Αρχική Vivamus ΠΑΙΔΙΑ & ΔΕΠΥ

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΔΕΠΥ (ADHD) ΑΠΟ VIVAMUS

KAI TO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Ο όρος  ΔΕΠΥ -Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας- αφορά σε πρόσφατα καταχωρημένη διαταραχή. Ισχύει δε επίσημα για το διασπαστικό,το υπερκινητικό παιδί. Παγκοσμίως γνωστή ως ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

Η πρόσφατη καταχώρησή της δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι στο παρελθόν με ΔΕΠΥ. Αντίθετα υπήρχαν ανέκαθεν ειδικά στον τόπο μας όπου τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Έως τη δεκαετία του 70 μάλιστα επικρατούσαν διάφορες απόψεις, όσον αφορά τόσο τη συμπτωματολογία όσο και την προέλευση της ΔΕΠΥ. Πίστευαν ότι ήταν αποκλειστικά μια διαταραχή της παιδικής ηλικίας η οποία δε μεταφέρεται. Ενώ στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι πολλά από τα συμπτώματα μεταφέρονται και στην ενήλικη ζωή.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

Η ψυχιατρική συγκεκριμένα υποστηρίζει τα ακόλουθα: Ότι πρόκειται για οικογενειακό χαρακτηριστικό που μεταφέρεται μεν γονιδιακά, αλλά όχι σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας.  Πρόκειται με άλλα λόγια για τυχαία διάχυση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο τύπος της ΔΕΠΥ που εμμένει στην ενήλικη ζωή έχει σίγουρα γενετικό υπόβαθρο, λίγο περισσότερο από τις υπερδραστηριότητες που καλείται να διαφοροδιαγνώσει στην παιδική ειδικά ηλικία. Βεβαίως η προέλευση της διαταραχής στην πραγματικότητα είναι ακόμα αδιευκρίνιστη – (απόσπασμα από ομιλία του κου Αριστείδη Στουρνάρα, ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων –ψυχοθεραπευτής με θέμα ΔΕΠΥ: Η πορεία της από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή» Χανιά, Νοέμβριος 2017, Τράπεζα Χανίων,»).

Ο κος Στουρνάρας προσθέτει δε, ότι πέρα από τη γονιδιακή της μεταβίβαση,το περιβάλλον παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.  Και καταλήγει, ότι πρόκειται για μία διαταραχή που απασχολεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ η παθοφυσιολογία της αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη γενικότερη ανάπτυξη του ανθρώπου.»

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε, θα ασχοληθούμε με τη ΔΕΠΥ, μέσα από μια άλλη οπτική, την οποία οι περισσότεροι γιατροί έχουν παραμελήσει ή/και αγνοούν. Τη διατροφική  έλλειψη ως αίτιο εμφάνισης της ΔΕΠΥ και τρόπους αντιμετώπισής της. Στην Αμερική συγκεκριμένα (βλ. Dr Berg) υπάρχουν αρκετοί γιατροί που υποστηρίζουν τη θέση αυτή και συστήνουν αγωγή βασισμένη στην αλλαγή διατροφής σε συνδυασμό με χορήγηση συμπληρωμάτων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Όπως δε δηλώνουν οι ίδιοι, τα αποτελέσματα είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Στο Κέντρο VIVAMUS, επιλέγουμε την ίδια αγωγή και διαπιστώνουμε άμεσα αποτελέσματα σε παιδιά με ΔΕΠΥ.

Να σημειώσουμε επιπλέον ότι με συσκευή χαρτογράφησης, SENSITIV IMAGO, AUDIT, διαπιστώνουμε τη δράση μικροοργανισμών που παρεμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία και ακυρώνουμε με τη συσκευή αποκατάστασης Rife Frequency Generator. Για πληροφορίες φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επιστρέφουμε στη ΔΕΠΥ. Να προσθέσουμε ότι πρόκειται για μια διαταραχή που εξαπλώνεται αριθμητικά – οι λόγοι αναλύονται στο βίντεο- και δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του παιδιού, της οικογένειας, αλλά και στη σχολική και κοινωνική ανάπτυξη. Το πρόβλημα δε διογκώνεται καθώς, δεν είναι σπάνιο δυστυχώς «ταμπέλλες» όπως ανόητα, διασπαστικά, τεμπέλικα, παραβατικά να συνοδεύουν παιδιά και ενίοτε ενήλικες. Μη ξεχνάμε ότι τα αισθήματα των παιδιών για τους εαυτούς τους βασίζονται κυρίως στα αισθήματα των γονέων τους για αυτά. Εξαρτάται λοιπόν σημαντικά από τη δική σας στάση η αυτοεκτίμησή τους.

