Αρχική VivamusΣυμβουλες Αποτοξινωση Ηπατος

Αποτοξινωση Ηπατος

by NIKOLE

Ακριβώς επειδή θεωρώ την αποτοξίνωση του ήπατος εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό την παραθέτω και στο blog (πέρα από το κύριο “σώμα” της ιστοσελίδας). Να σημειώσω ότι ήδη βρίσκομαι στην 3η ημέρα της αποτοξίνωσης των 5 ημερών με το ρόφημα από μήλο, λεμόνι, σκόρδο, λάδι και νερό και νοιώθω περίφημα. Όσο για το ρόφημα, παρά το ότι είχα επιφυλάξεις για τη γεύση του, αποδείχτηκαν απόλυτα  λαθεμένες. Έχει όχι μόνο πραγματικά υπέροχη γεύση (τόσο που δε χρειάζομαι να πιω άλλο χυμό για να καθαρίσει το στόμα μου όπως προτείνεται στο ακόλουθο κείμενο), αλλά αμέσως μόλις το πιείτε νοιώθετε καθαροί εσωτερικά. Θα το απολαύσετε!  Επίσης αναφορικά με το βάμμα του ήπατος, προφανώς δεν απαιτείται να το φτιάξετε εσείς (αν και δίνονται συστατικά παρακάτω). Προσωπικά το αγόρασα από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Το ζήτησα και μου έδωσαν βάμμα από γαϊδουράγκαθο μαζί με αρκετά από τα συστατικά που περιγράφονται ακολούθως. 

Το ήπαρ (συκώτι) θεωρείται ο μεγαλύτερος  αδένας και ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του οργανισμού. Έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού (απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού), η σύνθεση πρωτεϊνών, και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών. Λειτουργεί σαν αποθήκη βιταμινών, μετάλλων και ζαχάρων, παρέχοντάς τα στον οργανισμό όταν τα χρειαστεί και τέλος απορροφά από τις τροφές τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για την εύρυθμη λειτουργία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο «αθόρυβα» όργανα (ο πόνος στο συκώτι (που θα μπορούσε να υποδείξει πρόβλημα), είναι κάτι παραπάνω από σπάνιος).  Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα και επεκτείνεται στο κεντρικό και άνω μέρος της κοιλιάς. Παράγει τη χολή, ένα αλκαλικό μίγμα, που αποδομεί μικρά και περίπλοκα μόρια, πολλά από τα οποία είναι αναγκαία για της φυσιολογικές ζωτικές λειτουργίες.

Οι ασθένειες που μπορούν να βλάψουν το συκώτι είναι πολλές, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις ατόμων που γεννιούνται με προβλήματα στο συκώτι και μαθαίνουν να ζουν με αυτά. Η συνηθέστερη, ωστόσο, αιτία που οδηγεί σε ηπατικά προβλήματα είναι η εκτεταμένη κατανάλωση αλκοόλ και, σε αρκετές περιπτώσεις, φαρμάκων.

 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τα συνηθέστερα και πιο πρώιμα συμπτώματα που μας βοηθούν να προστατεύσουμε το συκώτι από μεγαλύτερη ζημιά ακολουθούν:

Δερματικές αλλαγές

Ένα από τα πιο πρώιμα σημάδια πιθανού προβλήματος στο συκώτι είναι οι ξαφνικές αλλαγές στο δέρμα. Είτε πρόκειται για τοπικό αποχρωματισμό της επιδερμίδας που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση, είτε τα  νύχια των χεριών ή τα ακροδάχτυλα γίνονται σταδιακά κίτρινα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αδυναμία του συκωτιού να αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση της χολερυθρίνης κάτω από το δέρμα.

Φαγούρα ή υπερευαισθησία στο δέρμα

Ακόμα ένας οιωνός ηπατικών προβλημάτων είναι η έντονη φαγούρα που χειροτερεύει με το χρόνο. Επιδερμίδα ευαίσθητη στο άγγιγμα και επιρρεπής στη φλεγμονή, μετά τον έντονο κνησμό υπονοεί προβλήματα στο συκώτι. Η ενυδάτωση του δέρματος βοηθάει στην ανακούφισή του και η συμβουλή του  γιατρού στη συνολική θεραπεία.

