Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Υγιή ούλα, ιδανικές τροφές και FLAVON

Υγιή ούλα, ιδανικές τροφές και FLAVON

by NIKOLE

Θέλετε πιο υγιή ούλα; Τρώτε περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα.

Τα ούλα εξασφαλίζουν τη στοματική μας υγεία με το να συγκρατούν τα δόντια παρέχοντάς τους ασφάλεια και να καταπολεμούν καθημερινά τα βακτηρίδια. Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να καθαρίζουν τα δόντια τους καθημερινά, ξεχνούν να κάνουν το ίδιο και για τα ούλα τους. Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή  είναι μέσω της διατροφής σας. Παρακάτω σημειώνουμε τα καλύτερα τρόφιμα που “αγαπούν” τα ούλα, τα οποία εύκολα μπορείτε να ενσωματώσετε στα γεύματά σας για να ενισχύσετε τη στοματική σας υγεία.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια έχουν αποδειχθεί εξαιρετική τροφή για την υγεία των ούλων, γιατί εξουδετερώνουν τα στοματικά βακτηρίδια. Έχουν μικροβιακές ιδιότητες που στοχεύουν στους πιο συνηθισμένους τύπους βακτηρίων που προκαλούν ασθένεια των ούλων και κοιλότητες. Για ούλα σε εξαιρετική κατάσταση μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε περισσότερα κρεμμύδια στα γεύματά σας (σαλάτες, σούπες κλπ).

Φυλλώδη λαχανικά
Λαχανικά όπως το λάχανο και το σπανάκι είναι γεμάτα με υγιείς βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τη στοματική υγεία. Συγκεκριμένα, διαθέτουν βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και μειώνει τη φλεγμονή. Και τα δύο αυτά οφέλη μάχονται ενάντια στον ερεθισμό και την ασθένεια των ούλων. Τα φυλλώδη χόρτα απαιτούν περισσότερο μάσημα, χάρη στο υψηλό περιεχόμενο των ινών τους, το οποίο είναι καλό για τα ούλα επειδή η δράση μάσησης δημιουργεί περισσότερο σάλιο. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση κομματιών από τα τρόφιμα, βακτηρίων και πλάκας που μπορεί να κολλήσει στα δόντια σας κοντά στη γραμμή των ούλων. Αναπροσαρμόστε τη διατροφή σας με λαχανικά, φτιάξτε σαλάτες, προσθέστε τα ως μαγειρεμένο πιάτο στα κύρια γεύματα  ή σε σούπες και σάντουιτς.

Πράσινο τσάι
Υπάρχουν μερικές έρευνες που δείχνουν ότι αυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τσάι μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η φλεγμονή στο σώμα. Το πράσινο τσάι έχει ειδικά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες που βοηθούν τα ούλα να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή που προκαλείται από έναν από τους τύπους των βακτηρίων που λαμβάνονται από το στόμα και είναι υπεύθυνος για την ασθένεια των ούλων Δοκιμάστε να πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι καθημερινά για να ενισχύσετε τα ούλα σας.

Πιπεριές και εσπεριδοειδή
Η βιταμίνη C βρίσκεται σε υψηλό ποσοστό σε λαχανικά όπως πιπεριές όλων των χρωμάτων και όξινα φρούτα όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, ανανά και φράουλες. Προσθέστε τα στη διατροφή σας, για να επωφεληθείτε τα μέγιστα.

Μανιτάρια Shiitake (με επιφύλαξη καθώς τα μανιτάρια είναι μύκητες και αντενδείκνυνται σε περιπτώσεις ανάπτυξης του μύκητα κάντιντα (άρα άτομα που πάσχουν από καντιντίαση επιβάλλεται να τα αποφεύγετε)
Το Lentinan είναι μια αντιβακτηριακή ένωση που βρίσκεται στα μανιτάρια shiitake και καταπολεμά τα βακτηρίδια που δημιουργούν πλάκες στο στόμα. Αυτός ο τύπος βακτηριδίων αναπτύσσεται σε δύσκολα σημεία στο στόμα όπως μεταξύ δοντιών και κατά μήκος της γραμμής των ούλων. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και πιθανώς να οδηγήσει σε ουλίτιδα και ασθένεια των ούλων. Μπορείτε να ενσωματώσετε τα μανιτάρια shiitake στα γεύματά σας με διάφορους τρόπους. Δοκιμάστε να τα σοτάρετε ή να τα κόψετε και να τα προσθέσετε σε οποιοδήποτε πιάτο λαχανικών που προετοιμάζετε.

Σέλινο, καρότα και μήλα
Τα τρόφιμα που είναι πολύ τραγανά είναι εξαιρετικά στο “ξύσιμο”  υπολειμμάτων τροφής και οδοντικής πλάκας. Τα σκληρά κομμάτια των τροφίμων όπως το σέλινο, τα καρότα και τα μήλα μπαίνουν ανάμεσα στα δόντια και στα κενά μεταξύ των δοντιών και μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθεί το στόμα σας φρέσκο ​​μεταξύ των βουρτσισμάτων. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τα μασήσουμε ώστε να παραχθεί περισσότερο σάλιο. Το σάλιο είναι ιδανικό για το ξέπλυμα του στόματος  από βακτήρια που βρίσκονται κοντά στη γραμμή των ούλων. Απλά προσθέστε αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας ως σνακ για να βοηθήσετε να απαλλαγείτε από τα σωματίδια τροφίμων που μένουν στο στόμα μεταξύ των γευμάτων.

Επιπλέον μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας τα Διατροφικά Συμπληρώματα FLAVON από Βιολογικά Φρούτα και Λαχανικά (πατήστε εδώ ).

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!