Αρχική VivamusΣυμβουλες Υγιεινη αποψυξη φαγητου

Υγιεινη αποψυξη φαγητου

by NIKOLE
1. Ξεπάγωμα στο ψυγείο: Η πιο εύκολη μέθοδος ξεπαγώματος, απλά το βάζεις στο ψυγείο και περιμένεις. Το κακό, είναι πως μπορεί να περιμένεις μέχρι και μια ολόκληρη μέρα, ακόμα και για μια πολύ μικρή ποσότητα φαγητού. Το μεγάλο θετικό αυτής της μεθόδου, ωστόσο, είναι πως δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις το φαγητό αμέσως, κάτι πολύ πρακτικό αν αλλάξουν τα σχέδια τελευταία στιγμή. Τα πουλερικά, τα ψάρια και ο κιμάς αντέχουν ξεπαγωμένα στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες. Το χοιρινό, το μοσχάρι και το αρνί αντέχουν μέχρι και 5!

2. Ξεπάγωμα σε παγωμένο νερό: Αυτή η μέθοδος είναι πολύ γρηγορότερη από την προηγούμενη, αλλά απαιτεί πολύ προσοχή. Βάζεις το φαγητό σε σακούλα τροφίμων και το βάζεις στον νεροχύτη τον οποίο έχεις γεμίσει με κρύο νερό. Προσοχή, ποτέ ζεστό, καθώς έτσι δημιουργείται μια πιο ζεστή επιφάνεια πάνω στο φαγητό που μαζεύει βακτήρια. Επίσης, θα πρέπει να αλλάζεις το νερό κάθε μισή ώρα ώστε να μένει αρκετά κρύο. Με αυτή τη μέθοδο οι μικρές ποσότητες φαγητού ξεπαγώνουν σε μία ώρα, ενώ για τις μεγαλύτερες πρέπει να υπολογίζεις μισή ώρα επιπλέον για κάθε 500 επιπλέον γραμμάρια. Μόλις το φαγητό ξεπαγώσει, θα πρέπει να το μαγειρέψεις αμέσως. Αν αλλάξουν τα σχέδια, μπορείς να το ξαναπαγώσεις αφού όμως πρώτα το μαγειρέψεις.
3. Ξεπάγωμα στα μικροκύματα: Όπως μπορεί να φανταστήκατε, αυτή είναι η πλέον γρήγορη μέθοδος και η πλέον εύκολη. Βάζετε τον φούρνο μικροκυμάτων στην επιλογή «defrost» ή στο 50% της θερμοκρασίας του και προσέχετε τις άκρες να μην αρπάξουν. Αν ξεπαγώνετε ένα πακέτο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι το οποίο είναι σε κομμάτια, φροντίστε να τα ξεχωρίσετε μεταξύ τους όσο ξεπαγώνουν.

Προσοχή: Ποτέ δεν ξεπαγώνουμε το φαγητό αφήνοντάς το έξω, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή βάζοντάς το σε ζεστό νερό, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (ακόμα και τον χειμώνα) θα γίνει το τέλειο μέρος για να «κατασκηνώσουν» τα βακτήρια.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!