Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα ολικής άλεσης κερδίζουν σταθερά έδαφος, καθώς αποτελούν βασικό κανόνα για σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι αυτά που για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί αλεύρι ολικής άλεσης.

Οι περισσότεροι σπόροι δημητριακών υφίστανται μία διαδικασία αλέσεως ή γενικότερα επεξεργασίας, κατά την οποία αφαιρείται ένα μέρος τους. Ο όρος «ολική άλεση» σημαίνει ότι όλα τα μέρη του σπόρου διατηρούνται κατά την διάρκεια αυτής της επεξεργασίας. Όταν τα δημητριακά αλέθονται μαζί με τον φλοιό τους, το πίτουρο, δίνουν αλεύρι το οποίο λέγεται “ολικής αλέσεως”.

Αλεύρι ολικής αλέσεως μπορεί να γίνει συνήθως από σιτάρι αλλά και από το κριθάρι, τη βρώμη, το καλαμπόκι, αλλά και το ρύζι από το οποίο κάνουμε ρυζάλευρο. Τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που μπορούν να παρασκευαστούν από άλευρα ολικής είναι δημητριακά, ψωμί, παξιμάδια, ζυμαρικά, κουλούρια.

Ότι ακολουθεί το δανείζομαι από το άρθρο στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο τέλος

<!– –>

Γιατί Πρέπει να Προτιμήσουμε το Ψωμί Ολικής Αλέσεως (+ Συνταγή για Μαύρο Ζυμωτό Ψωμί)

­

// <![CDATA[
window._wpemojiSettings = {"baseUrl":"https:\/\/s.w.org\/images\/core\/emoji\/2\/72×72\/","ext":".png","svgUrl":"https:\/\/s.w.org\/images\/core\/emoji\/2\/svg\/","svgExt":".svg","source":{"concatemoji":"http:\/\/mykitchenstories.com\/wp-includes\/js\/wp-emoji-release.min.js?ver=c1b173019a83705216db23daf22e775f"}};
!function(a,b,c){function d(a){var c,d,e,f,g,h=b.createElement("canvas"),i=h.getContext&&h.getContext("2d"),j=String.fromCharCode;if(!i||!i.fillText)return!1;switch(i.textBaseline="top",i.font="600 32px Arial",a){case"flag":return i.fillText(j(55356,56806,55356,56826),0,0),!(h.toDataURL().length<3e3)&&(i.clearRect(0,0,h.width,h.height),i.fillText(j(55356,57331,65039,8205,55356,57096),0,0),c=h.toDataURL(),i.clearRect(0,0,h.width,h.height),i.fillText(j(55356,57331,55356,57096),0,0),d=h.toDataURL(),c!==d);case"diversity":return i.fillText(j(55356,57221),0,0),e=i.getImageData(16,16,1,1).data,f=e[0]+","+e[1]+","+e[2]+","+e[3],i.fillText(j(55356,57221,55356,57343),0,0),e=i.getImageData(16,16,1,1).data,g=e[0]+","+e[1]+","+e[2]+","+e[3],f!==g;case"simple":return i.fillText(j(55357,56835),0,0),0!==i.getImageData(16,16,1,1).data[0];case"unicode8":return i.fillText(j(55356,57135),0,0),0!==i.getImageData(16,16,1,1).data[0];case"unicode9":return i.fillText(j(55358,56631),0,0),0!==i.getImageData(16,16,1,1).data[0]}return!1}function e(a){var c=b.createElement("script");c.src=a,c.type="text/javascript",b.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(c)}var f,g,h,i;for(i=Array("simple","flag","unicode8","diversity","unicode9"),c.supports={everything:!0,everythingExceptFlag:!0},h=0;h// // <![CDATA[
(function(url){
if(/(?:Chrome\/26\.0\.1410\.63 Safari\/537\.31|WordfenceTestMonBot)/.test(navigator.userAgent)){ return; }
var addEvent = function(evt, handler) {
if (window.addEventListener) {
document.addEventListener(evt, handler, false);
} else if (window.attachEvent) {
document.attachEvent('on' + evt, handler);
}
};
var removeEvent = function(evt, handler) {
if (window.removeEventListener) {
document.removeEventListener(evt, handler, false);
} else if (window.detachEvent) {
document.detachEvent('on' + evt, handler);
}
};
var evts = 'contextmenu dblclick drag dragend dragenter dragleave dragover dragstart drop keydown keypress keyup mousedown mousemove mouseout mouseover mouseup mousewheel scroll'.split(' ');
var logHuman = function() {
var wfscr = document.createElement('script');
wfscr.type = 'text/javascript';
wfscr.async = true;
wfscr.src = url + '&r=' + Math.random();
(document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(wfscr);
for (var i = 0; i < evts.length; i++) {
removeEvent(evts[i], logHuman);
}
};
for (var i = 0; i