Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα Μυστικα Ομορφιας απο την Ελλαδα

Μυστικα Ομορφιας απο την Ελλαδα

by NIKOLE

1. Ελαιόλαδο

Το Ελληνικό μυθικό ελαιόλαδο το οποίο ο Όμηρος αναφέρει ως «υγρό χρυσάφι» χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως συστατικό για την κατασκευή φαρμάκων και αρωμάτων, ως καθαριστικό του σώματος και ως καλλυντικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ελαιόλαδο συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες ενός φυτικού ελαίου με τα αντιφλεγμονώδη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά της ελιάς. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα αλλά συγχρόνως το βοηθά να διατηρηθεί νέο και ελαστικό.

Απολέπιση με αλάτι & ελαιόλαδο:

Αναμιγνύεται 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με αλάτι. Έπειτα με το μείγμα αυτό τρίβετε το πιγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο για να καθαρίσουν οι πόροι και τα μαύρα στίγματα τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

2. Μέλι

To μέλι από αρχαιοτάτων χρόνων άρχισε να αναφέρεται στα κύρια συστατικά πολλών γνωστών καλλυντικών και αποτελεί ένα πολύτιμο συστατικό για την περιποίηση και φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών. Μεγαλώνοντας το δέρμα μας γερνά και χάνει την ελαστικότητά του στεγνώνει και κάνει ρυτίδες. Το μέλι επειδή απορροφά και διατηρεί στα μόριά του νερό, αποτελεί ενυδατικό παράγοντα όταν προστεθεί σε σωστή αναλογία στα καλλυντικά διατηρώντας το δέρμα δροσερό, λείο απαλό και ελαστικό.

Mάσκα προσώπου με μέλι και γάλα:

Αναμείξτε καλά 4 κουταλιές σούπας γάλα, 1 κουταλιά σούπας μέλι και 2 κουταλιές σούπας από λεμόνι. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, ειδικά αν έχει δυσχρωμίες από τον ήλιο και αφήστε το για 15 λεπτά. Όταν το μίγμα θα έχει στεγνώσει, ξεπλύνετε το με κρύο νερό.

Η μάσκα αυτή είναι τέλεια για θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα, καθώς τονώνει, αναζωογονεί και ξεκουράζει την επιδερμίδα αφήνοντας την λεία, απαλή και λαμπερή.

3. Αφέψημα Βοτάνων

Το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς βρίσκεται καλά κρυμμένο στα βότανα, τα αυτοφυή δηλαδή φυτά και ιδίως αυτά που φυτρώνουν στους καλλιεργημένους αγρούς και χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα για τις διάφορες παθήσεις. Πρόκειται για τα φυτά που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός κι ο Διοσκουρίδης και που, μέσα στη δίνη των χημικών εργαστηρίων, ξεχάστηκαν για να αποκτήσουν και πάλι αξία τις τελευταίες δεκαετίες. Στην ελληνική φύση ευδοκιμούν πλήθος βοτάνων που, άλλα με την υπέροχη γεύση και άλλα με το άρωμά τους, μα χαρίζουν ωφέλεια και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Ορισμένα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Αυτό το επιτυγχάνουν χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.

4. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. «Θεραπευτική ουσία» το χαρακτήρισαν οι αρχαίοι Έλληνες λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του γιαουρτιού στην ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ και άλφα υδροξύ, τα οποία αποτελούν την τέλεια λύση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αποσυμφόρηση των πόρων.

Μάσκα μαλλιών με γιαούρτι.

Ανάμειξε 1/2 φλ. πλήρες γιαούρτι, 3 κ.σ. μέλι και έναν κρόκο αυγού. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, βάλτε το ειδικό σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

5. Ελιές

Η ελιά φώτισε, έθρεψε, θεράπευσε, στεφάνωσε, καλλώπισε και ταυτίστηκε με υψηλά ιδανικά ενώ ενέπνευσε τον ακμαιότατο για πολλά χρόνια Ελληνικό πολιτισμό.

Σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, ειρήνης, υγείας, δύναμης και ομορφιάς λατρεύτηκε επί χιλιάδες χρόνια. Η ελιά μας κληροδότησε ένα εξαιρετικά σύνθετο κληροδότημα αξιών, ευημερίας και πολιτισμού, που μόλις πρόσφατα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε και να υπερασπιστούμε.

Ο ευλογημένος αυτός καρπός της , η ελιά, αποδεικνύετε ευλογημένη και για την ομορφιά μας.

Οι ιδιότητες που πρέπει να ξέρετε:

1. Τα προϊόντα με ελιά αποτρέπουν τους ερεθισμούς του δέρματος και επαναφέρουν την απαλότητα.

2. Τα φύλλα ελιάς έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

3. Το αφέψημα με φύλλα ελιάς χρησιμοποιείται κατά διαφόρων ασθενειών όπως η υπέρταση, η αρρυθμία και οι σπασμοί των μυών.

4. Η ελιά αποδεικνύεται βοηθητική για την αντιμετώπιση του πόνου, του πυρετού και διαφόρων μολύνσεων.

6. Το εκχύλισμα ελιάς έχει σημαντική αναμικροβιακή δράση.

7. Βοηθάει σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης.

8. Θεωρείται συστατικό αντισηπτικό και επουλωτικό.

6. Θαλασσινό Αλάτι

Στην αρχαιότητα, ήταν τέτοια η αξία του αλατιού, που χρησιμοποιούνταν ως μέσω συναλλαγής.Ο Ιπποκράτης (450 π.Χ.) ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού. Χρησιμοποιούσε αλάτι για να θεραπεύσει λοιμώξεις, συμφορήσεις και άλλα νοσήματα. Ο Παράκελσος (1500 μ.Χ.) έγραψε ότι εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε αναμφίβολα το αλάτι και ότι χωρίς αλάτι θα είχαν αποσυντεθεί τα πάντα. Το αλάτι κάνει το δέρμα πιο μαλακό, εύπλαστο και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα για το ξηρό σκασμένο δέρμα και εξισορροπεί το λιπαρό δέρμα.

Ποδόλουτρο για κουρασμένα πόδια:

Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη και ρίξτε χλιαρό νερό μέχρι να φτάσει στους αστραγάλους. Προσθέστε 1 ποτήρι μηλόξιδο και 1 γεμάτη χούφτα θαλασσινό αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση) και ξεκουραστείτε 5΄.

Το αλάτι και το μηλόξιδο έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έτσι, εκτός από ξεκούραση, προσφέρουν και λύση κατά της κακοσμίας των ποδιών.

7. Άργιλος

Ο άργιλος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, ενώ λόγω των ιδιοτήτων του χρησιμοποιείτε ευρέως στη σύγχρονη κοσμετολογία. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος χώματος (πέτρωμα) μαλακό και λασπώδες, που αποτελείται από εξαιρετικά λεπτούς κόκκους. Πλούσια σε σπάνιους μικροοργανισμούς, φυτικά κατάλοιπα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εκεί με το πέρασμα των χρόνων, η άργιλος είναι γνωστή για την καθαριστική, ενυδατική, αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση της.

• Υπάρχουν διάφοροι τύποι αργίλων:

Ο κόκκινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε σίδηρο και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και δίνει λάμψη στο θαμπό δέρμα.

• Ο πράσινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και ασβέστη. Είναι ιδανικός για καθαρισμό, είναι αντι-φλεγμονώδης, απορροφητικός και προσροφητικός. Συνιστάται στο πρόσωπο για τη σμηγματόρροια και για τα λιπαρά μαλλιά. η και προσρόφηση των εντερικών αερίων.