Προβλήματα στο έντερο και την ούρηση

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο συκώτι είναι πολύ πιθανό να δουν τα συμπτώματα αυτών, στο μπάνιο. Η δυσλειτουργία του συκωτιού μπορεί να φανεί από το χρώμα των ούρων που είναι περισσότερο σκούρο του αναμενόμενου, αλλά και των κοπράνων που επίσης εμφανίζουν σκουρότερες αποχρώσεις.

Κοιλιακά προβλήματα

Κράμπες ή πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς, που σύντομα εξελίσσονται σε αέρια και πρήξιμο, μπορούν να είναι ενδείξεις δυσλειτουργικού συκωτιού. Όσο δυσχεραίνει η κατάσταση στο συκώτι, πληθαίνουν τα συμπτώματα και αυξάνει η πιθανότητα συσσώρευσης υγρού στο κοιλιακό τοίχωμα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή καθώς πιέζει τους πνεύμονες. Ναυτία και εμετοί είναι επίσης ενδείξεις κακής λειτουργίας του συκωτιού.

Κούραση

Ο πάσχων από ηπατικά προβλήματα είναι πιθανό να εμφανίσει σημάδια κούρασης, αδυναμίας και χρόνιας κόπωσης. Το σώμα που λειτουργεί με ένα υποτονικό συκώτι, απαιτεί περισσότερη ενέργεια για την τήρηση συγκεκριμένων λειτουργιών με αποτέλεσμα το αίσθημα της κόπωσης, την απώλεια βάρους και την συνεχή ανάγκη για ξεκούραση. Εάν μάλιστα τα σημάδια κούρασης εμφανίζονται μαζί με άλλα συμπτώματα, όπως τα παραπάνω, τότε η επίσκεψη στο γιατρό είναι επιτακτική.

Τέλος, θυμίζουμε, πως αυτά είναι κάποια πρώιμα σημάδια ηπατικής ασθένειας και πρέπει να τονίσουμε πως ασθένειες που πλήττουν το συκώτι έχουν διαφορετικά συμπτώματα η καθεμία, που δυστυχώς εμφανίζονται όσο περισσότερο έχει προχωρήσει η βλάβη. Σε κάθε περίπτωση, η αυτοπαρατήρηση είναι η καλύτερη πρόληψη, γιατί δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα χειρότερα για να αντιληφθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας. Ο αναίτιος αποχρωματισμός του δέρματος και το αδικαιολόγητο αίσθημα κούρασης είναι αρκετές ενδείξεις για μια επίσκεψη στο γιατρό.

Α Π Ο Τ Ο Ξ Ι Ν Ω Σ Η

Η αποτοξίνωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, δεδομένου ότι εξουδετερώνει και αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των μεγάλων οργάνων, όπως το έντερο, το ήπαρ, τα νεφρά, τους πνεύμονες, τους λεμφαδένες και το δέρμα. Σύμφωνα με πολλούς θεραπευτές, η αποτοξίνωση μέσω ειδικών προγραμμάτων καθαρισμού μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για την πρόληψη των ασθενειών.

Επιλέγουμε αρχικά την αποτοξίνωση του ήπατος, αφορά ακριβώς στο ότι το συκώτι αποτελεί τόσο σημαντικό όργανο, ώστε πολλοί θεραπευτές ισχυρίζονται ότι οι περισσότερες ασθένειες δεν μπορούν να εμφανιστούν (δηλαδή δεν μπορεί να συμβεί καμία μορφή εκφύλισης κυττάρων), αν το ήπαρ λειτουργεί αποτελεσματικά. Αντιθέτως, η κακή κατάσταση του ήπατος είναι πολύ πιθανό να αποτελεί τη ρίζα των σοβαρότερων προβλημάτων υγείας.

