Αρχική VivamusΣυμβουλες Παιδικός Στραβισμός & Συσκευές Βιοσυντονισμού Rife, Sensitiv Imago & Bioscan Vivamus

Παιδικός Στραβισμός & Συσκευές Βιοσυντονισμού Rife, Sensitiv Imago & Bioscan Vivamus

by NIKOLE
Τι είναι ο στραβισμός (διασταυρούμενα μάτια);

Έως και το 5% του πληθυσμού έχει στραβισμό. 

Στραβισμός είναι η πάθηση κατά την οποία οι άξονες της όρασης των 2 ματιών δεν είναι παράλληλοι μεταξύ τους με αποτέλεσμα τα μάτια να μην μπορούν να συνεργαστούν σαν ομάδα.

Συμβαίνει όταν τα δύο μάτια δεν μπορούν να διατηρήσουν τη σωστή ευθυγράμμιση και να εστιάσουν μαζί σε ένα αντικείμενο – το ένα μάτι κοιτάζει απευθείας στο αντικείμενο, ενώ το άλλο μάτι δείχνει σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ο στραβισμός αναφέρεται συχνά ως «διασταυρούμενα μάτια», «στροφή ματιών» ή «στραβισμός». Η στροφή του οφθαλμού μπορεί να είναι προς τα μέσα ( esotropia ή «cross-eyed»), προς τα έξω ( εξωτροπία ή «wall-eyed»), προς τα πάνω ( υπερτροπία ) ή προς τα κάτω (υποτροπία). Η κατάσταση μπορεί να είναι ένα σταθερό ή διαλείπον πρόβλημα και μπορεί να επηρεάζει σταθερά το ίδιο μάτι (μονομερής) ή να επηρεάζει διαφορετικό μάτι κάθε φορά (εναλλασσόμενος).

Ο στραβισμός δεν εξαφανίζεται μόνος του – αλλά είναι συνήθως θεραπεύσιμος. Με τη σωστή διάγνωση και θεραπεία, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν σε μια πορεία υγιούς ανάπτυξης και όρασης.

Τι προκαλεί το στραβισμό;

Ο στραβισμός αναπτύσσεται συχνά σε βρέφη και μικρά παιδιά, αν και μπορεί να αναπτυχθεί και σε ενήλικες.

Ποια τα κυριότερα αίτια της πάθησης;

Οι κυριότερες αιτίες είναι η κληρονομικότητα, κάποιες εγκεφαλικές παθήσεις αλλά και συστηματικά νοσήματα (διαβήτης, θυροειδής). Συνήθως οι στραβισμοί της παιδικής ηλικίας οφείλονται σε διαθλαστικά προβλήματα. Σε σπάνιες όμως περιπτώσεις είναι δυνατόν να οφείλονται και σε άλλα παθολογικά του οφθαλμού αίτια ή ακόμη και σε νευροοφθαλμικές παθήσεις. Εκτός από τους στραβισμούς της παιδικής ηλικίας υπάρχουν και οι στραβισμοί που εμφανίζονται σε μεγάλη ηλικία. Αυτοί είναι σπάνιοι και κατά κανόνα έχουν ως αφορμή τους παθολογικά αίτια ή τραύματα.

Με άλλα λόγια η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από:

  • Κακή ανάπτυξη συντονισμού των ματιών (διοφθαλμική όραση)
  • Σοβαρή  πρεσβυωπία , υπερμετρωπία
  • Οκνηρό μάτι (αμβλυωπία)
  • Μια αδυναμία των οφθαλμικών μυών (προβλήματα κίνησης των ματιών)
  • Τραύμα στο κεφάλι ή εγκεφαλικό
  • Όγκοι του εγκεφάλου ή άλλα συστηματικά προβλήματα υγείας
Ποια είναι τα σημεία και τα συμπτώματα του στραβισμού;

Ο στραβισμός μπορεί αρχικά να προκαλέσει διπλή όραση. Για να αποφευχθεί, ο εγκέφαλος αρχίζει να αγνοεί ενεργά την οπτική είσοδο από το προσβεβλημένο μάτι, συχνά με αποτέλεσμα την αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) ή μια στροφή στα μάτια, όπου τα μάτια δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένα.

Το πιο συνηθισμένο σημάδι του στραβισμού είναι μια αξιοσημείωτη κακή ευθυγράμμιση των ματιών , όπου το ένα μάτι είναι στραμμένο προς τα πάνω, προς τα κάτω, μέσα ή έξω, σε σύγκριση με το άλλο.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πονοκεφάλους
  • Καταπόνηση των ματιών
  • Διπλή όραση
  • Δυσκολία στην ανάγνωση ή κόπωση

Εάν παρουσιάσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε με έναν οφθαλμίατρο κοντά σας για να δείτε εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε στραβισμό.

Πώς διαγιγνώσκεται ο στραβισμός;

Πολλές φορές, τα νεογέννητα εμφανίζονται με διαλείπουσα σταυρωμένα μάτια λόγω της ανώριμης οπτικής ανάπτυξης, αλλά αυτό συνήθως εξαφανίζεται καθώς ωριμάζει το οπτικό σύστημα. Ο αληθινός στραβισμός, ωστόσο, εμφανίζεται καθώς ένα παιδί ωριμάζει και αρχίζει να χρησιμοποιεί τα δύο μάτια του ταυτόχρονα, όπως για περπάτημα και παραλαβή αντικειμένων.

Τις περισσότερες φορές, ο στραβισμός παρατηρείται μόνο όταν το παιδί είναι 12 έως 24 μηνών .

Τούτου λεχθέντος, ο στραβισμός μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Μέσω μιας εμπεριστατωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης, ο γιατρός σας μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια της οφθαλμικής στροφής. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί η πάθηση, τόσο πιο επιτυχημένο είναι το αποτέλεσμα.

Εάν το παιδί σας έχει μια οφθαλμική στροφή, προγραμματίστε μια οφθαλμολογική εξέταση με έναν οφθαλμίατρο κοντά σας για να πάρετε μια ολοκληρωμένη διάγνωση και σχέδιο θεραπείας.

Πώς αντιμετωπίζεται ο στραβισμός;
Στο Κέντρο VIVAMUS χρησιμοποιούμε το βιοσυντονισμό και ειδικότερα τη συσκευή Rife Generator (αρχική σελίδα) την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε απευθείας από τον κατασκευαστή. Εναλλακτικά, μπορούμε να προγραμματίσουμε συνεδρίες βιοσυντονισμού.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί ο στραβισμός όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς η οφθαλμική στροφή μπορεί να οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε σκανάρισμα με μια από τις συσκευές βιοσυντονισμού που διαθέτει το Κέντρο VIVAMUS . Είτε τη sensitiv imago είτε τη Bioscan.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Πηγή https://www.optometrists.org/childrens-vision/a-guide-to-eye-turns/strabismus-crossed-eyes/

Δρ Russel Lazarus, 12 Μαρτίου 2020

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!