• Ο λευκός ή γκρι άργιλος: Είναι πλούσιος σε διοξείδιο του πυριτίου, και είναι ιδανικός για τον καθαρισμό και την επούλωση. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

• Ο ροζ άργιλος: Είναι μείγμα από κόκκινο και λευκό άργιλο που χρησιμοποιείται για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.

• Ο κίτρινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο χρησιμοποιείται για το ώριμο δέρμα και τα εύθραυστα μαλλιά.

Μάσκα μαλλιών κατά της λιπαρότητας:

Ανακατέψτε σε λίγο νερό δύο έως τέσσερις κουταλιές της σούπας πράσινο άργιλο μέχρι να γίνει πάστα. Στη συνέχεια τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής και αφού αφήσετε τον άργιλο να δράσει για περίπου μισή ώρα, ξεπλύνετε και λουστείτε κανονικά.

8. Λιβάνι

Το Λιβάνι συμβολίζει την ένωση μας με το βαθύτερο και το θείο μέρος της ψυχής μας. Κι αυτό γιατί εξαγνίζει το συναισθηματικό μας κόσμο. Το πικάντικο, ξύλινο άρωμα του συμβάλλει στον εσωτερικό καθαρισμό των δυσάρεστων ενεργειών μας εξομαλύνοντας τα συναισθήματα μας. Τα «τρέφει» θετικά. Ταυτόχρονα αναζωογονεί αλλά και γαληνεύει. Είναι ακόμη αντισηπτικό, χωνευτικό, ηρεμιστικό. Από τους αρωματοθεραπευτές, συστήνεται ως αποτελεσματικό αντιγηραντικό και όχι άδικα. Έχει καταπληκτικά αποτελέσματα ειδικά στον τομέα της ανανέωσης κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων. Τα αναζωογονεί και τα ξανανιώνει.

Μάσκα προσώπου με βούτυρο, μέλι, λιβάνι και πορτοκάλι

Υλικά

1 κουταλάκι βούτυρο γάλακτος

• 1 κουταλάκι μέλι ελαφρώς αραιωμένο

• 3 σταγόνες αιθέρια έλαια λιβανιού

• χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Αφήνουμε λίγο το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το λιώνουμε μαζί με το μέλι και με λίγο χυμό πορτοκαλιού. Αφού το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια λιβανιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, και την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με δροσερό νερό και ενυδατώνουμε.

Η μάσκα αυτή δίνει ελαστικότητα και λάμψη στην ώριμη επιδερμίδα, ενώ καταπολεμά αποτελεσματικά τις ρυτίδες.

9.  Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων. Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Κινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία. Το αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.

Οι ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου είναι οι εξής:

• Έχει μαλακτικές ιδιότητες και ενυδατώνει σε βάθος

• Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος έτσι το δέρμα αποκτά την χαμένη του σφριγηλότατα

• Είναι εξαιρετικά κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια φωτίζει τους μαύρους κύκλους και λειαίνει τις ρυτίδες

• Βελτιώνει την επιδερμίδα και διατηρεί την λάμψη της

• Καθυστερεί την διαδικασία της γήρανσης

• Τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και ελαττώνεται η τριχόπτωση

• Θρέφει και δυναμώνει τις βλεφαρίδες

• Θεραπεύει τα σκασμένα χείλη

Μάσκα ομορφιάς που ανανεώνει & αναζωογονεί το δέρμα

Συστατικά:

α) μήλο (1/4)

β) ροδάκινο (1/2)

γ) ντομάτα (1/2)

δ) γάλα (1/4 φλιτζανιού μεσαίου μεγέθους)

ε) αμυγδαλέλαιο (1 κουταλιά της σούπας)

Εκτέλεση:

καθαρίστε τα φρούτα και τη ντομάτα από τη φλούδα και πολτοποιήστε τα. Ξεκινήστε να ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τον πολτό και προσθέστε το γάλα και το αμυγδαλέλαιο, ενώ ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει τη μορφή κρέμας. Έπειτα αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα αυτής μάσκας αυτής για 30 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για την παρασκευή καλλυντικών και φαρμακευτικών παρασκευασμάτων. Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Κινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την Ελληνική μυθολογία. Το αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.