Τρόποι καθαρισμού και αποτοξίνωσης του ήπατος

Με τον όρο αποτοξίνωση ήπατος εννοούμε τον καθαρισμό από τα λίπη, τη χοληστερίνη, τις πέτρες στη χολή, τις τοξίνες και τα υπολείμματα φαρμάκων που έχουν συσσωρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιθανότερο είναι ότι τίποτα άλλο (συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της αποτοξίνωσης του παχέος εντέρου) δεν θα σας κάνει να νιώσετε μεγαλύτερη διαφορά στο σύνολο της υγείας σας. Η εξάλειψη των τοξινών και η παροχή υγιεινών και θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας, σας προστατεύει από τις ασθένειες και βελτιώνει την ικανότητά σας να διατηρείτε καλή υγεία.

Το ήπαρ είναι η πύλη του σώματος και σε μια εποχή γεμάτη με χημικά, είναι εύκολο να υπερφορτωθεί. Χιλιάδες χημικές ουσίες προστίθενται στα τρόφιμα και πάνω από 700 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στο πόσιμο νερό. Τα φυτά ψεκάζονται με τοξικά χημικά, τα ζώα είναι γεμάτα με ισχυρές ορμόνες και αντιβιοτικά ενώ πολλά τρόφιμα είναι γενετικά τροποποιημένα, επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα, κατεψυγμένα και μαγειρεμένα. Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή των ευαίσθητων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την αποτοξίνωση του ήπατος. Το ήπαρ αναγκάζεται να αντιμετωπίσει κάθε τοξική χημική ουσία που υπάρχει στο περιβάλλον μας, καθώς και τα βλαβερά λιπαρά που υπάρχουν στα επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα.

  1. Αποτοξίνωση ήπατος διάρκειας 5 ημερών

Παρακάτω περιγράφεται η μέθοδος αποτοξίνωσης ήπατος / χοληδόχου κύστης που συνιστά ο Δρ. Richard Schulze και είναι αυτή που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εφαρμόζεται το πρωί με άδειο στομάχι για 5 ημέρες.

Μόλις ξυπνήσετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πιείτε 236 ml νερό για να καθαρίσετε την πεπτική οδό σας.

Μια ώρα αργότερα, ανακατέψτε στο μπλέντερ 236 ml φρέσκο χυμό εσπεριδοειδών (ο φρέσκος χυμός μήλου ή ο χυμός σταφυλιού μαζί με το ίζημα είναι επίσης κατάλληλα), ένα λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο (προσθέτετε 1 σκελίδα παραπάνω κάθε μέρα), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας παραπάνω κάθε μέρα) και ένα κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2,50 cm) μαζί με 236 ml νερό.

Αφού το πιείτε, συνεχίστε με έναν φρέσκο συνοδευτικό χυμό για να καθαρίσετε το στόμα σας.

Δεκαπέντε λεπτά μετά, καταναλώστε 2 φλιτζάνια αποτοξινωτικού τσαγιού ήπατος. Είναι σημαντικό να παίρνετε 2 σταγόνες από το βάμμα αποτοξίνωσης ήπατος 3-6 φορές την ημέρα και τις 5 ημέρες και να το συνεχίσετε και μετά, μέχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι.

  1. Αποτοξίνωση ήπατος με ωμές τροφές, ωμά φρούτα και λαχανικά

Είναι εξαιρετικά ευεργετικό να συμπεριλάβετε 2 ήμερες κατανάλωσης ωμών τροφών και 3 ημέρες κατανάλωσης μόνο χυμών φρούτων και λαχανικών. Για εκείνους που μπορούν να το εφαρμόσουν, η κατανάλωση μόνο χυμών φρούτων και λαχανικών για 5 ημέρες είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Παρακάτω δίνονται οδηγίες εφαρμογής της μεθόδου αποτοξίνωσης.

