Αρχική VivamusΣυμβουλες Ελικοβακτηριδιο του Πυλωρου & Βιοσυντονισμος

Ελικοβακτηριδιο του Πυλωρου & Βιοσυντονισμος

by NIKOLE

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ιατρική κοινότητα για το συγκεκριμένο μικρόβιο, καθώς θεωρείται πλέον παράγοντας ανάπτυξης της νόσου ‘πεπτικό έλκος’ (έλκος δωδεκαδακτύλου ή έλκος στομάχου).

Το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) είναι ένα Η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) που εντοπίζεται στο στομάχι ή το δωδεκαδάκτυλο (δηλαδή το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου) ενός ανθρώπου. Σε πάσχοντες με έλκος του δωδεκαδακτύλου σε ποσοστό 90% και σε ασθενείς με έλκος στομάχου σε ποσοστό 70-80%. Ειδικά για το στόμαχο, συνιστά κοινό βακτηρίδιο, που σε ορισμένους ανθρώπους δυνατόν να προκαλέσει πόνο στην άνω κοιλιά, φούσκωμα, ναυτία ή έμετο.

Εντούτοις, σε μερικούς ανθρώπους η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) δυνατόν να προκαλέσει ή να επιδεινώσει:

Έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου
Καρκίνο στομάχου
Λέμφωμα στομάχου
Εξωγαστρικές εκδηλώσεις όπως γλαύκωμα, νόσο Alzheimer, αιματολογικές παθήσεις, στεφανιαία νόσο, κ.ά.
Δεν είναι γνωστό για ποιον ακριβώς λόγο η λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού εκδηλώνεται με προβλήματα σε ομάδα ασθενών και όχι σε όλους. Πιθανόν να εμπλέκονται γενετικοί παράγοντες που καθιστούν ορισμένους ανθρώπους πιο ευαίσθητους να αναπτύξουν συμπτώματα από την λοίμωξη.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν το Ελικοβακτηρίδιο δεν εμφανίζει συμπτώματα. Συνηθέστερα συμπτώματα της λοιμώξεως από Helicobacter pylori περιλαμβάνουν:

Πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα
Τυμπανισμό
Αίσθημα πρώιμου κορεσμού μετά από κατανάλωση μικρής ποσότητας φαγητού
Ναυτία ή έμετο
Μαύρο χρώμα κενώσεων (σε παρουσία πεπτικού έλκους που αιμορραγεί)
Εύκολη κόπωση

Περίπου οι μισοί ενήλικες Έλληνες έχουν λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και συνεπώς οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του. Πλέον σε κάθε ασθενή με πεπτικό έλκος γίνεται και έλεγχος για ύπαρξη Helicobacter pylori. Η ανίχνευσή του, από τη συμβατική ιατρική γίνεται με ειδικά test (Breath test) ή από υλικό βιοψίας που λαμβάνεται κατά τη γαστροσκόπηση. Σε περίπτωση που βρεθεί, εκτός από την κλασσική αντιελκωτική θεραπεία, δίδεται και αντιβίωση με σκοπό την εκρίζωση του Helicobacter pylori.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Αντίθετα, πολλοί ολιστικοί ιατροί αποτρέπουν από τη χρήση αντιβιωτικών και οδηγούνται σε άλλες μεθόδους. Μια από αυτές ο Βιοσυντονισμός, σε συνδυασμό και με οδηγίες Διατροφής (ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνισή του, καθώς κοινή πεποίθηση των επονομαζόμενων -στην Ελλάδα και σε κάποιες χώρες ακόμα, που ακολουθούν κυρίως το συμβατικό τρόπο αντιμετώπισης- “εναλλακτικών, ολιστικών θεραπευτών”ότι η Υγεία είναι ευθύνη του καθενός. Στην ουσία ο τρόπος ζωής μας οδηγεί ή ανατρέπει τα αντίστοιχα επίπεδα υγείας. Για εμάς στο Κέντρο VIVAMUS αποτελεί βασικό άξονα αντιμετώπισης κάθε παθογένειας ή πρόληψης.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου για ραντεβού 210 9769116 ή 6980 667655.

Πιθανά να θέλετε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με το Ελκος στομάχου & Δωδεκαδακτύλου

http://vivamus.gr/διαβρωση-ελκος-στομαχου-δωδεκαδακτυ

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!