10. Αλόη

Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που αφορούν την αλόη βέρα είναι αυτή του Xριστόφορου Kολόμβου, που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».

Η αλόη βέρα θεωρείται ότι δρά ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την θεραπεία της πληγή.

Συμβάλει στη επούλωση μικρών εγκαυμάτων.Aνάμεσαστα θρεπτικά συστατικά της Αλόης Βέρα περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. H βιταμίνη A (ρετινόλη) φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ωςαντιρυτιδικόσυστατικό. H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καιενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η υγεία του.

H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. H αλόη βέρα είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Το φυτό θεωρείται ότι κάνει καλό σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα και η ελκώδης κολίτιδα. Μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες και διαβήτη, λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε συνδυασμό πάντα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την κάθε πάθηση.

Τα κυριότερα οφέλη της αλόης βέρα είναι:

Αποτοξίνωση: Ο χυμός από την αλόη βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτος

βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του χυμού μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Πεπτικές διαταραχές: Η αλόη βέρα έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα, καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα η αλόη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου

Στοματική υγιεινή: Ο χυμός των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων.

Διαβήτης: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%.Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου: Ο χυμός της αλόης περιέχει ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, που είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά.

Διαχείριση βάρους: Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Τα φύλλα της αλόης βέρα έχουν μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πιτυρίδα: Η αλόη μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της πιτυρίδας , καταπραΰνοντας

παράλληλα τον κνησμό. Το τζελ (gel) της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν το σαμπουάν για καλύτερα αποτελέσματα.

Εγκαύματα: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. Στην ανάγκη, κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο ελαφρύ έγκαυμα. Το τζελ της αλόης βέρα, είναι ίσως το καλύτερο φάρμακο για τα εγκαύματα. Καλό είναι να έχετε πρόχειρο ένα σωληνάριο μαζί σας γι’ αυτό το σκοπό. Επίσης είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο.

Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.

Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιείτε την αλοη βερα εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

Επιδερμίδα:Ίσως η πιο γνωστή χρήση της αλόης βέρα, είναι η εφαρμογή και η θετική της επίδραση σε μια σειρά προβλημάτων της επιδερμίδας. Εκτός από τη ψωρίαση, η αλόη βέρα είναι χρήσιμη για ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του δέρματος, την αφαίρεση ουλών και σημαδιών, την καταπολέμηση φλεγμονών και τη γενικότερη αναζωογόνηση του δέρματος.

Ενδεχόμενες παρενέργειες

Σε γενικές γραμμές, η aloe vera είναι ασφαλές φυτό, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του φαρμακοποιού ή του βοτανοθεραπευτή γιατί η παρατεταμένη ή υπερβολική χρήση της μπορεί να έχει παρενέργειες

● Oι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά και όσοι έχουν προβλήματα, όπως πόνους στην κοιλιά, ιστορικό ειλεών ή αλλεργία στο σκόρδο,στο κρεμμύδικαι σε άλλα φυτά της οικογένειας αυτής, πρέπει να αποφεύγουν την αλόη βέρα.

● Η αλόη βέρα μπορεί να αλληλεπιδράσει με την υδροκορτιζόνη, τα διουρητικά, τα αντιπηκτικά και με ταφάρμακα για το διαβήτη. Έτσι, μπορεί, για παράδειγμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης. Λόγω της καθαρτικής της δράσης, μπορεί ακόμα να ρίξει τα επίπεδα του καλίου στο αίμα και να προκαλέσει αρρυθμίες.

Αντιρυτιδική κρέμα – μάσκα προσώπου με αλόη και ασπράδι αυγού

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα, 1 ασπράδι αυγού και 4 σταγόνες ροδόνεροκαι ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Απλώστε στο πρόσωπό σας και στο λαιμό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα.