Αποτοξίνωση – ημέρα 1η

Το πρωί (μετά το ρόφημα καθαρισμού και μία ώρα πριν από το γεύμα) καταναλώστε όσα φρέσκα φρούτα ή χυμό λαχανικών θέλετε. Ο χυμός παντζαριών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος. Μην αναμιγνύετε χυμό φρούτων και λαχανικών, μπορείτε όμως, αν θέλετε, να αραιώσετε τους χυμούς σας.

Το μεσημέρι μπορείτε να πιείτε αραιωμένο χυμό, να φάτε ένα ωμό λαχανικό ή σαλάτα. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε τυποποιημένο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σας. Φτιάξτε το μόνοι σας από ελαιόλαδο και λεμόνι ή μηλόξυδο και φρέσκα βότανα και μπαχαρικά της επιλογής σας. Αν πεινάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, φάτε ένα σνακ από φρέσκα λαχανικά ή χυμό.

Το βράδυ φάτε φρέσκα φρούτα, χυμό φρούτων ή κάποιο φρουτοποτό.

Αποτοξίνωση – ημέρες 2η-4η

Καταναλώστε αραιωμένους χυμούς και τσάι από βότανα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο περισσότερο μπορείτε. Προσπαθήστε να καταναλώνετε γύρω στα 3,5 λίτρα την ημέρα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΙΟΥ

Συνιστάται κατά τη διάρκεια της ημέρας να καταναλώνετε μερικά φλιτζάνια από ρόφημα καλίου. Τα πλεονεκτήματά του βασίζονται στο γεγονός ότι το εξωτερικό της πατάτας είναι μια από τις υψηλότερες πηγές καλίου. Πάρτε τις φλούδες από αρκετές πατάτες, αλλά προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό τους. Για περισσότερη γεύση, προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως καρότα (με τη φλούδα), σέλινο, παντζάρια (μαζί με τα φύλλα), φρέσκο μαϊντανό και πολύ κρεμμύδι και σκόρδο (μέχρι και 50 σκελίδες).

Σιγοβράστε τα υλικά για 40-60 λεπτά σε ένα καλυμμένο δοχείο με φιλτραρισμένο νερό. Στραγγίξτε τα λαχανικά, αφήστε τα να κρυώσουν και πιείτε το ρόφημα. Φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο για να το καταναλώσετε τις επόμενες 2 ημέρες.

Αποτοξίνωση – ημέρα 5η

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με την 1η ημέρα

  1. Εναλλακτική μέθοδος αποτοξίνωσης (30 ημέρες)

Για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πλήρη αποτοξίνωση, υπάρχει μια αργή και εύκολη μέθοδος με αποτελεσματικότητα 70% – 80% χωρίς τις δυσκολίες της κλασσικής μεθόδου. Εντάξτε στην καθημερινή διατροφή σας ένα φλιτζάνι ωμά, φρεσκοτριμμένα παντζάρια αναμεμειγμένα με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού για 30 ημέρες. Συνιστάται επίσης να πίνετε σε καθημερινή βάση αποτοξινωτικό τσάι ήπατος καθώς και να χρησιμοποιείτε βάμμα αποτοξίνωσης για το ήπαρ.

Τι να περιμένετε από την αποτοξίνωση

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να ελέγχετε τα κόπρανά σας. Ψάξτε για πέτρες. Η χολή δίνει στις πέτρες πράσινο χρώμα. Κοιτάξτε επίσης αν υπάρχουν μαύρες, κόκκινες και καφέ πέτρες. Τέλος, κοιτάξτε για πέτρες που περιέχουν αίμα. (Σημείωση: Συχνά, το ελαιόλαδο δημιουργεί μικρές αφρώδεις μάζες στον εντερικό σωλήνα και πολλοί άνθρωποι τις μπερδεύουν με τις πέτρες.) Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε τίποτα, δεν σημαίνει ότι η θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική.

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας οργανισμός να αποβάλλει μέχρι και 2.000 πέτρες. Αυτό θα πρέπει να σας χαροποιεί, καθώς όσο περισσότερες βγάλετε τόσο πιο υγιής θα είστε. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να βρείτε μεγάλο αριθμό από μικροσκοπικούς λευκούς κρυστάλλους χοληστερίνης μέσα στα κόπρανα.

