Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Sensitiv Imago -Ομοιοπαθητικά φάρμακα και οδηγίες χρήσης τους. Τί πρέπει να προσέχουμε

Sensitiv Imago -Ομοιοπαθητικά φάρμακα και οδηγίες χρήσης τους. Τί πρέπει να προσέχουμε

by NIKOLE

Με τη χαρτογράφηση του οργανισμού που στο Κέντρο VIVAMUS κάνουμε με διαφορετικούς τρόπους (φυσικοπαθητική, ομοιοπαθητική, Sensitiv Imago  -συσκευή βιοσυντονισμού- και με τη χρήση κβαντικής συσκευής ενίοτε, ) όταν χρησιμοποιούμε τη συσκευή βιοσυντονισμού, έχουμε ένα επιπλέον πλεονέκτημα, για όσους αποφεύγουν τα φάρμακα της συμβατικής ιατρικής. Το ίδιο το πρόγραμμα προτείνει το ιδανικό ομοιοπαθητικό φάρμακο. Για το λόγο αυτό, σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε το συγκεκριμένο άρθρο

Κατά τη διάρκεια της λήψης ομοιοπαθητικών φαρμάκων αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία να αποφεύγεται η χρησιμοποίηση κατά το δυνατόν:

α)Ισχυρών φαρμάκων αντιβιοτικά, κορτιζόνη,, ορμόνες, μείζονα ηρεμιστικά κ.α. ).

β) Καμφοράς ( ναφθαλίνης, καμφορούχων αλοιφών και πολύ δυνατών οσμών ).

γ) Μέντας ( τσίχλες, καραμέλες με μέντα, οδοντόκρεμες – επιτρέπονται οι οδοντόκρεμες που δεν έχουν μέντα, όπως οι παιδικές, όσες έχουν γλυκάνισο ή δυόσμο ).

δ) Καφέ ( επιτρέπονται και διατίθενται στα φαρμακεία υποκατάστατα του ελληνικού και του στιγμιαίου καφέ από κριθάρι, ρεβύθι, κιχώρι, σύκα κ.α. Ο καφές όπως και οι υπόλοιπες απαγορευμένες τροφές που αναφέρονται εδώ, αντιδοτούν την ομοιοπαθητική θεραπεία, δηλαδή αδρανοποιούν την θεραπευτική επίδραση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η αποφυγή της καφεϊνης είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας, και συνιστούμε στους ασθενείς να αποφεύγουν τον καφέ για περίπου τρία χρόνια μετά τη σταθεροποίηση της υγείας τους. Επιτρέπεται επίσης ο ντεκαφεϊνέ και το τσάϊ (εφόσον γίνεται μικρή κατανάλωση) και η σολοκάτα, καθώς ομοιοπαθητική θεραπεία δεν επηρεάζεται από αυτά.

ε) Coca-cola (αποφύγετέ την εντελώς ή περιορίστε την το πολύ σε ένα κουτάκι την ημέρα, αναλόγως της ευαισθησίας του ασθενούς και των οδηγιών του γιατρού σας).

στ) Γαρύφαλο ή ευγενόλη που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι ( καλά θα είναι πριν την έναρξη της ομοιοπαθητικής θεραπείας να τακτοποιούνται οι οδοντιατρικές εκκρεμότητες).

Οι πιο πάνω περιορισμοί αφορούν την λεπτοφυή κι ευαίσθητη σύσταση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και όχι σε κάποια επικινδυνότητα στη περίπτωση ταυτόχρονης λήψης τους.

 Επιλέον οδηγίες:
  1. Εκτός άλλης οδηγίας του γιατρού, η λήψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου να γίνεται το πρωί 10 λεπτά πριν από το φαγητό.
  2. Να αποφεύγεται η φύλαξη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου σε σημεία εκτεθειμένα στον ήλιο, την υγρασία, στο ψυγείο ή σε έντονες οσμές.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!