Αρχική VivamusΠαθήσεις Πείτε Αντίο στα Πλαστικά με Οικολογικά Προϊόντα VIVAMUS – Πλαστικό & Παθήσεις

Πείτε Αντίο στα Πλαστικά με Οικολογικά Προϊόντα VIVAMUS – Πλαστικό & Παθήσεις

by NIKOLE

Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι είχαν λόγους να το αποκτήσουν – κρατούσε φρέσκο το φαγητό, ήταν εύκολο στη χρήση και μόλις τελείωνε η ανάγκη χρήσης του το πετούσαν.  Καθώς όμως πέρασαν κάποιες δεκαετίες μάθαμε για τις καταστροφικές του συνέπειες (πχ.καταστρέφει τους ωκεανούς μας και  το περιβάλλον εν γένει) συμπεριλαμβανομένου του επιζήμιου αντίκτυπου που έχει στην Υγεία μας!

Το σενάριο εφιάλτη είναι ότι κάποια μέρα ανακαλύπτουμε ότι πολύ περισσότερες από τις τρέχουσες διαταραχές μας, συμπεριλαμβανομένων: στειρότητας,  καρκίνου, διαβήτη, παχυσαρκίας, αλλεργιών, συνδρόμου Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας- ΔΕΠΥ , νευρολογικά προβλήματα, αποβολές μπορεί να οφείλονται στη δισφαινόλη Α και να εμφανίζονται μόνο μετά από σωρευτική έκθεση. Μέχρι τότε, όλοι έχουμε συσσωρεύσει τόσο πολύ την έκθεση ότι είναι πολύ αργά για να αναστρέψουμε τα αποτελέσματα », (Harvard School of Public Health) και η BPA (δισφαινόλη Α) – η πρώτη χημική ουσία που βρίσκεται στο πλαστικό για να προκαλέσει διαταραχή των ορμονών – δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

“Τα περισσότερα πλαστικά προϊόντα, από τα φλιτζάνια έως τα περιτυλίγματα τροφίμων, μπορούν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες που δρουν όπως τα οιστρογόνα (ορμόνη φύλου)  σύμφωνα με μια μελέτη στις “Περιβαλλοντικές Προοπτικές Υγείας”. (NPR -National Public Radio -Εθνικό Λαϊκό Ραδιόφωνο).

Και παρόλο που αυτές οι χημικές ουσίες αποδείχτηκαν να διαρρέουν στα τρόφιμα και στον οργανισμό μας, οι κυβερνήσεις μας  ανά τον κόσμο μας άργησαν να μας προστατεύσουν. Γιατί; Πολλοί λένε ότι το Big Tobacco είναι φταίξιμο. (Big Tobacco συμπεριλαμβάνει τις ακόλουθες εταιρείες: Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Brands, Japan Tobacco International, and China Tobacco).

Από τη δεκαετία του 1990, ένα τεράστιο ερευνητικό έργο έχει συνδέσει την BPA και άλλες χημικές ουσίες που απαντώνται στα πλαστικά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που κυμαίνονται από καρκίνο έως υπογονιμότητα. Όμως η βιομηχανία -με πρωτοστάτες τις εταιρείες του το Big Tobacco κατάφερε να προστατέψει αυτές τις ουσίες από την ομοσπονδιακή ρύθμιση (Mother Jones), παρά το ότι χρησιμοποιήθηκαν ως υποκατάστατα της ΒPA με “στόχο” τη μη επιβάρυνση των οργανισμών. Αποδείχτηκε όμως ότι αυτά τα χημικά μπορούν να έχουν σχεδόν τις ίδιες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό (Time Magazine).

Τρομαχτικά δεδομένα, καθώς σχεδόν είναι αδύνατο για τους περισσότερους να περάσει μια ημέρα χωρίς να έρθουν σε επαφή με πλαστικά. Επιπλέον έχουμε σχεδόν πεισθεί ότι είναι ο καλύτερος διαθέσιμος τρόπος αποθήκευσης και διατήρησης της τροφής μας. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην ιστοσελίδα μας συστήνουμε τη χρήση οικολογικών προϊόντων που συμπεριλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία (από δοχεία- θερμός μεταφοράς ή περιτυλίγματος φαγητού, μέχρι και θερμός ή ατομικά φίλτρα). Στην κατηγορία προϊόντα (οικολογικά) μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση.
1. Μειώνουν την έκθεση σας σε πλαστικό χρησιμοποιώντας φυσικά – οργανικά – συστατικά
2. Εξαλείφουν τα πλαστικά απόβλητα και …
3. Διατηρούν το φαγητό σας φρέσκο.

Συγκεκριμένα:

  • Επαναχρησιμοποιούνται
  • Πλένονται άφοβα στο πλυντήριο ρούχων
  • Πολύ ελαφριά
  • Πολύ εύκολο καθάρισμα
  • Φιλικό προς το περιβάλλον

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!