Συμβουλές ομορφιάς

Σωστή διατροφή (για πληρέστερες συμβουλές δείτε σχετικά μας άρθρα διατροφικά)

Η τροφή αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας για τη διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού. Από την πιο απλή λειτουργία έως την πιο πολύπλοκη, ο κάθε οργανισμός καταναλώνει τα ανάλογα ποσά ενέργειας, ποσά τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο μιας και υπάρχουν άτομα περισσότερα δραστήρια από κάποια άλλα, άτομα με διαφορά ύψους, ηλικίας, γένους κτλ.

Η σωστή διατροφή θέλει γνώση γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα, που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό μας.

Έχοντας μια γενική εκπαίδευση και εφαρμόζοντας κάποιες βασικές αρχές της σωστής διατροφής μπορούμε να αποφύγουμε παθολογικές καταστάσεις όπως υπέρταση, σάκχαρο, υπερλιπιδαιμίες, ορθοπεδικά προβλήματα, άπνοια ύπνου και ροχαλητό καθώς και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Έτσι λοιπόν, αποφεύγουμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (πλήρη γαλακτοκομικά, ορατό λίπος στα κρεατικά, πέτσες κ.α),  ενώ τρώμε συχνά τροφές πλούσιες σε απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες και λειτουργούν ως ασπίδα στον οργανισμό. Τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα (απαραίτητα λιπαρά οξέα) βρίσκονται σε ψάρια όπως σαρδέλες, σκουμπρί, σολομό, επίσης σε ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο και στο σουσάμι.

Καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως μιας και μας προσφέρουν απλόχερα μεγάλο ποσοστό βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Είναι καλύτερα να αποφεύγουμε ζυμαρικά, δημητριακά και ψωμί άσπρα προτιμώντας τα ολικής άλεσης (ως Κέντρο VIVAMUS προτείνουμε δημητριακά όπως ζέα, κριθάρι, φαγόπυρο, κεχρί, κινόα λόγω της τοξικής γλουτένης που υπάρχει στο σιτάρι) αφού βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Κατά μέσο όρο πρέπει να πίνουμε 2 ½ λίτρα νερό ημερησίως. (δείτε σχετικά άρθρα μας για τη διατροφή και το νερό. Ιδανική ποσότητα σύμφωνα με Ρώσους γιατρούς, πρόσφατα τεκμηριωμένη είναι 30 ml / κιλό βάρους. )

Ανανεώστε το πρόσωπο και το σώμα σας

Η απολέπιση με ανοδικές κινήσεις βελτιώνει την κυκλοφορία και τονώνει τους μυς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη 1 φλιτζάνι, 1/2 κουταλάκι κουρκουμά (μπαχαρικό λέγετε και χρυσσόριζα) 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μουστάρδας, 2 κουταλάκια τριμμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, 3 κουτάλια σούπας ροδόνερο, χυμός από πορτοκάλι 1 φλιτζάνι, και 1/2 φλιτζάνι νερό. Κτυπήστε το μίγμα στο μπλέντερ. Απλώστε το μίγμα σε όλο το πρόσωπο και το σώμα σας με απαλές ανοδικές κινήσεις. Ξεβγάλατε με χλιαρό νερό.

Αποτοξινωθείτε

Αυτή είναι μια πολύ καλή θεραπεία για την αποβολή των τοξινών. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό που αχνίζει αφού πρώτα έχετε ρίξει μέσα μια χούφτα από φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και βασιλικού, μείνετε πάνω από τον ατμό για περίπου 10 λεπτά. Κρατήστε το πρόσωπό σας τουλάχιστον 20 πόντους επάνω από το νερό καλύπτοντας το κεφάλι σας και το δοχείο με μια πετσέτα για να αποτρέψετε τη διαφυγή του ατμού. Σκουπίστε ελαφρά το πρόσωπό σας και ρίξτε ψεκάστε με δροσερό νερό για να αναζωογονήσετε το δέρμα. Πετάξτε τα βότανα. Για να αποτοξινώσετε και το υπόλοιπο σώμα, κάντε ένα καυτό ντους, γεμίστε το δωμάτιο με τον ατμό, και χαλαρώστε μέσα για 10 λεπτά.

