Αρχική Vivamus Υγρό από το μαστό: Τι μπορεί να σημαίνει το υγρό από το στήθος;

Υγρό από το μαστό: Τι μπορεί να σημαίνει το υγρό από το στήθος;

by NIKOLE
Πρόκειται για ανώδυνο σύμπτωμα που προκαλεί πολύ έντονη ανησυχία στις γυναίκες. Στο 95% όμως εμφανίζεται σε καλοήθεις παθήσεις. Χρειάζεται προσοχή στους διαγνωστικούς και θεραπευτικούς χειρισμούς γιατί και ένα 5 % των καρκίνων του μαστού εκδηλώνονται έτσι.

Υπάρχουν δύο τύποι έκκρισης υγρού από τη θηλή:

Η αυτόματη ρύση που γίνεται χωρίς εξωτερικούς χειρισμούς και η προκλητή που γίνεται με πίεση (άρμεγμα) της θηλής. Μας ενδιαφέρει μόνο η αυτόματη έκκριση, που θα την δείτε στο εσώρουχο ή το σεντόνι. Μην πιέζετε προκαταβολικά τις θηλές σας για να δείτε αν έχετε έκκριση υγρού, γιατί αν πιέσετε υπερβολικά, κάποια σταγόνα μπορεί να βγει ακόμα σε κάθε φυσιολογικό μαστό. Η παθολογική έκκριση – μην ανησυχείτε – θα φανεί μόνη της. Θα τη δείτε σαν ένα λεκέ στο εσώρουχο ή στη μπλούζα σας.

H διαδικασία που ακολουθεί η κλασσική ιατρική για την αντιμετώπιση:

Η ρύση μπορεί να προέρχεται μόνο από τον ένα μαστό ή κι από τους δύο. Μπορεί επίσης να βγαίνει κάθε φορά από έναν πόρο μιας θηλής ή από πολλούς. (Όπως αναφέρθηκε, σε κάθε θηλή καταλήγουν περίπου είκοσι πόροι. Ανάλογα με το είδος του υγρού, η ρύση μπορεί να είναι αιμορραγική (κόκκινη), ορώδης (διαφανής), πυώδης (παχύρρευστη) ή γαλακτώδης (λευκή). Αιμορραγική έκκριση μπορεί να σημαίνει θήλωμα, ινοκυστική μαστοπάθεια αλλά και καρκίνο. Ορώδης ή οροπυώδης έκκριση μπορεί να σημαίνει ινοκυστική μαστοπάθεια, πορεκτασία ή καρκίνο. Πυώδης έκκριση σημαίνει εκτασία των γαλακτοφόρων πόρων (πορεκτασία). Γαλακτώδης έκκριση σημαίνει ορμονικό πρόβλημα, εγκυμοσύνη ή λήψη κάποιων φαρμάκων ιδιαίτερα αν προέρχεται κι από τους δυο μαστούς.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται επίσκεψη στον ειδικό. Αυτός θα εκτιμήσει το είδος του υγρού, αν βγαίνει από τον ένα μαστό ή και από τους δύο, αν βγαίνει από ένα πόρο ή από περισσότερους και θα πάρει υγρό για κυτταρολογική εξέταση.

Υγρό από το μαστό: Πότε πρέπει να ανησυχείτε

Η ρύση υγρού από τη θηλή, σε γυναίκες που δεν θηλάζουν, είναι ανησυχητικό σύμπτωμα που συχνά τις οδηγεί στο μαστολόγο. Σε γενικές γραμμές πρέπει περισσότερο να ανησυχείτε:
1. Όταν το υγρό βγαίνει από έναν πόρο, του ενός μαστού, παρά όταν βγαίνει από πολλούς πόρους ή κι από τους δύο μαστούς.
2. Όταν το υγρό είναι αιματηρό ή αραιό και άχρωμο, παρά πυκνόρευστο, πράσινο ή κίτρινο.
3. Όταν το υγρό βγαίνει μόνο του, χωρίς να πιέζετε εσείς τη θηλή (αυτόματη ρύση).

Σε αιμορραγικό υγρό, οι πιθανότερες διαγνώσεις είναι το θήλωμα, η ινοκυστική μαστοπάθεια και ο καρκίνος. Σε πυκνόρρευστο πράσινο, λευκό ή κίτρινο υγρό, που βγαίνει από πολλούς πόρους, η πιθανότερη διάγνωση είναι η καλοήθης πορεκτασία.
Η γαλακτόρροια, δηλαδή η ρύση γαλακτώδους υγρού από πολλούς πόρους και των δύο μαστών είναι καλοήθης αλλά μπορεί να υποκρύπτει άλλη πάθηση, π.χ ένα αδένωμα υποφύσεως. Απαιτείται έλεγχος προλακτίνης ορού και επί αυξημένων τιμών ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις.
Σε κάθε περίπτωση ρύσεως υγρού από τη θηλή χρειάζεται επίσκεψη για έλεγχο από τον ειδικό μαστολόγο. Αυτός θα καθορίσει τη σειρά των εξετάσεων, θα ερμηνεύσει τα αποτελέσματά τους και θα συστήσει περαιτέρω τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση.

Υγρό από το στήθος: Διάγνωση

Η διάγνωση με την κλασσική ιατρική, θα γίνει με την κυτταρολογική εξέταση του υγρού και συμπληρωματικά με υπερηχογράφημα, μαστογραφία ή μαγνητική μαστογραφία ανάλογα με την περίσταση.

Με τις συσκευές του βιοσυντονισμού, μπορούμε να εντοπίσουμε τη διαταραχή, τις αιτίες της κλπ και να καθορίσουμε τις συνεδρίες αυτοϊασης με μία από τις 3 συσκευές που διαθέτει το κέντρο μας

(είτε με τη συσκευή Rife (και οικογενειακή βλ. αρχική σελίδα αγορά προϊόντων Rife frequency generator), είτε με τη συσκευή sensitiv imago ή το νέο απόκτημα του κέντρου μας, συσκευή zyto.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us: +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

Πηγή https://fyssas.gr/symptomata-karkinou-mastou/ygro-apo-masto.

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!