Αρχική Vivamus Ευρυαγγεία παιδιά &φυσική αντιμετώπιση VIVAMUS

Ευρυαγγεία παιδιά &φυσική αντιμετώπιση VIVAMUS

by NIKOLE

Μητέρα με κάλεσε σήμερα το πρωί, λέγοντάς μου ότι η μικρή της κόρη ( 3,5 ετών ), παρουσίασε ευρυαγγεία στα μάγουλά της, αυτή την εποχή, όπου ο ήλιος είναι τόσο δυνατός. Σε ερώτησή μου αν έχει και η ίδια ευρυαγγείες η απάντηση ήταν καταφατική. Της υποσχέθηκα ότι άμεσα θα ετοίμαζα σχετικό άρθρο, αυτό που ακολουθεί.

Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα μικρά φλεβίδια (αγγεία) που υπάρχουν κάτω από το δέρμα. Κοινώς ονομάζονται “σπασμένα αγγεία”, ο ιατρικός όρος όμως είναι ευρυαγγείες (ευρύ + αγγείο).

Είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ενοχλεί αισθητικά και τα δύο φύλα. Μπορεί να εμφανίζονται με μπλε χρώμα (όταν υπάρχει φλεβικό αίμα) ή με κόκκινο (όταν υπάρχει αρτηριακό αίμα).

Οι ευρυαγγείες (spiderveins) ονομάζονται και “τηλαγγειεκτασίες“, προκαλούνται από την διόγκωση των μικρών φλεβών του δέρματος που έχουν σημαντικά μικρότερο μέγεθος σε σχέση με τους κιρσούς. Συχνά το χρώμα τους είναι μπλε ή κόκκινο και το σχήμα τους μοιάζει με κλαδιά δέντρου ή ιστούς αράχνης απ’ όπου πήραν και το όνομα τους (spider veins).

Πώς προκαλούνται?

Προκαλούνται λόγω της στάσης του αίματος στις μικρές αυτές φλέβες. Σε κάθε περίπτωση οι ευρυαγγείες δεν είναι κιρσοί.  Είναι αρκετά συχνές και μοιάζουν με μικρές κόκκινες γραμμές στο δέρμα ενός παιδιού. Συνήθως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αισθητικό πρόβλημα.

Σχηματίζονται ως αποτέλεσμα ανώμαλων αιμοφόρων αγγείων (δηλαδή αγγειακή ανωμαλία). Δεν προκαλούν προβλήματα υγείας

Είναι έκτακτη ανάγκη;
Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά ιατρικά συμπτώματα, αναζητήστε αμέσως επείγουσα θεραπεία.

Στα παιδιά, οι φλέβες των αραχνών είναι συνήθως αισθητικά προβλήματα και μπορεί να είναι ασυμπτωματικές ή να προκαλούν ήπια δυσφορία.

Οι φλέβες μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να φαίνεται να επιδεινώνονται ή να υποχωρούν, ανάλογα με τους παράγοντες της αιτίας και του τρόπου ζωής. Οι γονείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη την έναρξη, τη συχνότητα και τη διάρκεια των φλεβών αράχνης πριν λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Σχετικά με τις φλέβες σαν ιστό αράχνης:

Kληρονομικότητα και γενετική. Οπως συμβαίνει με τις περισσότερες διαταραχές-παθήσεις, ο κοινός τρόπος ζωής ως βάση και η κληρονομική προδιάθεση (η οποία εκδηλώνεται εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν- τείνουν να “τρέχουν” σε οικογένειες. Μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου αυξάνονται με την ηλικία. Οι γονείς συνήθως γνωρίζουν ή καλό είναι να γνωρίζουν ότι, υπάρχει τάση για φλεβικά προβλήματα στις οικογένειες.
Όλες οι φλέβες μεταφέρουν αίμα από το σώμα πίσω στην καρδιά. Οι φλέβες έχουν βαλβίδες που διατηρούν τη ροή του αίματος προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν οι βαλβίδες εξασθενούν, το αίμα μπορεί να διαρρεύσει πίσω στη φλέβα, οδηγώντας σε πρήξιμο της φλέβας και “δυσφορία”. Είναι σχετικά επιφανειακές (κοντά στο ανώτερο στρώμα του δέρματος) και είναι πολύ πιο συχνές από τους κιρσούς στα παιδιά.

