Αρχική Vivamus ΦΑΙΟΦΥΚΗ KELP ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ στο Vivamus

ΦΑΙΟΦΥΚΗ KELP ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ στο Vivamus

by NIKOLE

Άρθρο του διαιτολόγου Πάνου Πλατρίτη εδώ με τον τίτλο Η Φαιοφύκη και οι Ευεργετικές της Ιδιότητες

Τι είναι : 

Υπάρχουν πολλα φύκια που περιγράφονται ως φαιοφύκη (kelp) , αλλά ο όρος αφορά ορισμένα μέλη των οικογενειών Laminaria και Fukus. Οι περισσότερες ποικιλίες συναντώνται μόνο στις βόρειες θάλασσες , και χρησιμοποιούνται στη γεωργία και την ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Από την Κορνουάλη ως τις δυτικές ακτές της Ιρλανδιας και από τα νησιά της Μάγχης ως τις Εβρίδες , τα φαιοφύκη περνούν από μια διαδικασία ξήρανσης ,καύσης και επαναφοράς στη φυσική κατάσταση.

Άλλες ποικιλίες θαλάσσιων φυκών , ιδίως στην Κίνα και την Ιαπωνία , χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη διατροφή και την ιατρική. Με όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τη θρεπτική αξία των θαλάσσιων φυκών , είναι άξιον απορίας γιατί ο κόσμος δεν έχει σπεύσει ακόμα να τα προσθέσει στη λίστα αγορών του.

Τι κάνει : 

Σύμφωνα με τη λαική παράδοση , τα αποξηραμένα φαιοφύκη μειώνουν την αρτηριακή πίεση , θεραπεύουν τα γαστρικά έλκη , προλαμβάνουν τη βρογχοκήλη και προστατεύουν από κάποιες μορφές καρκίνου. Το σίγουρο είναι ότι όσον αφορά τη διατροφή , αυτά τα αρχαία φάρμακα είναι αποτελεσματικά.

Ανεξάρτητα από τις μικροδιαφορές στη σύνθεση των διαφορετικών ποικιλιών , είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε τα φαιοφύκη στη διατροφή μας. Τα περισσότερα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεινών , και φτωχά σε θερμίδες.

Ακόμη , είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες , εξαιρετικά πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο , τεράστια πηγή βήτα-καροτένιου , πλούσια σε κάλλιο , ιδιαίτερα περιεκτικά σε σίδηρο και ψευδάργυρο  και μακράν η πλουσιότερη πηγή φυσικού ιωδίου από όλα τα τρόφιμα.

Για τους χορτοφάγους , τα φαιοφύκη είναι απολύτως απαραίτητα λόγω της περιεκτικότητας τους σε Β12. Οσον αφορά τη δραστηριότητα , βασικό ρόλο παίζει το ιώδιο – απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που λείπει από τη διατροφή πολλών ανθρώπων.

Το ιώδιο είναι ζωτικό για τη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς αδένα , ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Το συμπλήρωμα ιωδίου μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε πιο δραστήριοι και να χάσετε το βάρος , γεγονός σημαντικό αν η παχυσαρκία ευθύνεται για τη μειωμένη δραστηριότητα. Από την άλλη πλευρά , ο σίδηρος προστατεύει από την αναιμία , επίσης κοινή αιτία της υπνηλίας.

Πώς χρησιμοποιείται :

  • Ταμπλέτες από φαιοφύκη , μια φορά την ημέρα, με μέγιστη δόση 250mg ιωδίου
  • Ακόμη , τα φαιοφύκη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική είτε νωπά είτε σε μορφή σκόνης που προστίθεται σε σούπες , μαγειρευτό κρέας και σάλτσες.

Προφυλαξεις: 

  • Τα νωπά φαιοφύκη μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού γι΄αυτό τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να το αποφεύγουν.
  • Λόγω της περιεκτικότητας τους σε ιώδιο , αντενδείκνυται η λήψη ή η χρήση τους στη μαγειρική κατά την κύηση ή τη γαλουχία.
  • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε προβλήματα με το θυροειδή.

Πιθανά να θέλετε να δείτε το προϊόν της AURORA με φαιοφύκη KASTROGEL (πατώντας εδώ)

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, we shall be at your dispostal at the following numbers: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!