Αρχική Vivamus Υπερβολικό χασμουρητό, η σημασία του. Αίτια και αποκατάσταση

Υπερβολικό χασμουρητό, η σημασία του. Αίτια και αποκατάσταση

by NIKOLE

Άρκετές φορές ακούμε ανθρώπους να χασμουριούνται έντονα, υπερβολικά και επίμονα. Αναφερόμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι κουρασμένοι, ή θα μπορούσαν να είναι . Το χασμουρητό δεν είναι μόνο ένδειξη νύστας ή βαρεμάρας, λένε οι ειδικοί που ανακάλυψαν ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας κρατά τον εγκέφαλο δροσερό, δίνοντας οριστική απάντηση σε ένα από τα κλασικά ερωτηματικά της παρέας.

Όταν χασμουριέστε, το ισχυρό τέντωμα του σαγονιού σας αυξάνει τη ροή του αίματος στο λαιμό σας , το πρόσωπο και το κεφάλι σας. Όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή κατά τη διάρκεια ενός χασμουρητού, ακολουθεί αναγκαστικά η καθοδική ροή του αίματος του νωτιαίου υγρού από τον εγκέφαλο. Ο δροσερός αέρας που εισπνέουμε μέσα από το στόμα ψύχει αυτά τα υγρά.

Στην ουσία, όπως και οι υπολογιστές, ο εγκέφαλος δουλεύει καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά η υπερβολική δραστηριότητά του οδηγεί σε υπερθέρμανση η οποία με τη σειρά της μειώνει την ικανότητά του να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Όταν, λοιπόν, η ζέστη αρχίζει να ανεβαίνει, το χασμουρητό επεμβαίνει ως φυσικός «θερμοστάτης» επιτρέποντας να μπει στο σώμα κρύος αέρας και να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία στον εγκέφαλο.

ΑΙΤΙΕΣ

1.Μια από τις αιτίες θα μπορούσε να είναι χαμηλή αιμοσφαιρίνη, λόγω χαμηλού σιδήρου, καθώς ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία αιμοσφαιρίνης.

ΣΙΔΗΡΟΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης: Η κύρια δράση του σιδήρου αφορά στον φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης που μεταφέρουν το ζωτικό οξυγόνο στο σώμα.

Μείωση κούρασης & κόπωσης: Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα τη μείωση της κούρασης και κόπωσης του οργανισμού.

Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού: Ο σίδηρος ενισχύει την αμυντική ικανότητα του οργανισμού

Ενίσχυση της κανονικής γνωστικής λειτουργίας: Ο σίδηρος εμπλέκεται στη σύνθεση των ευροδιαβιβαστών και της μυελίνης στον εγκέφαλο.

Κατά γενική ομολογία οι πηγές της ζωικής προέλευσης σιδήρου δίνουν την καλύτερη ποιότητα σιδήρου, αν και αυτό αμφισβητείται από τους vegetarian. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φυτική εκδοχή πρέπει να μετατραπεί. Πάντως αν ασχοληθούμε με τη ζωϊκή, μπορούμε να αναφερθούμε σε συκώτι από ζώα που τρέφονται με γρασίδι. Δεν αρέσει βέβαια σε αρκετό κόσμο. Οσοι όμως το τρώτε ευχάριστα, μπορείτε να πάρετε σίδηρο από αυτή την πηγή ή άλλο οργανικό κρέας. Κόκκινο κρέας, τροφή, θαλασσινά – ενισχύουν ιδιαίτερα τον οργανισμό με σίδηρο- αυγά ιδιαίτερα ο κρόκος, μελάσσα – υπερτροφή παρασκευάζεται από την επεξεργασία ζαχαροάλαμου με υψηλά ποσοστά σιδήρου (εκτός και αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος) .

Συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν Aurora feromax, , πληροφορίες εδώ, thefinchleyclinic iron (εδώ αγορά)

2 Το pH του αίματος μπορεί να είναι λίγο όξινο. Μπορεί να έχετε οξέωση, η οποία αφέρεται στην περίσσεια οξέων στο αίμα.

Ιδανικά συμπληρώματα για το pH το redox Aurora (εδώ) και thefinchleyclinic εδώ

(Ο οργανισμός πρέπει να διατηρεί το pH του αίματος σε μία ουδέτερη ισορροπία. Όταν αυτή διαταράσσεται με αποτέλεσμα το αίμα να γίνεται υπερβολικά όξινο ή αλκαλικό, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα υψηλά επίπεδα οξέων στο αίμα εκκινούν συνήθως ενέργειες στον οργανισμό που έχουν έχουν ως σκοπό την απομάκρυνσή τους. Οι νεφροί και οι πνεύμονες μπορούν συνήθως να απομακρύνουν την περίσσεια οξέων στον οργανισμό, ωστόσο όταν η οξέωση επιβαρύνει σημαντικά τα όργανα αυτά, μπορεί να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές.) Σε αυτή την περίπτωση μπορεί περισσότερο να μοιάζει σαν αναστεναγμός, είναι σαν να ξεφυσάτε παρά σαν να χασμουριέστε.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε Κιτρικό Ασβέστιο, ( για αγορά πατήστε Calcium Citrate) ή Ασβέστιο ( για αγορά πατήστε Calcium) , ή Μαγνήσιο ( για αγορά πατήστε Magnesium). Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε στ ρύθμιση του φυσιολογικού pH και θα σταματήσετε να χασμουριέστε. Δεν απαιτεί πολλή σκέψη.

Οξέωση επίσης μπορεί να συμβεί αν ακολουθείτε κετογενική δίαιτα για πολύ καιρό (https://www.youtube.com/watch?v=XzHIZdGXpjM&ab_channel=Dr.EricBergDC). Μικρή πιθανότητα αλλά ισχύει. Αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα μια τέτοια κατάσταση. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο ασβέστιο.

3. Τα οξέα του στομάχου να μην είναι αρκετά όξινα.

Το pH του στομάχου σας πρέπει να έχει pH 1-3, δηλαδή να είναι πολύ όξινο. Όταν παίρνετε αντιόξινα, το pH του στομάχου σας γίνετε πιο αλκαλικό από ό, τι πρέπει. Τότε το πάγκρεας και η χοληδόχος κύστη, που έχουν υγρά που είναι πολύ αλκαλικά, έρχονται να εξουδετερώσουν το οξύ, αλλά ελέγχονται από το στομάχι. Έτσι αν το στομάχι δεν είναι αρκετά όξινο, το πάγκρεας και το στομάχι δεν θα απελευθερώσουν τη σωστή ποσότητα αλκαλικών υγρών που χρειάζονται για να εξουδετερώσουν τον όξινο χυλό τροφής που θα φτάσει στο δωδεκαδάκτυλο. Έτσι αυτό το οξύ κατεβαίνει και αναστατώνει την κατάσταση στο δωδεκαδάκτυλο και στο έντερο, με αποτέλεσμα να έχετε δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και φούσκωμα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν έχετε αρκετά οξέα; Εάν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (gerd), έαν έχετε δυσπεψία . Σε αυτές τις περιπτώσεις μηλόξυδο ή υδροχλωρική βεταίνη (betaine hydrochloride HCL πατώντας εδώ αγορά) ή solodka εδώ ή schweden bitter εδώ. Τα προίόντα αυτά θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της λεγόμενης υποχλωρυδρίας ( χαμηλή και ανεπαρκής παραγωγή στομαχικών οξέων συνδέεται με πληθώρα συμπτωμάτων).

