Αρχική VivamusΠαθήσεις ΚΡΑΜΠΑ ΣΤΗ ΓΑΜΠΑ

ΚΡΑΜΠΑ ΣΤΗ ΓΑΜΠΑ

by NIKOLE

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες, είναι οι κράμπες της γάμπας που συχνά συνοδεύονται από ισχυρότατο πόνο, που μπορεί κάποιες φορές να χαρακτηριστεί αβάστακτος. Παρατηρούνται ως επί το πλείστον λίγο πριν πάτε για ύπνο ή κατά τη διάρκεια αυτού. Υπάρχουν δε περιπτώσεις που μπορεί ο πόνος να έχει διάρκεια μέχρι και 15 λεπτά. Πρόσφατα δικός μου άνθρωπος είχε τέτοια εμπειρία – μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έκλαιγε από τους πόνους- και αποφάσισα να ετοιμάσω αυτό το άρθρο και βίντεο για να βοηθήσω στην ανακούφιση και στην απαλλαγή από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση,στην οποία όμως σημειώνω κάτι “θετικό”.  Είναι σαν ένας δείκτης που σας πληροφορεί ότι έχετε ανεπάρκεια σε κάποιους από τους ηλεκτρολύτες που αναφέρω παρακάτω.

ΑΙΤΙΕΣ: ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΜΠΕΣ

  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Nάτριο
  • Χλώριο

Οι αιτίες λοιπόν αυτού του δυσάρεστου και επώδυνου συχνά συμπτώματος είναι η έλλειψη ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες είναι μεταλλικά στοιχεία που συνεργάζονται με το ηλεκτρικό ή το μυϊκό σύστημα για τη σύσπαση και χαλάρωση των μυών ή τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων του σώματος. Τα 2 πρώτα μεταλλικά στοιχεία που σημειώνονται παραπάνω είναι και τα κύρια που εμπλέκονται στην εκδήλωση της κράμπας στις γάμπες.

Το πρώτο πράγμα που συστήνεται σε ανθρώπους που έχουν κράμπες στις γάμπες είναι να παίρνουν ασβέστιο και μαγνήσιο (μπορείτε να παραγγείλετε πατώντας εδώ, και εδώ.  (Επιπλέον μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα μας στο https://www.thefinchleyclinic.gr/shop/  και να σημειώσετε calcium για να σας οδηγήσει σε όλα τα προϊόντα. Τα περισσότερα με πολλά άλλα στοιχεία και βιταμίνες).

Μπορείτε να τα πάρετε πριν πάτε για ύπνο. Μην τα παίρνετε με το φαγητό. Γιατί; Αυτά είναι “αλκαλικά”θα λέγαμε μεταλλικά στοιχεία, με άλλα λόγια η παρουσία τους μαζί με το κάλιο και νάτριο δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον. Κατά συνέπεια απορροφούνται καλύτερα με άδειο στομάχι. Αυτή η αγωγή από μόνη της πρέπει να σταματήσει τις κράμπες. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για ανεπάρκεια καλίου. Γιατί; Γιατί το κάλιο είναι απαραίτητο σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και εάν δεν καταναλώνετε αρκετά λαχανικά -κυρίως φυλλώδη πράσινα- 7-10 φλυτζάνια τότε μπορεί να έχετε χαμηλά ποσοστά καλίου. Και το κάλιο χρειάζεται για την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου.  Στην ουσία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ηλεκτρολύτες, ώστε να εξαναγκάσετε τρόπον τινά, τον οργανισμό σας να τρώει καλύτερα. Γιατί αν δεν καταναλώνετε αρκετά πράσινα λαχανικά, πολύ πιθανά να μην παίρνετε ούτε το μαγνήσιο. Ο στόχος δεν είναι να εξαρτάστε από ένα χάπι, αλλά να ρυθμίσετε τη διατροφή σας.

Η μεγαλύτερη όμως τελικά ανεπάρκεια αφορά στο ασβέστιο. Αρκετοί γιατροί θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στη μειωμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών – για απομυθοποίηση του θέματος αυτού, μπορείτε να δείτε άρθρα μας σχετικά για την οστεοπόρωση όπως και αντίστοιχο βίντεό μας- πατώντας εδώ.

Eπίσης όταν καίτε λίπος, κέτωση, μπορεί να χάσετε λίγο ασβέστιο. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ασβέστιο και μαγνήσιο πριν πάτε για ύπνο. Αλλά το πιο άμεσο σύμπτωμα ένδειξη της ανεπάρκειας, είναι όταν τα δάκτυλα των ποδιών σηκώνονται ευθεία και νοιώθετε κράμπα. Τότε καλύτερα να πάρετε και τα 2 πρώτα μεταλλικά στοιχεία, γιατί και τα δύο όπως ανέφερα συνεργάζονται για τη σύσπαση και τη χαλάρωση των μυών.

Επίσης το νάτριο, μαζί με άλλους ηλεκτρολύτες, ελέγχει τις συστολές των μυών προκαλώντας νευρικές παλμούς. Tο χλωριούχο νάτριο με άλλα λόγια το κοινό μας αλάτι σε ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες κυρίως σε άτομα που τρέχουν μακρές διαδρομές. Το αλάτι αναφέρεται γενικά στο νάτριο που συνιστά έναν ακόμα ηλεκτρολύτη. Η απώλεια του νατρίου κατά τη διάρκεια της άσκησης μέσω του ιδρώτα, έχει ως συνέπεια τη μείωση των επιπέδων νατρίου. Κάποιες φορές δε μπορεί να προκαλέσει υπονατριαιμία. Πριν από την πτώση των επιπέδων νατρίου μπορεί να εμφανιστούν μυϊκές κράμπες και συσπάσεις. Για να αποφύγετε αυτούς τους τύπους κράμπας, μπορεί να χρειαστεί να καταναλώσετε περισσότερο νάτριο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Εκτός όμως από τα προϊόντα στα οποία αναφερθήκαμε, ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την αποκατάσταση από τις κράμπες είναι και ΤΑ  FLAVON ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ 100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ που μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, πατώντας εδώ (αρχίζοντας από 1 προϊόν με φρούτα και 1 με λαχανικά -( Green, Green Plus, Veggie). Για απευθείας αγορά μπορείτε να πατήσετε εδώ 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116 6980 667655 6944 115449

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!