ADHD DR BERG NUTRITIONAL NOT A MENTAL PROBLEM βιντεο

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Ας δούμε λοιπόν τα κύρια συμπτώματα της διαταραχής αυτής.

  1. Απροσεξία
  2. Υπερκινητικότητα
  3. Αμνησία
  4. Temper Tandrum εκρήξεις οργής, θυμού
  5. Διαταραχή ύπνου
  6. Επιθετική συμπεριφορά.
  7. Rash decisions Βιαστικές αποφάσεις

Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών  DSM-V The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) – καταγράφει συγκεκριμένα τα διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια για τη διάγνωση της ΔΕΠΥ σε παιδί. Δίνοντας έμφαση σε 2 βασικές προϋποθέσεις: 

  • Να συνυπάρχουν 6 τουλάχιστον ή περισσότερα από τα συμπτώματα που αναφέρονται παρακάτω
  • Να είναι εμφανή 6 μήνες σε βαθμό που δεν ταιριάζει με το επίπεδο της ανάπτυξής του παιδιού.
  • Να επηρεάζουν αρνητικά και άμεσα τις κοινωνικές, σχολικές ή επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα που ακολουθούν δεν δημιουργούνται μόνο ως αντιδραστική ή εχθρική συμπεριφορά και ούτε απορρέουν λόγω δυσκολίας κατανόησης των οδηγιών. Σε άτομα ηλικίας άνω των 17 ετών χρειάζονται τουλάχιστον 5 συμπτώματα για τη διάγνωση.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙ DSM ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΥΧΝΗ

 

  1. αποτυγχάνει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ή κάνει λάθη απροσεξίας στις εργασίες ή κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα παραβλέπει ή αγνοεί λεπτομέρειες και οι εργασίες του είναι ανακριβείς.
  2. έχει δυσκολίες να διατηρήσει την προσοχή του σε καθήκοντα και σε δραστηριότητες παιχνιδιού. Για παράδειγμα έχει δυσκολία να παραμένει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια μαθημάτων συζητήσεων, ή εκτενούς ανάγνωσης.
  3. μοιάζει να μην ακούει όταν του μιλάνε ευθέως. Για παράδειγμα μοιάζει να σκέφτεται κάτι άλλο ακόμα και όταν δεν υπάρχει προφανής περισπασμός.
  4. δεν ακολουθεί οδηγείς η αποτυγχάνει να ολοκληρώσει εργασίες δουλειές σπιτιού και καθήκοντα στον χώρο εργασίας. Για παράδειγμα αρχίσει την εργασία του αλλά γρήγορα χάνει ενδιαφέρον και εύκολα αποσυντονίζεται.
  5. έχει δυσκολία να οργανώσει δουλειές και δραστηριότητες. Για παράδειγμα δυσκολεύεται να διαχειριστεί δραστηριότητες σε αλληλουχία, να κρατήσει αντικείμενα σε τάξη. Έχει πρόβλημα στην οργάνωση του χρόνου και αποτυγχάνει να ολοκληρώσει καθήκοντα εντός της προθεσμίας.
  6. αποφεύγει αντιπαθεί ή είναι απρόθυμος να συμμετέχει σε δραστηριότητες που απαιτούν συνεχόμενη πνευματική προσπάθεια. Για παράδειγμα να κάνει τα μαθήματά του να γράψει ένα κείμενο ή να ολοκληρώσε1ι ένα έντυπο.
  7. χάνει αντικείμενα απαραίτητα για τις δραστηριότητες του. Πχ σχολικά υλικά, μολύβια βιβλία πορτοφόλι κλειδιά γυαλιά ή το κινητό του.
  8. εύκολα αποσπάται από εξωτερικά ερεθίσματα. Για εφήβους και ενήλικες περιλαμβάνονται και οι άσχετες σκέψεις.
  9. είναι συχνά ξεχασιάρηδες στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενδεικτικά σε δουλειές σπιτιού και αγγαρείες. Για μεγαλύτερους εφήβους και ενήλικες να κάνουν τηλεφωνήματα ή να παρευρεθούν σε συναντήσεις.

Εάν το παιδί σας το έχει ή το έχετε αυτό, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D!