Διατηρείστε το πρόσωπο σας καθαρό και λαμπερό

«Lepa» μεταφράζετε αλλιώς ως «ιατρικό ασβεστοκονίαμα.» Αυτή η μάσκα απορροφά τις ακαθαρσίες. Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου, φυσική σκόνη αργίλου (διαθέσιμα στα καταστήματα φυσικών-τροφίμων και καλλυντικών), λίγο κουρκουμά (χρυσσόριζα), 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο neem, και φρέσκο χυμό από πορτοκάλι 1/4 του φλιτζανιού. Αναμίξτε καλά και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά. Ξεβγάλατε με χλιαρό νερό.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Η βαθιά ενυδάτωση της τρίχας είναι το πιο σημαντικό μέρος στις θεραπείες μαλλιών. Ρυθμίζει την λιπαρότητα της τρίχα και του τριχωτού της κεφαλής και προσφέρει χαλάρωση. Προετοιμάστε το έλαιο μια νύχτα πριν ζεσταίνοντας 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας σε σημείο βρασμού. Προσθέστε 2 κουτάλια της σούπας ροδόνερό και 1/2 φλιτζάνι φρέσκα πέταλα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλο ή γιασεμί. Βράζετε το μείγμα για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε τα λουλούδια να μουλιάσουν στο λάδι όλη νύχτα, κατόπιν σουρώστε το έλαιο με ένα φίλτρο γαλλικού καφέ. Τρίψτε ήπια τέσσερα έως πέντε κουτάλια σούπας από το έλαιο στην κορυφή του κεφαλιού σας και στο υπόλοιπο κρανίο. Τυλίξτε τα μαλλιά σε μια πετσέτα για να επιτρέψετε στα έλαια να δράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά. Λουστείτε και ξεβγάλατε ως συνήθως.

Επίσης, μια πλούσια σε πρωτεΐνες μάσκα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας. Σε ένα μεσαίου μεγέθους δοχείο, ανακατέψτε καλά 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού, και 1 αυγό. Εφαρμόστε το μίγμα στα μαλλιά σας μετά αφού τα έχετε ενυδατώσει και να καθαρίσει. Αφήστε τη μάσκα επάνω για περίπου 20 λεπτά, κατόπιν ξεβγάλετε λεπτομερώς με χλιαρό νερό.

Περιποιηθείτε τα άκρα σας

Για να μαλακώνετε τα τραχιά χέρια και πόδια, αρχίστε με ήπιο μασάζ με ένα σφουγγάρι ή μια τραχιά πετσέτα χεριών. Έπειτα, βυθίστε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό που έχετε ρίξει προηγουμένως έλαιο σανταλόξυλου, neem, ή γιασεμιού. Χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα για να μαλακώσετε τις τραχιές περιοχές στα πόδια. Για να ενυδατώσετε, χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο neem και 2 κουταλιές σούπας έλαιο καρύδας και τρίψτε και στα χέρια και στα πόδια, εστιάζοντας στις φτέρνες, τα πέλματα, τους αστραγάλους, μεταξύ των δακτύλων, στους καρπούς, και τις παλάμες. Ξεβγάλετε με τον χυμό ενός λεμονιού σε μισό ποτήρι χλιαρού νερού, και σκουπίστε απαλά με μια μαλακή πετσέτα.

Πηγή: Ελληνικά μυστικά ομορφιάςhttp://www.makeleio.gr/?p=574549#more-574549

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!