Αποτοξινωτικό τσάι και βάμμα αποτοξίνωσης ήπατος

Είναι απαραίτητη η κατανάλωση βάμματος και τσαγιού από βότανα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης.
Αποτοξινωτικό τσάι

Το τσάι βοηθά ούτως ή άλλως στη διαδικασία αποτοξίνωσης, αλλά βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση οποιασδήποτε ενόχλησης ή ναυτίας. Το βασικό βότανο στο τσάι είναι η ρίζα πικραλίδας, ένα από τα ισχυρότερα λιποτροπικά βότανα. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρεί το συσσωρευμένο λίπος από το ήπαρ. Άλλα βότανα που περιλαμβάνονται στο τσάι αποτοξίνωσης είναι το τζίντζερ, το γαρίφαλο, η κανέλα, η ρίζα κολλιτσίδας και το κονδυλόχορτο. Παρεμπιπτόντως, μερικά από τα άλλα βότανα που χρησιμοποιούνται στο αποτοξινωτικό τσάι, όπως ο αρκτοστάφυλος, η ρίζα μαϊντανού και οι καρποί αρκεύθου είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και για τα νεφρά.
Πρέπει να καταναλώνετε 2 φλιτζάνια τσαγιού 15 λεπτά μετά τον χυμό εσπεριδοειδών και αρκετά φλιτζάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση του συγκεκριμένου τσαγιού ως μέρος της διατροφής σας είναι ένας ευχάριστος και νόστιμος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας. Μια καλή ιδέα είναι να δώσετε γλυκιά γεύση στο τσάι με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Βάμμα αποτοξίνωσης

Το βάμμα είναι συστατικό ζωτικής σημασίας διότι περιέχει βότανα που βοηθούν το ήπαρ να αναπλαστεί. Ένα δευτερεύον όφελος είναι ότι μειώνει σε σημαντικό βαθμό την απελευθέρωση της LDL χοληστερόλης από το ήπαρ. Τα βασικά βότανα περιλαμβάνουν γάλα γαϊδουράγκαθου, ρίζα πικραλίδας, picrorhiza kurroa (μερικές φορές είναι γνωστό με το όνομα kutkin ή ινδικό γάλα γαϊδουράγκαθου), αγκινάρα ή φύλλα παντζαριών.

Το βάμμα αποτοξίνωσης μπορεί να περιλαμβάνει και αντιπαρασιτικά βότανα, όπως αρτεμισία και μαύρο ξύλο καρυδιάς. Μαζί με το σκόρδο θα εξοντώσει σχεδόν κάθε παράσιτο από τον οργανισμό σας.

Πάρτε 2 σταγόνες 3-6 φορές την ημέρα (ανάλογα με το ποσοστό αποτοξίνωσης που χρειάζεστε και το ποσοστό δυσφορίας που νιώθετε) μέχρι να τελειώσει το μπουκαλάκι.
Αποτοξίνωση αίματος

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε το αίμα σας από τις βλαβερές ουσίες. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς είναι να παίρνετε πεπτικά ένζυμα ανάμεσα στα γεύματα ή πριν πάτε για ύπνο. Μέσα σε λίγα λεπτά τα ένζυμα εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και αρχίζουν να το καθαρίζουν διεγείροντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να απομακρύνει τα κυκλοφορούντα ανοσοσυμπλέγματα από το αίμα. Αυτό θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τη γενικότερη υγεία σας.