Κορίτσια και ευρυαγγεία
Υπάρχει μεγαλύτερη τάση για τα κορίτσια να έχουν ευρυαγγεία, λόγω των ορμονών που μπορούν να επηρεάσουν τα αιμοφόρα αγγεία. Ωστόσο, η παρουσία φλεβών σαν ιστός αράχνης μπορεί να μην σημαίνει καμία άλλη διαταραχή ή επιπλοκή. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1964 στο περιοδικό “Pediatrics”, οι ερευνητές μελέτησαν 711 παιδιά ηλικίας από τη γέννηση έως 15 ετών. Διαπίστωσαν ότι η συχνότητα εμφάνισης ευρυαγγείας αυξήθηκε από 2-13 ετών και ήταν πιο διαδεδομένη στα κορίτσια, αλλά δεν σήμαινε κάτι όσον αφορά την υγεία των παιδιών.

Ευρυαγγεία και βλάβη του δέρματος Τραυματισμοί.

Μικροί έως σημαντικοί τραυματισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε μώλωπες. Με μώλωπες στο πρόσωπό τους, μπορεί επίσης να παρατηρηθούν σπασμένα αιμοφόρα αγγεία. Τα παιδιά καθώς αρχίζουν να κινούνται ανεξάρτητα, μπορεί να πέσουν, έχουν δε την τάση να προσγειώνονται μπρούμυτα. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας στην ανάπτυξη των φλεβών της αράχνης.

Ευρυαγγείες και Αναπνευστικό
Τα μικρά παιδιά με αναπτυσσόμενη αναπνευστική οδό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε εποχιακές αλλαγές, καθώς και σε μούχλα.

Επιπλέον, τα παιδιά σε χώρους φύλαξης παιδιών, μπορεί να εκτεθούν σε πολλά διαφορετικά μικρόβια, γεγονός που μπορεί να τα οδηγήσει σε μια σειρά κρυολογημάτων. Ανεξάρτητα από την αιτία, η παρατεταμένη ρινική συμφόρηση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να αποδυναμώσει τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας στην ανάπτυξη ευρυαγγείας γύρω από τη μύτη και τα μάγουλα.

Ευρυαγγεία και χρήση στεροειδών
Συχνά κάποιοι γονείς χρησιμοποιούν τοπικά στεροειδή φάρμακα για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων στα παιδιά τους, όπως το έκζεμα και ο κνησμός.

Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση στεροειδών στο πρόσωπο μπορεί να “αραιώσει” το δέρμα ή να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ροδόχρου ακμής, μια κατάσταση όπου το πρόσωπο κοκκινίζει και τα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπο διαστέλλονται ανεξέλεγκτα.

Τα φάρμακα για την ακμή της ροδόχρου ακμής μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την ερυθρότητα του δέρματος χωρίς να αφαιρέσουν την ευρυαγγεία. Σε γενικές γραμμές, οι γονείς πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή χρησιμοποιώντας στεροειδή, να αναζητούν τη χαμηλότερη δυνατή ισχύ και να το εφαρμόζουν με φειδώ.

Η συσκευή Rife Vivamus (βλ. αρχική σελίδα) έχει προγράμματα για τις παθήσεις αυτές που συμβάλλουν σημαντικά στην αυτοίαση.

Ευρυαγγεία και παχυσαρκία
Η παχυσαρκία ασκεί υπερβολική πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να λειτουργούν σωστά.Ενώ η αύξηση της άσκησης είναι μια καλή στρατηγική για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η αύξηση της κυκλοφορίας μπορεί επίσης να αποτρέψει τη συγκέντρωση αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι γονείς πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί σχετικά με την πρόσληψη νατρίου, τον έλεγχο των ετικετών διατροφής σε δημητριακά, σνακ και άλλα παρασκευασμένα τρόφιμα. Τα αυξημένα επίπεδα νατρίου μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο φούσκωμα, καθώς το σώμα συγκρατεί το νερό για να μετριάσει τις επιδράσεις του νατρίου.