Κατά συνέπεια θα μπορείτε να απορροφήσετε τα ιχνοστοιχεία όπως το σίδηρο. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν το στομάχι δεν είναι αρκετά όξινο, δε θα μπορείτε να απορροφήσετε σίδηρο καλά. Γι αυτό ακόμα και ασθενείς με γαστρική παράκαμψη ή αλλιώς γαστρικό bypass, gastric bypass ή Roux-en-Y gastric bypass, έχουν χαμηλά ποσοστά σιδήρου, γιατί δεν έχουν αρκετά οξέα για να το τραβήξουν στο σώμα τους.

ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

ανισορροπία ηλεκτρολυτών
καρδιαγγειακή νόσο
κακή ροή αίματος
μόλυνση
διαταραχή ύπνου
νευρολογική διαταραχή
ηπατική ανεπάρκεια
παθήσεις του θυρεοειδούς
φαρμακευτική αγωγή
σκλήρυνση κατά πλάκας

κατάθλιψη
στρες
ανησυχία
αλλαγές διάθεσης

υπερβολικό χασμουρητό

πώς να αποφύγετε το χασμουρητό κατά τη διάρκεια της ημέρας

πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες ύπνου σας και να ορίσετε τον κατάλληλο χρόνο για ύπνο

Κλείστε τα ηλεκτρονικά σας κρατήστε τα μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας, ο τύπος φωτός που εκπέμπουν αυτές οι οθόνες μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλό σας

Προσπαθήστε να έχετε 7 έως 9 ώρες ποιοτικού ύπνου στο καλύτερό σας για να λειτουργεί καλύτερα στις ώρες αφύπνισης

Προσπαθήστε να κάνετε μια χαλαρωτική δραστηριότητα πριν από τον ύπνο σας διατηρήστε την κρεβατοκάμαρά σας άνετα δροσερά σκοτεινά και ήσυχα

πώς να σταματήσετε το χασμουρητό: να διεγείρετε την αναπνοή, να μετράτε την αναπνοή, να εξασκείστε στην αναπνοή διαφράγματος, να χρησιμοποιείτε κρύες κομπρέσσες, κρύα ροφήματα, βότανα, παγωμένα τρόφιμα, να αποφεύγετε το άγχος. Καταναλώστε εσπεριδοειδή, κάντε αρωματοθεραπεία.

Και φυσικά τα κορυφαία διατροφικά συμπληρώματα από 100% βιολογικά φρούτα και λαχανικά Flavon!

Πολλές πληροφορίες γι’ αυτά στην ιστοσελίδα μας εδώ ή και με αναζήτηση με το όνομα Flavon, στην ιστοσελίδα μας https://flavonikolekor.weebly.com/ καθώς και στο facebook Flavon συμπληρώματα Vivamus

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

—————————————————————————————————————–

When you yawn the powerful stretching of your jaw increases the blood flow to your neck and head. when you take a deep breath during a yawn, it forces is it downward flow of spinal fluid blood from the brain. the cool air that is breathed in through the mouth cools these fluids

why do we yawn

in one simple word we yawn to cool the brain. when the temperature of the brain cools down it improves cortical arousal and mental efficiency. cortical arousal increases vigilance wakefulness muscle tone minute ventilation and heart rate.

excessive yawning

Excessive yawning is called casovagal reaction. It is caused by vagus nerve on the blood vessels and maybe due to a heart problem.

how to avoid yawning during the day

you have to change your sleeping habits and set a proper time for sleeping

shut off your electronics keep them away from your bedroom the type of light these screens emit can stimulate your brain

try to get 7 to 9 hours of quality sleep at your best to function at your best during your waking hours

try to do a relaxing activity before your bedtime keep your bedroom comfortably cool dark and quiet

how to stop a yawn

breathe, stimulate breath, breath counting, practice diaphragm breathing, use a cold compress, have a cold drink, herbal remedies, chilled Foods, avoid anxiety, doodle, work throughout the day, citrus fruits, whole grains, lean protein, aromatherapy

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα ακόλουθα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

For anything you may need, we shall be at your disposal at the following numbers 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!