Ανεπάρκεια Β12

Εάν έχετε ανεπάρκεια με Β12, θα έχετε πολλά προβλήματα με τους ακόλουθους νευροδιαβιβαστές:

  • Σεροτονίνη: νευροδιαβιβαστής όμορφων συναισθημάτων. Σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι η μεγαλύτερη ποσότητα της σεροτονίνης, παράγεται και «κατοικεί» στο έντερο. Υπεύθυνη για την διάθεση, την όρεξη, την ποιότητα του ύπνου, το αίσθημα σεξουαλικής επιθυμίας και την υψηλού επιπέδου εγκεφαλική λειτουργία, όπως η μνήμη και η μάθηση. Όταν δεν έχετε αρκετή σεροτονίνη, βρίσκεστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης και άλλων διαταραχών διάθεσης, όπως επίσης ριψοκίνδυνων συμπεριφορών.
  • Ντοπαμίνη επηρεάζει τα συναισθήματά σας. Μας κινητοποιεί να αναλάβουμε δράση προς έναν στόχο, επιθυμίες και ανάγκες και δίνει ένα κύμα ενισχυτικής ευχαρίστησης όταν επιτυγχάνονται. Η αναβλητικότητα, η αυτοαμφισβήτηση και η έλλειψη ενθουσιασμού συνδέονται με τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Όταν έχετε επαρκή επίπεδα ντοπαμίνης στο σύστημά σας, τρώτε λιγότερο, κάνετε πιο συνετές επιλογές και έχετε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης συνδέονται με την κατάθλιψη, την αναβλητικότητα και με αισθήματα αυτοαμφισβήτησης.
  • Αδρεναλίνη (ονομασία της αδρεναλίνης προέρχεται από τις λατινικές λέξεις: ad (επί) και renes (νεφροί). Αν και η ουσία αυτή είναι γνωστή στο ευρύ κοινό ως “αδρεναλίνη”, στην επιστημονική βιβλιογραφία χρησιμοποιείται κυρίως η ελληνικής προέλευσης ονομασία επινεφρίνη (epinephrine) Η αδρεναλίνη είναι η ορμόνη που βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέρχεται σε οξείες στρεσογόνες καταστάσεις. Bοηθά τον οργανισμό να κινητοποιήσει όλες τις ενεργειακές πηγές του σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας, διεγείροντας το συμπαθητικό νευρικό σύστημα για κάποια επείγουσα ενέργεια κατά τη λεγόμενη “αντίδραση μάχης ή φυγής” (fight-or-flight response). Ερεθίσματα για την έκκριση της αδρεναλίνης αποτελούν ο φόβος, οι συγκινήσεις, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το ψύχος, η πτώση της πίεσης και η υπογλυκαιμία. Η αδρεναλίνη προετοιμάζει τον οργανισμό είτε να αντιμετωπίσει άμεσα το στρεσογόνο παράγοντα (αντίδραση “μάχης”), είτε να τον αποφύγει ταχέως (αντίδραση “φυγής”αδυναμία να καθίσετε εκεί άνετα για ένα χρονικό διάστημα. Έτσι θα αισθάνεστε άγχος όλη την ώρα. Ορίστε λοιπόν οι ελλείψεις. Η ανεπάρκειά της μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, κατάθλιψη, προβλήματα μνήμης.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να σπουδάσει στο σχολείο, όταν έχει έλλειψη Β12. Είναι σχεδόν αδύνατο. 

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12

Αχιβάδες: 84,1 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Στρείδια: 21,84 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Μύδια: 20,4 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Κάβουρας: 10,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Σαρδέλες: 7,6 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Σολομός: 4,8 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Τόνος: 2,5 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Μπακαλιάρος: 1,8 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια

Βοδινό κρέας: 1,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια
Γάλα: 1,2 μικρογραμμάρια ανά φλιτζάνι
Γιαούρτι: 1,1 μικρογραμμάρια ανά 225 γραμμάρια
Αυγά: 0,6 μικρογραμμάρια ανά αυγό
Κοτόπουλο: 0,3 μικρογραμμάρια ανά 85 γραμμάρια