Εκθεση στον ήλιο. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία των παιδιών σας. Εάν εμφανιστεί ηλιακό έγκαυμα, το ανώτερο στρώμα του δέρματος μπορεί να ξεφλουδίσει και να κάνει προσωρινά ορισμένα από τα αιμοφόρα αγγεία στο πρόσωπό τους πιο αισθητά. Ο καιρός αλλάζει. Ο ζεστός καιρός αυξάνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Τα παιδιά που εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο μπορεί επίσης να αναπτύξουν ευρυαγγεία.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ένωση συνιστά στους γονείς, να ντύσουν τα παιδιά κάτω των έξι μηνών με μακρυμάνικα ρούχα και καπέλα, με φαρδύ γείσο το καλοκαίρι και να χρησιμοποιούν αντηλιακό σε τακτική βάση. Τα μικρά παιδιά πρέπει να εφαρμόζουν αντηλιακό 30 λεπτά πριν ξεκινήσουν σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος (φυσικά αναφερόμαστε σε βιολογικά καλλυντικά). Άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη φλεβών αράχνης του προσώπου από παρατεταμένη. έκθεση στον ήλιο

Έμετος ή φτέρνισμα. Ξαφνική, ακραία πίεση στο πρόσωπό σας από βίαιο φτάρνισμα ή ξόρκι εμετού μπορεί να σπάσει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα.

Αντιμετώπιση
Οι γονείς μπορεί να δελεαστούν από κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί στην ιατρική έρευνα. Οι περισσότερες κρέμες για ευρυαγγεία περιλαμβάνουν βιταμίνη Κ (για πήξη του αίματος) και βιταμίνη C (που μπορούν να ενισχύσουν τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων).
Για ολόκληρες τροφές πηγές βιταμίνης Κ, οι γονείς μπορεί να αναζητούν εμπλουτισμένα δημητριακά, σόγια, κουνουπίδι και φυλλώδη πράσινα (ειδικά σπανάκι, λάχανο και λάχανα). Ολόκληρες πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν τροφές για εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, ροδάκινα και φράουλες, καθώς και γλυκές πιπεριές και μπρόκολο. Βιταμίνη Κ και C μπορείτε να προμηθευτείτε πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Είναι αυτονόητο ότι η κατανάλωση των Διατροφικών Συμπληρωμάτων FLAVON από 100% Βιολογικά Φρούτα και Λαχανικά, είναι η ιδανική λύση για αυτή τη διαταραχή και όχι μόνο.

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της ευρυαγγείας, μειώνοντας την ερυθρότητα και άλλα σχετικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιήστε το (οργανικό φυσικά) εφαρμόζοντας το με βαμβάκι.

Αγριοκάστανο
Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται για μια ποικιλία παθήσεων του δέρματος. Ενώ διατίθεται ως συμπλήρωμα, οι τοπικές μορφές αγριοκάστανου μπορεί να είναι ασφαλέστερες για τη θεραπεία της ευρυαγγείας. Ψάξτε για παρασκευάσματα που γίνονται μόνο από το φλοιό και εφαρμόστε τα στο πρόσωπό σας.

Μάθετέ τα να πλένουν το πρόσωπό τους όχι με ζεστό νερό
Επειδή η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σπασμένα αιμοφόρα αγγεία, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγουν το ζεστό νερό. -Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το πρόσωπο

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

————————————————————————————————–

Spider veins are also known as spider nevi or telangiectasia.Is This an Emergency?

If you are experiencing serious medical symptoms, seek emergency treatment immediately.

In children, spider veins are usually cosmetic problems and may be asymptomatic or create mild discomfort.

The veins can occur at any age and may appear to worsen or recede, depending on cause and lifestyle factors. Parents would do well to consider the onset, frequency and duration of spider veins before obtaining medical care.

About Spider Veins

All veins carry blood from the body back to the heart. eins have valves which maintain the flow of blood in this direction.

When the valves weaken, blood can leak back into the vein, leading to vein swelling and discomfort.

Spider veins are relatively superficial (close to the top layer of the skin) and are much more common than varicose veins in children 2. Parents should be aware that there is a tendency for venous problems to run in families.

