίσκονται σχεδόν παντού: κουνούπια, σφήκες, μέλισσες, μύγες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες ενδέχεται να μας τσιμπήσουν όχι μόνο εμάς τους ενηλίκους, αλλά και τα παιδιά, που δύσκολα μπορούν να προστατευτούν.
Τα δήγματα και τα τσιμπήματα εντόμων μπορεί να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό στο δέρμα, που συνήθως υποχωρεί ύστερα από μία μέρα χωρίς φαρμακευτική θεραπεία. Αυτό που κυρίως πρέπει να κάνουμε είναι να ανακουφίσουμε την ενοχλητική φαγούρα.
Εμείς με τη συσκευή Rife που συστήνουμε και υποστηρίζουμε τον αγοραστή σε κάθε βήμα (μέσα από την ιστοσελίδα μας www.vivamus.gr http://vivamus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-rife
‘Eτσι επιστρέφοντας στην ιστορία με το αγοράκι της Φίλης μας, επιλέγοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα στη συσκευή για τα τσιμπήματα (15λεπτο) το παιδί στα 5 πρώτα λεπτά σταμάτησε να πονάει και λίγο μετά εξαφανίστηκαν τα σημάδια όλα από το χέρι του! Μάλιστα επαναλήφθηκε άμεσα το πρόγραμμα και 2η φορά και το συμβάν είναι σαν να μην έγινε ποτέ!! (Για πληροφορίες για την καταπληκτική αυτή συσκευή μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 9768116 , 6980 667655 & 6944 115449)
Εάν πρόκειται για σαρανταποδαρούσα τί συστήνετε να κάνετε..
Eίναι ενάντια στο ένστικτο και τη θέλησή σας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να σκοτώνετε μια σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας. Ακόμη κι αν έχετε την ευκαιρία, καλύτερα να το αποφύγετε. Υπάρχουν λίγα έντομα τόσο ανατριχιαστικά και γρήγορα στην κίνηση, όσο αυτές. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί και να μην ανατριχιάσει ή φοβηθεί μπροστά τους. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ανακαλύπτετε τα αγαπημένα τους σημεία. Συνήθως είναι οι δροσερές γωνιές της τουαλέτας, αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού. Αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί, ίσως εγκατασταθούν μόνιμα στους χώρους σας.
Είναι λογικό να θέλετε να απομακρύνετε τα έντομα, αλλά αντισταθείτε στην επιθυμία να τα σκοτώσετε. Ο λόγος είναι απλός: Δεν πρέπει να την σκοτώσετε, γιατί αυτό αποτρέπει την τουαλέτα σας από το να γεμίσει με άλλα πλάσματα. Wikimedia Commons Γνωρίστε την σαρανταποδαρούσα σπιτιού (Οικιακή Σκουτιγκέρα). Σε αντίθεση με τις άλλες σαρανταποδαρούσες, το συγκεκριμένο είδος έχει πιο κοντό σώμα και μοιάζει με μια ψεύτικη βλεφαρίδα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σκοτώσετε ένα έντομο σαν κι αυτό. Ενώ μπορεί να σας προκαλούν φόβο, αυτά τα πλάσματα είναι η καλύτερη άμυνα της φύσης ενάντια σε άλλα έντομα.
Σκεφτείτε πως η σαρανταποδαρούσα είναι τρομακτική, αλλά καταναλώνει άλλους απρόσκλητους επισκέπτες. Οι αγαπημένες της τροφές είναι τα μυρμήγκια, οι αράχνες, οι κοριοί, οι κατσαρίδες και τα ασημόψαρα. Συγκεκριμένα, κάθε αρθρόποδο που βρίσκεται στο σπίτι σας, είναι ένα απόλυτο δείπνο για μια τέτοια σαρανταποδαρούσα.
Τα ασημόψαρα σαν αυτό της εικόνας και οι σαρανταποδαρούσες, απολαμβάνουν τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως τις δροσερές και υγρές γωνιές. Αν εντοπίσετε μια σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από την αποχέτευση αλλά δεν υπάρχουν ασημόψαρα, τότε μπορείτε να την ευχαριστήσετε που τα εξολόθρευσε.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις αφήσετε να κυκλοφορούν στο σπίτι. Έχουν μια κακή συνήθεια: εξαφανίζονται από τις κρυψώνες τους και προχωρούν πολύ γρήγορα. Το 1902, ένας εντομολόγος από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τις περιέγραψε ως εξής: «Μπορεί συχνά να τις δείτε να διασχίζουν το πάτωμα με μεγάλη ταχύτητα, να σταματούν εντελώς να κινούνται και να συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς τρέχοντας προς τους ενοίκους του σπιτιού. Αυτό προκαλεί μεγάλο τρόμο.» Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Αντί να σκοτώσετε την σαρανταποδαρούσα, μπορείτε να την κλείσετε σε ένα δοχείο και να την βγάλετε έξω σε περιοχές με βράχια και μούχλα, ώστε να μείνει εκεί. Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την υγρασία και τα σημάδια της στο υπόγειο και το μπάνιο σας, ώστε να αποθαρρύνετε τα έντομα από το να μείνουν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως αν πρέπει να σκοτώσετε μια αράχνη, ρισκάρετε να απελευθερώσετε εκατοντάδες ζωντανά μωρά αράχνης. Απλά αφήστε τις σαρανταποδαρούσες να κάνουν τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, η μέση οικιακή σαρανταποδαρούσα, δεν μπορεί να κάνει πολλά για να σας βλάψει.
Σε αντίθεση με τις άλλες σαρανταποδαρούσες, αυτό το είδος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να δαγκώσει έναν άνθρωπο. Επίσης, δεν μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια μέσα στο σπίτι σας, επειδή περνούν καθημερινά αρκετό χρόνο καθαρίζοντας τα πόδια τους. Με άλλα λόγια, οι συγκεκριμένες σαρανταποδαρούσες θέλουν να φάνε τα άλλα έντομα που υπάρχουν στο σπίτι σας.