Τροφές που περιέχουν B-12 για χορτοφάγους

Όσοι είναι χορτοφάγοι και επιθυμούν να αυξήσουν την πρόσληψη της βιταμίνης Β12,πέρα από τα γαλακτοκομικά και το τυρί μπορούν επίσης να δοκιμάσουν – με προσοχή-  ενισχυμένα σιτηρά & κυρίως διατροφική μαγιά. Φύκια-άλγη- και ορισμένα μανιτάρια περιέχουν όλα βιταμίνη Β-12. Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με μελέτες που υποστηρίζουν ότι δεν επαρκούν. Δεν αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα βιταμινών Β-12 και μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια. Δεν μπορώ να δώσω μια αξιόπιστη απάντηση προς το παρόν, δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, άρα αν κάποιος ενδιαφέρεται απαιτείται προσωπική αναζήτηση.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6  η πυριδοξίνη

Ελέγχει τη συγκέντρωση, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και, εάν είστε ανεπαρκείς, θα είστε υπερβολικοί και θα σας αρέσει να πετάτε πολύ εύκολα τη λαβή (γίνομαι έξω φρενών, θηρίο).

Καλές πηγές της βιταμίνης Β6 είναι οι πιπεριές, το κουνουπίδι, οι μπανάνες, το κοτόπουλο, τα δαμάσκηνα και το αβοκάντο.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β1

Ελέγχει κυρίως σάκχαρα, αλλά εάν είστε ανεπαρκείς, θα έχετε πολύ άγχος που συσσωρεύεται. Θα αισθανθείτε πολύ ανήσυχοι. Δεν θα νιώσετε άνετα και το μυαλό σας θα τρέξει. Δεν είναι περίεργο εάν αυτά τα παιδιά περνούν σκληρά.

Ο ευερέθιστος ύπνος αποσπάται εύκολα και δεν θα είστε σε θέση να μάθετε Μερικές από τις καλύτερες τροφές για να ανακαλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε βιταμίνη Β1 είναι οι εξής:

  • Μακαντάμια (ωμά): 80% της ΣΠΔ
  • Χοιρινό καρέ (μαγειρεμένο): 37% της ΣΠΔ
  • Μοσχαρίσιο συκώτι: 13% της ΣΔΠ
  • Μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα): 16% της ΣΔΠ
  • Φακές (μαγειρεμένες): 15% της ΣΠΔ
  • Ενταμάμε (μαγειρεμένα): 13% της ΣΠΔ
  • Σπαράγγια: 10% της ΣΠΔ

Μικρές ποσότητες βιταμίνης Β1 παρέχουν επίσης τα ψάρια, όλα τα κρέατα, καθώς και οι ξηροί καρποί και οι διάφοροι σπόροι. Επίσης, ορισμένα προϊόντα (π.χ. δημητριακά) ενισχύονται τεχνητά με βιταμίνη Β1.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟ Β3 ΝΙΑΣΙΝΗ: Επηρεάζει τη γνωστική λειτουργία. Το παιδί με ανεπάρκεια Β3 μπορεί να ξεχνά, να έχει δηλ γενικά προβλήματα μνήμης και κατάθλιψη.

ΠΗΓΕΣ Β3  υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται κυρίως στο κρέας,& τα ψάρια.

Διατροφική Μαγιά 25
Συκώτι μοσχαρίσιο (μαγειρεμένο) 17,7
Τόνος (κονσέρβα) 16,8
Φιστίκια peanuts, αλεύρι σιταριού ολικής 12,0
Καρύδια 8,6
Κοτόπουλο ψητό 8,5
Μοσχάρι ψητό 7,9
Ψωμί ολικής άλεσης 6,3
Ρύζι καστανό 4,3
Σαρδέλες (κονσέρβα σε λάδι) 3,8
Βερίκοκα αποξηραμένα 2,7
Πατάτες (βραστές) 1,7
Δαμάσκηνα 1,5
Φράουλες 0,6
Βατόμουρα, βερίκοκα 0,5

https://www.proionta-tis-fisis.com/vitamini-b3-i-niasini-idiotites-ofeli-piges-epiptoseis-elleipsis/

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Εάν είναι χαμηλή, θα έχετε κατάθλιψη, προβλήματα μνήμης ακόμη και οργή.

Διατροφικές πηγές βιταμίνης D

Ανακάλυψε 6 διατροφικές πηγές της βιταμίνης D και δες ποιες από αυτές μπορεί να έχεις ήδη στη διατροφή σου!

