Αρχική VivamusΣυμβουλες Υποφέρετε από χαμηλή πίεση; Πώς να αυξήσετε την αρτηριακή πίεση με φυσικούς τρόπους
  • Αλλαγή Διατροφής
  • Αλλαγή τρόπου ζωής
  • Φυσικές “θεραπείες” για χαμηλή αρτηριακή πίεση
  1.  Νερό με μη επεξεργασμένο αλάτι στη διατροφή σας – το μη επεξεργασμένο αλάτι (και όχι το κοινό αλάτι στο τραπέζι) βοηθά στην αύξηση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης και επίσης βοηθά στην αποκατάσταση ορισμένων αιτιών απώλειας νατρίου εντός των κυττάρων που μπορεί να σχετίζονται με την υπόταση. Η επιθυμία για αλάτι είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα επινεφριδιακής κόπωσης. Ελέγξτε μερικές διατροφικές στρατηγικές για να συμπεριλάβετε με ασφάλεια άλατα Ιμαλαΐων στην πρόσληψη τροφής. Δεν συνιστώ πλέον τη χρήση θαλασσινού αλατιού λόγω της ρύπανσης και του πλαστικού που υπάρχουν στους ωκεανούς και τις θάλασσες. Απλά αναμειγνύετε  1/2 κουταλάκι του γλυκού σε 1 ποτήρι νερού και το πίνετε. Μην υπερβάλλετε όμως. καθώς η αύξηση ποσότητας σε αλάτι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα υγείας.
  2. Πίνετε περισσότερα υγρά: Πίνετε 30ml/κιλό βάρους νερό κάθε μέρα – αυξήστε την ποσότητα αν κάνετε χειρωνακτική εργασία ή αθλείστε-. Εκτός από αυτό, συμπεριλάβετε ποτά όπως νερό καρύδας, bael ka sharbat και aam panna στη διατροφή σας.  Αυτά θα σας δώσουν τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες που απαιτούνται για τη διατήρηση των υγρών στο σώμα σας. Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες και μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης είναι το νερό.
  3. Χυμός λεμονιού: Ιδιαίτερα αποτελεσματικός τόσο για υψηλή όσο και για χαμηλή  πίεση – ιδιαίτερα όταν προκαλείται από  αφυδάτωση- . Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, συστήνεται η κατανάλωση χυμού από λεμόνι με λίγο αλάτι και ζάχαρη. Βοηθά στην ενεργοποίηση του οργανισμού διεγείροντας τη λειτουργία του ήπατος και βοηθώντας στην πέψη.
  4. Καφεΐνη : Καφεϊνούχα ποτά όπως τσάι ή καφές μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε προσωρινά την αρτηριακή σας πίεση.  Παρόλο που κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύεται ότι θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αρτηριακή σας πίεση.  Εμείς συστήνουμε προσοχή καθώς τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι αμφιλεγόμενα.
  5. Σταφίδες. Μουλιάζετε 30-40 σταφίδες σε 1 φλυτζάνι με νερό για ολόκληρη τη νύχτα. Τις τρώτε το πρωί μία μία με άδειο στομάχι. Μπορείτε επίσης να πιείτε το νερό μέσα στο οποίο τις έχετε μουλιάσει. Ακολουθήστε αυτόν τον τρόπο για λίγες εβδομάδες ή ακόμα και 1 μήνα
  6. Βασιλικός. Πάρτε το εκχύλισμα από 10-15 φύλλα βασιλικού και προσθέστε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Το πίνετε καθημερινά με άδειο στομάχι. Μπορείτε επίσης να μασάτε 4-5 φύλλα βασιλικού το πρωί.
  7. Γλυκόριζα. Βοηθά στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης, μπλοκάροντας το ένζυμο που τη διασπά, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της αδρεναλίνης.
  8. Χυμός από παντζάρι. Πίνετε 1 φλυτζάνι χυμό από παντζάρι 2 φορές /ημέρα για περίπου 1 εβδομάδα.
  9. Αμύγδαλα και μέλι. Μουλιάζετε 5-6 αμύγδαλα σε νερό και τα αφήνετε για μια νύχτα. Το πρωί τα ξεφλουδίζετε και τα αλέθετε κάνοντας μια απαλή πάστα. Βράζετε αυτή την πάστα με γάλα (αμυγδάλου κατά προτίμηση) και το πίνετε κάθε πρωί. Δεν υπάρχει χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά σε γάλα αμυγδάλου. Στην πραγματικότητα, είναι πλούσιο σε υγιή λίπη όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Συμπεριλάβετε αυτό το γάλα στη διατροφή σας για να αυξήσετε τη χαμηλή αρτηριακή πίεση. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στα δημητριακά σας ή στα smoothies σας.
  10. Δεντρολίβανο. Πάρτε 10ml  βάμματος από δενδρολίβανο / ημέρα από έγχυμα που έχετε φτιάξει φρέσκο από αυτό το βότανο εσείς. Προσθέτοντάς το στις τροφές σας επίσης βοηθά. Επιπλέον μπορείτε να ρίξετε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου από δενδρολίβανο για αρωματοθεραπεία.
  11. Χυμός καρότου. Παίρνετε 1 ποτήρι χυμό καρότου και το αναμειγνύετε με 2 κουταλάκια γλυκού μέλι. Το πίνετε 2 φορές/ ημέρα με άδειο στομάχι το πρωί και το βράδυ.
  12. Το κάλιο ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα – αυτό το μέταλλο είναι απολύτως απαραίτητο για την κανονική αρτηριακή πίεση. Το επαρκές κάλιο στη διατροφή είναι μια απλή βασική για την υγεία αρχή, που απλά δεν μπορεί να αγνοηθεί όταν ασχολείστε με καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο περιλαμβάνουν φρούτα όπως μπανάνες, εσπεριδοειδή, λαχανικά, όσπρια και σπόρους τσία chia – μια ιδιαίτερα υψηλή πηγή στο στοιχείο αυτό.
  13. Ύπνος, ξεκούραση και διαχείριση άγχους – ο ύπνος καλύτερα είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα, απλά και εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία σας γενικά και να βοηθήσετε στη διόρθωση των ανισορροπιών της αρτηριακής πίεσης; Ο ύπνος μειώνει τη φλεγμονή, βοηθά στην κόπωση, βελτιώνει τη διάθεση και τη στάση, έτσι ώστε να αισθάνεστε περισσότερο παρακινημένοι και ενεργοποιημένοι για να ακολουθήσετε και να επιμείνετε στη θεραπεία σας. Στο Κέντρο VIVAMUS πάντα συζητάμε και αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε προβλήματα ύπνου στην αρχή όλων των φυσικών θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων των πελατών που πάσχουν από χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς πρέπει να αρχίσουν να κοιμούνται καλύτερα και να κερδίζουν περισσότερη ενέργεια για να ξεκινήσουν τις θεραπευτικές διαδικασίες του σώματος.
  14. Διατροφικά Συμπληρώματα: Flavon Green (πατήστε εδώ)   Για να το παραγγείλετε ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449, ή να πατήστε απευθείας εδώ για να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας μας ως συνεργάτης της εταιρείας. Επίσης από τη Finchleyclinic (βλ. ιστοσελίδα μας αρχική σελίδα) μπορείτε να επιλέξετε το ακόλουθο προϊόν  Thyroid Support Formula εφόσον έχετε προβλήματα με το θυρεοειδή.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!