  • All veins carry blood from the body back to the heart.
  • When the valves weaken, blood can leak back into the vein, leading to vein swelling and discomfort.
Spider Veins, Girls and Health

There is a greater tendency for girls to have spider veins, due to fluctuating hormones which can affect the integrity of the blood vessels. However, the presence of spider veins may not indicate any other health care complication. In a study published in 1964 in the journal “Pediatrics,” researchers studied 711 children ranging in age from birth to 15 years old. They found that the incidence of spider veins increased from ages two to 13 and was more prevalent in girls, but provided no other marker in otherwise healthy children.

  • There is a greater tendency for girls to have spider veins, due to fluctuating hormones which can affect the integrity of the blood vessels.
Spider Veins and Skin Damage

As they begin to move independently, children can fall, and they may have a tendency to land face-down. Blows to the face can damage the skin and hurt the blood vessels, leading to the development of spider veins.

Children who receive excessive sun exposure may also develop spider veins. The American Association of Pediatrics recommends that parents dress children under six months of age in long-sleeved clothing and wide-brimmed hats in summer, and use sunscreen on a regular basis. Young children should apply sunscreen 30 minutes before heading outdoors, even if the weather is overcast. Individuals with fair skin are more susceptible to developing facial spider veins from prolonged sun exposure.

  • As they begin to move independently, children can fall, and they may have a tendency to land face-down.
Spider Veins and Sinus Strain

Small children with developing respiratory tracts may be particularly sensitive to seasonal changes, as well as mold and mildew.

Moreover, children in childcare settings may be exposed to many different germs, leading to an ongoing series of colds. Regardless of the cause, prolonged nasal congestion can irritate the skin and weaken the blood vessels, leading to the development of spider veins around the nose and cheeks.

Spider Veins and Steroid Use

Parents may use topical steroid medications to treat various skin conditions in their children, including eczema and pruritus.

However, long-term steroid use on the face may thin the skin or lead to the development of acne rosacea, a condition where the face reddens and blood vessels in the face dilate uncontrollably.

Medications for acne rosacea may minimize skin redness without removing the spider veins. In general, parents should exercise extreme caution using steroids, seek out the lowest potency possible, and apply it sparingly.

  • Parents may use topical steroid medications to treat various skin conditions in their children, including eczema and pruritus.
Spider Veins and Obesity

Obesity puts undue pressure on blood vessels and can impair their ability to function properly.

While increasing exercise is a good strategy towards combating obesity, increasing circulation can also prevent the pooling of blood in a specific region. Parents should also be cautious about sodium intake, checking nutrition labels on cereals, snacks and other prepared foods. Increased sodium levels can lead to increased bloating, as the body holds on to water to mitigate the effects of the sodium.

  • Obesity puts undue pressure on blood vessels and can impair their ability to function properly.
  • Increased sodium levels can lead to increased bloating, as the body holds on to water to mitigate the effects of the sodium.
Spider Vein Treatments

Parents may be lured by over-the-counter creams, but their effectiveness has not been proven in medical research. Most creams for spider veins include vitamin K (for blood clotting) and vitamin C (which can strengthen the walls of capillaries).

For whole foods sources of vitamin K, parents may look to fortified cereals, soybeans, cauliflower and leafy greens (especially spinach, kale and collards). Whole foods sources of vitamin C include kid-friendly citrus fruits such as oranges, peaches and strawberries, as well as sweet bell peppers and broccoli.

Apple cider vinegar

This common pantry staple can lessen the appearance of spider veins by reducing redness and other related features. Use the vinegar in place of your daily toner or astringent by applying it with a cotton ball.

Horse chestnut

This herb is used for a variety of skin ailments. The National Center for Complementary and Integrative HealthTrusted Source explains that some people use it for vein health. While available as a supplement, topical forms of horse chestnut may be safer for the treatment of spider veins. Look for preparations made from the bark only, and apply these to your face.

Wash your face with warm water only

Since heat can cause broken blood vessels, you’ll want to make sure you avoid hot water. Take warm — not hot — baths and showers. Make sure you wash your face gently with warm water, too.

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!