  • Σολομός
  • Φυτικά προϊόντα επάλειψης
  • Σκουμπρί
  • Τόνος σε κονσέρβα
  • Κρόκοι αυγών
  • Βοδινό συκώτι (beef liver)
  • Υπάρχουν άλλες πηγές βιταμίνης D

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΛΙΟΥ:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Πρέπει να βρείτε ένα λαχανικό που να τους αρέσει και να κάνει πχ σεικ λαχανίδας. Δημοφιλές στο ιντερνετ μπορείτε να βρείτε συνταγές ως Kale Shake. Και φυσικά να προσθέσετε μπανάνες και φρούτα για βελτίωση της γεύσης. Λαμβάνοντας την κατάλληλη ποσότητα καλίου το παιδί θα έχει περισσότερο έλεγχο στο σώμα του. Γιατί πραγματικά, η έλλειψη ελέγχου που διακρίνει πολλά παιδιά με ΔΕΠΥ, είναι καθαρά φυσική, και όχι ψυχικό πρόβλημα.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ Το μαγνήσιο υπάρχει στα λαχανικά. Το κάλιο και το μαγνήσιο λειτουργούν σαν φρένα στο νευρικό σύστημα. Το ηρεμούν .

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ

Οι περισσότερες οικογένειες επιλέγουν για λόγους ευκολίας την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, στο οποίο ενέχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία: το χημικό πρόσθετο MSG(monosodium glutamate / γλουταμινικό μονονάτριο) που χρησιμοποιείται στα προπαρασκευασμένα φαγητά, ιδιαίτερα στην κινεζική κουζίνα, στα κονσερβοποιημένα λαχανικά, στις σούπες και στα επεξεργασμένα κρέατα. Επίσης, βρίσκεται στα κράκερ και τα πατατάκια με γεύση τυρί, στα νούντλς, στα ντρέσινγκ για σαλάτες, στα διάφορα ντιπ κλπ. Το ίδιο βελτιώνει τη γεύση, με αποτέλεσμα να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες από τις τροφές και να δημιουργούνται θέματα παχυσαρκίας και όχι μόνο. Καταναλώνοντας περισσότερα από 3 γραμμάρια MSG την ημέρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ναυτίες, πονοκεφάλους, αρρυθμίες, κνησμό στο δέρμα, υπερβολική δίψα, υπνηλία και άλλα. Ο άγνωστος αυτός και σιωπηλός δολοφόνος είναι χειρότερος για την υγεία σου από ό,τι το αλκοόλ, η νικοτίνη και πολλές άλλες ουσίες.

Επιπλέον η μη κατανάλωση βιολογικών από τις περισσότερες οικογένειες, είτε γιατί δεν μπορούν λόγω κόστους – αν και αυτό το θέμα σηκώνει αρκετή συζήτηση, ίσως ετοιμάσω κάποιο σχετικό άρθρο στο facebook –είτε γιατί δεν τα πιστεύουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι βλάβες της κατανάλωσης συμβατικών προϊόντων (πόσο μάλλον όταν δεν καθαρίζονται όπως πρέπει και όχι μόνο με ξύδι όπως ακούω από πολλά άτομα αλλά με οζονοποιητή – μπορείτε να τους βρείτε στην ιστοσελίδα μας – είναι δραματικές. Οι αλλεργίες πχ που συχνά ξεκινούν από την παιδική ηλικία, απορρέουν κυρίως από την κατανάλωση τροφών με χημικά : λαχανικών, δημητριακών, φρούτων που ψεκάζονται  με χημικά, παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, ψαριών που είναι γεμάτα από βαριά μέταλλα και κρεάτων που αναπτύσσονται με ορμόνες και αντιβιοτικά. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο το γεγονός ότι ο οργανισμός επιβαρύνεται σημαντικά, αδυνατεί να τα φιλτράρει και να τα αποβάλλει. Αποτέλεσμα: υπερτοξίνωση που καταλήγει σε ποικίλες διαταραχές ή/και χρόνιες παθήσεις με την πάροδο του χρόνου.

ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Υπάρχουν λοιπόν τα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν πραγματικά τη γνωστική λειτουργία παιδιών, ενηλίκων και όχι μόνο. Και προφανώς μπορείτε να πάρετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά με την κατανάλωση των τροφών που αναφέραμε. Και πάλι δεν είναι επαρκή (μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεος και άρθρα μας στην ιστοσελίδα μας για τη διατροφή, συμπληρώματα κλπ). Αλλά εδώ τίθεται ένα  μεγάλο ζήτημα.  Υπάρχει το εξής πραγματικό ενδεχόμενο. Η εξάντληση των θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό λόγω κατανάλωσης μη σωστής τροφής ή αδυναμίας απορρόφησης λόγω επιβάρυνσης του εντέρου, υπερανάπτυξης επιζήμιων μικροοργανισμών, τοξίνωσης. Προς το παρόν μένω στην κατηγορία τροφών που καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά και αφήνουν χωρίς το απαραίτητο απόθεμα τον οργανισμό των παιδιών.

ΖΑΧΑΡΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Αν συνδυάσουμε τη ζάχαρη με τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες, αυτό αποτελεί μεγάλο μέρος της διατροφής για μερικά από αυτά τα παιδιά, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν τα συμπτώματα ΔΕΠΥ μεταξύ άλλων πιθανών διαταραχών, ή/και παθήσεων. ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ.

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ αποτέλεσμα της αντίδρασης του οργανισμού σε πολλές τροφές). Συνέπεια της αύξησής του είναι η κόπωση. Όταν πέφτει, έντονη συμπεριφορά και ευερεθιστότητα χαρακτηρίζουν τα παιδιά.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Σημαντικό να μάθετε τα παιδιά σας από νωρίς σε μια σωστή διατροφή. Υπάρχουν επίσης πολλά άρθρα σχετικά στην ιστοσελίδα μας. Το σύνηθες όμως είναι, ότι ήδη έχουν ακολουθήσει μια διατροφή επιβαρυντική την οποία έχουν συνηθίσει και η αλλαγή καθίσταται δύσκολη. Είναι όμως απαραίτητη. Αναμφίβολα αντιδράσεις, φωνές και πιθανά υστερία να είναι φαινόμενα που θα αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής νέου τρόπου διατροφής, φυσικά για όλη την οικογένεια- αλλά αξίζει τον κόπο.  Μάλλον όχι μόνο αξίζει ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β :Η διατροφική μαγιά συνιστά στην ουσία υπερτροφή. Σε μορφή σκόνης μπορείτε να την αναμίξετε ενδεικτικά με φυστικοβούτυρο. Βέβαια πολλές φορές , λόγω του εθισμού των παιδιών στη ζάχαρη και τις γλυκές γεύσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο της ήπιας εφαρμογή. Μπορείτε πχ. να προσθέσετε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, για να βελτιώσετε τη γεύση, μάλλον να την προσαρμόσετε στους γευστικούς κάλυκες των παιδιών που έχουν συνηθίσει τις γλυκές γεύσεις και σταδιακά να μειώνετε την ποσότητα μέχρι την πλήρη αφαίρεσή της. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Θα βάλω ένα βίντεο με ιδέες και προτάσεις συνταγών για διευκόλυνσή σας. Επιδόρπια χωρίς ζάχαρη από φρούτα και λαχανικά πχ οι χουρμάδες χρησιμοποιούνται πολύ αντί της ζάχαρης για να προσδώσουν γλυκιά γεύση στα επιδόρπια. Έτσι και εκείνα εθίζονται σιγά σιγά στην υγιεινή διατροφή.  Το ευχάριστο είναι ότι κάνοντας αυτή την ΑΛΛΑΓΗ θα αρχίσετε να βλέπετε ότι η προσοχή των παιδιών βελτιώνεται σταδιακά όπως και η  συγκέντρωσή τους. Οι ψυχίατροι δεν εξετάζουν καθόλου αυτή τη διατροφική πτυχή. Υπάρχουν δε περιπτώσεις παιδιών που η αλλαγή μόνο με τη διατροφή, οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα!

Μπορείτε να αρχίσετε  να μελετάτε και να προγραμματίζετε τη διατροφή των παιδιών σας πάνω σε μια νέα ορθή βάση. Τι πρέπει να τα ταΐσετε και τι να αποφύγετε και να αρχίσετε να το εφαρμόζετε σφίγγοντας τα δόντια τρόπον τινά, γιατί σίγουρα δεν είναι εύκολο. ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ!