Καθώς όμως προτιμάμε πάντα τη χρήση φυτικών καθαριστικών αίματος προκειμένου να αφαιρεθούν τα τοξικά υπολείμματα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και όγκους, προτείνουμε τα ακόλουθα πιο αποτελεσματικά βότανα: το κόκκινο τριφύλλι, τη ρίζα κολλιτσίδας, το σαπαράλ, τη φυτολάκα και την οξαλίδα. Τέτοια βότανα θα βρείτε στις περίφημες θεραπείες καθαρισμού αίματος, όπως η θεραπεία Hoxey και Essiac και οι θεραπείες του δρος Christopher και του δρος Schulze. Αυτά τα βότανα μπορούν κυριολεκτικά να «απομακρύνουν» τους όγκους από το σώμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ακολουθήσετε αυτό το είδος θεραπείας είναι ένα φυτικό βάμμα, το οποίο διαθέτει τα βότανα σε συμπυκνωμένη μορφή μέχρι και 30 φορές. Πιείτε 4-12 σταγόνες την ημέρα (ανάλογα με τις ανάγκες σας) μέσα σε χυμό. Στη συνέχεια αφήστε να περάσει ένα χρονικό διάστημα, όπως απαιτείται, και συνεχίστε μέχρι να τελειώσει όλο το μπουκαλάκι. Επαναλάβετε όσο συχνά χρειάζεται.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Τσάι για το ήπαρ – συστατικά:

ρίζα πικραλίδας, ρίζα κολλιτσίδας, φλοιός κανέλας,σπόροι κάρδαμου,γλυκόριζα,μάραθο,αρκτοστάφυλος,μούρα αρκεύθου,ρίζα τζίντζερ,γαρύφαλλο,μαύρο πιπέρι,κονδυλόχορτο,φλούδα πορτοκαλιού,ρίζες μαϊντανού,σπόροι τριγωνέλλας,φλοιός ρίζας σασαφρά.

Βάμμα για το ήπαρ – συστατικά:

σπόροι από γάλα γαϊδουράγκαθου,φλούδα μαύρης καρυδιάς,ρίζα πικραλίδας,picrorhiza kurroa (kutkin ή ινδικό γάλα γαϊδουράγκαθου),ρίζα από σταφύλια Όρεγκον,ρίζα τζίντζερ,φύλλα αγκινάρας,γεντιανή ρίζα,φύλλα αρτεμισίας,σκόρδο,μάραθο

Βάμμα για το αίμα – συστατικά:

κόκκινο τριφύλλι,σαπαράλ,ρίζα κολλιτσίδας,ρίζα φυτολάκας,ρίζα αγριολάπαθου,ρίζα υδραστίδας,ρίζα από σταφύλια Όρεγκον,ποτεντίλλη,ιξός,λουλούδια μυρτιάς,σπόροι λοβέλιας,οξαλίδα,πιπέρι καγιέν

Όλα τα βότανα θα τα βρείτε σε ενημερωμένα καταστήματα βοτάνων, καθώς και στο διαδίκτυο. Καλό είναι να προσπαθήσετε να περιέχονται όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αναγραφόμενα συστατικά.
Εναλλακτικά μπορείτε να ακολουθήσετε την αποτοξίνωση ήπατος και χολής του Andreas Moritz. Η μέθοδος περιγράφεται αναλυτικά στο ομώνυμο βιβλίο του Andreas Moritz που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να την διαβάστε περιληπτικά εδώ  Αποτοξίνωση Ήπατος και Χολής και μια πιο εύκολη παραλλαγή της εδώ Αποτοξίνωση: Έκλυση της Χοληδόχου Κύστης και καθαρισμός του Ήπατος
Σημείωση: Είναι απαραίτητο να κάνετε αποτοξίνωση του παχέος εντέρου πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση του ήπατος. Όταν το ήπαρ αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες, αυτές περνούν διαμέσου της χολής και καταλήγουν στο έντερο. Αν το παχύ έντερο δεν είναι καθαρό, οι βλαβερές ουσίες μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που θα σας κάνει να νιώθετε άρρωστοι. Αυτός είναι ο λόγος που οι γιατροί ξεκινούν πάντα με την αποτοξίνωση του παχέος εντέρου. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα είδη καθαρισμού του σώματος και φυσικά και η ίδια προσφέρει ιδιαίτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.
Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9620.html

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!