Σύμφωνα με τα λόγια του Dr Berg:  «Εγγυώμαι ότι τηρώντας αυτές τις απλές οδηγίες, είναι πολύ πιθανή η αντιμετώπιση σε ποσοστό ακόμα και 100% της ΔΕΠΥ στα παιδιά.» Και εμείς συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

Τα συμπτώματα απροσεξίας, υπερκινητικότητας, προβλημάτων μνήμης, ιδιοσυγκρασίας, διαταραχής ύπνου, επιθετικής συμπεριφοράς σε ένα παιδί ακριβώς γιατί ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ & ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ MSG γλουταμινικό μονονάτριο θα αμβλύνονται μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους. Σύμφωνα δε με τα σύγχρονα ευρήματα οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτούνται από τη παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας και κατά την ενήλικη ζωή τους.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ FLAVON ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στη διαδικασία αυτή της αποκατάστασης της διατροφής του παιδιού που παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή και ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ FLAVON ΑΠΟ 100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Για το λόγο αυτόν και πολλούς άλλους, που αφορούν στην αξιόπιστη επιστημονική έρευνα, στη σωστή δοσολογία, στην προσεκτική επιλογή συνέργεια των συστατικών, στην εξαιρετική τους ποιότητα – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ 100% ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας και της Υγείας συνολικά.

Τα συμπληρώματα FLAVON είναι αποτέλεσμα έρευνας πολλών ετών, βασισμένη στον καθηγητή Albert Szent Gyorgyi, όπου το 1997 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπλε για την ανακάλυψη της βιταμίνης D και των φλαβονοειδών.

Ο Διδάκτωρ Zoltan Dinya, καθηγητής της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών, συνεχίζοντας τις έρευνες πάνω στα οφέλη των φλαβονοιδών, ανακάλυψε μια μοναδική πατέντα, διεθνώς κατοχυρωμένη, με την οποία μπορεί και αφαιρείται το νερό από τα φρούτα και τα λαχανικά ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ζωντανά όλα τα συστατικά τους.

Πρόκειται για βιοενεργειακές τροφές τροφές δηλ. που οργανισμός μετατρέπει άμεσα σε ενέργεια. Πρόκειται κυρίως για φυτικές τροφές βιολογικής καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά, ενισχυτικά και χρώματα.

Για τη φροντίδα της υγείας τόσο των παιδιών μας όσο και τη δική μας, χρειαζόμαστε καθημερινά 1 με 2 γραμμάρια φλαβονοειδών, τα οποία αντιστοιχούν στην κατανάλωση 1,5 κιλού νωπών φρούτων και 2 κιλών φρέσκων λαχανικών. Πράγμα φυσικά αδύνατο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΛΥΣΗ ΟΙ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ FLAVON!

  • 100% φυσικά συμπυκνωμένες τροφές φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας χωρίς χημικά ή συντηρητικά
  • Για την παραγωγή τους ακολουθείται ειδική ψυχρή επεξεργασία (παγκόσμια πατέντα), ώστε να διατηρούνται στο ακέραιο τα οφέλη των συστατικών των φρούτων και λαχανικών
  • ΚΑΘΕ ΒΑΖΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 7 έως 11 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 35-55 ΚΙΛΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.
  • Διαθέτουν ευχάριστη γεύση και απευθύνονται σε όλους μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα η οικογένεια των προϊόντων FLAVON  αποτελείται από 11 μοναδικές συνθέσεις φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες στις διατροφικές ελλείψεις. Στην αγορά βρίσκονται σε συνεχή παρουσία από το 2005 σε περισσότερες από 40 χώρες διεθνώς.

Ειδικά για την πάθηση αυτή, συστήνουμε και έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με το συνδυασμό των ακόλουθων προϊόντων: KIDS, GREEN , GREEN PLUS, PEAK FUTURE Φυσικά και όλα τα άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ με εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα. Εξάλλου η ποικιλία και η εναλλαγή σε θρεπτικά στοιχεία συνιστούν την ιδανική επιλογή για ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

FLAVON KIDS,GREEN,GREEN PLUS,PEAK FUTURE

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κλείνοντας να επισημάνουμε, το εξής σημαντικό στοιχείο. Η υπερκινητικότητα στα παιδιά μέχρι κάποιο βαθμό είναι φυσιολογική. Η ενέργεια είναι χαρακτηριστικό των ηλικιών αυτών. Ακόμα και η υπερβολική εκδήλωσή της μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στο σημερινό τρόπο ζωής, όπου οι δυνατότητες εκτόνωσης της ενέργειάς τους έχουν περιοριστεί μόνο στην ‘εξάρτησή’ από την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα κινητά, τα τάμπλετς τα video-games.

Θεμιτό είναι να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των παιδιών σε φυσικές δραστηριότητες είτε αυτές λέγονται ‘παιχνίδι εκτός σπιτιού’, είτε πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς συλλόγους, σε ομάδες ή σε προγράμματα γυμναστικής. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα μπορέσουν να απαγκιστρωθούν από στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, και να στραφούν προς άλλες, πιο δημιουργικές, αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες, φυσικά, θα πρέπει να είναι συμβατές με τον τρόπο ζωής τους, τις προτιμήσεις τους και τα κοινωνικά τους πρότυπα. Ετσι θα εκπλαγείτε ευχάριστα, βλέποντάς τα να κουράζονται και να θέλουν να χαλαρώσουν.

Όμως μην περιμένετε από τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν μόνα τους. Γίνετε εσείς, για μια ακόμη φορά, το παράδειγμα προς μίμηση. Αν τα παιδιά δούνε ότι η φυσική σας κατάσταση, η διάθεση και η ευεξία σας αυξάνεται με τη φυσική δραστηριότητα, είναι πολύ πιθανότερο να αυξήσουν και αυτά τη φυσική τους δραστηριότητα και να παραμείνουν δραστήρια στην υπόλοιπη ζωή τους.

Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να κινούνται και να αθλούνται όχι μόνο για τον έλεγχο της ΔΕΠΥ αλλά και για την υγεία γενικότερα. Σωστή δραστηριότητα είναι αυτή που προσφέρει ευχαρίστηση στο παιδί και δεν γίνεται με καταναγκαστικό τρόπο.

Ορισμένοι τρόποι αύξησης της δραστηριότητας είναι οι εξής:

Αύξηση της κίνησης στην καθημερινότητα όπως περπάτημα μέχρι το σχολείο, συχνοί απογευματινοί περίπατοι, παιχνίδια στα διαλείμματα του σχολείου. Προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ποδήλατο, γυμναστική, κολύμπι κλπ για διάστημα 45’ τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα) και ελάττωση της  σωματικής αδράνειας όπως ο περιορισμός τηλεόρασης και βίντεο-παιχνιδιών σε 1 έως 2 ώρες τη μέρα.

Η ΔΕΠΥ λοιπόν μπορεί να αποτραπεί, αρκεί τα παιδιά να αποβάλουν από τη καθημερινότητα τους τη καθιστική ζωή, την αποχή από την άσκηση, τις λανθασμένες διατροφικές επιλογές και να θέσουν στη ζωή τους πιο υγιεινά πρότυπα.

Όπως και με πολλά άλλα πράγματα, τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν και οι γονείς τους, ενώ δεν ακούνε αυτά που λένε οι γονείς τους. Μερικοί γονείς μπορεί να τονίζουν τη σημασία  της σωστής διατροφής και της άσκησης στα παιδιά τους, αλλά το μήνυμα αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό αν η δική τους διατροφή  δεν αντανακλά τα λεγόμενα τους. Πρέπει λοιπόν και οι ίδιοι οι γονείς να είναι έτοιμοι για μόνιμες αλλαγές των συνηθειών τους.

Στην εποχή του υπερκαταναλωτισμού και της αφθονίας των φαγητών, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κατευθύνουμε τα παιδιά μας σε πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής.

Κλείνοντας να αναφερθούμε και σε κάτι εξίσου σημαντικό. Στο Κέντρο Ευεξίας και Βιοσυντονισμού VIVAMUS, έχουμε ειδική συσκευή (που μπορεί να την αποκτήσει κάθε οικογένεια – αποκατάστασης με συχνότητες βιοσυντονισμού με εξειδικευμένα προγράμματα Ελλειμματικής προσοχής Attention Deficit Disorder & Υπερκινητικότητας Hyperactivity. Συσκευή η οποία περιέχει 2000 παθήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας.

Για ενημέρωσή σας, μπορείτε να δείτε τα προϊόντα στην ιστοσελίδα μας www.vivamus.gr , https://flavonikolekor.weebly.com/?ref=FLAVON, facebook Vivamus, facebook n Συμπληρώματα Flavon Vivamus, να εγγραφείτε απευθείας για αγορά από την εταιρεία και να επικοινωνήσετε για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, ή και να σας βοηθήσουμε στην εγγραφή.

Μην το βάζετε κάτω γιατί όπως έγραψε και ο αγαπημένος και ξεχωριστός Νίκος Καζαντζάκης

«Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε», Νίκος Καζαντζάκης

ΝΙΚΟΛ ΚΟΡΔΕΛΛΑ

______________________________________________________________________________

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!