Αρχική VivamusΣυμβουλες Εκδοχα σε Φαρμακα & Συμπληρωματα Διατροφης

Εκδοχα σε Φαρμακα & Συμπληρωματα Διατροφης

by NIKOLE

Τα έκδοχα είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής και βοηθούν στη μορφοποίησή τους σε ταμπλέττα ή κάψουλα, στη σταθεροποίηση της δραστικής ουσίας, την καλύτερη απορρόφηση κατανομή και διάλυσή τους.
Ακόμη, χρησιμοποιούνται για να δώσουν κάποιο χαρακτηριστικό στο σκεύασμα όπως χρώμα, οσμή, γεύση κ.λπ.Πολλά προϊόντα φαίνονται ίδια μεταξύ τους. εχουν όλα βιταμίνη C, A, E . Ομως στην ουσία τα έκδοχα που χρησιμοποιούνται είναι είτε από φυσικές πηγές, είτε συνθετικά. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η σημαντική διαφορά τους.

Για παράδειγμα το Magnesium stearate στη συνθετική του μορφή παρασκευασμένο από υδρογονωμένο βαμβακέλαιο μπορεί να προκαλεί πέτρες στα νεφρά και ανωμαλίες στη λειτουργία του ήπατος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Όμως, όταν προέρχεται από φυσικές πηγές, δηλαδή από μη υδρογονωμένα φοινικέλαια είναι ασφαλές.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Microcrystalline cellulose (Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη) που στη συνθετική της μορφή μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας, αμνησία και τυμπανισμό. Όμως, και αυτό μπορεί να προέρχεται από φυσικές πηγές και στην περίπτωση αυτή να είναι ασφαλές.

Το Sodium Benzoate στη συνθετική του μορφή μπορεί να προκαλεί βλάβες στο μιτοχονδριακό DNA.

Το Potassium Chloride μπορεί να προκαλεί ερεθισμό στο γαστρεντερικό σύστημα, αδυναμία και προβλήματα στο καρδιοκυκλοφορικό σύστημα.

Το BHT μπορεί να προκαλεί καρκίνο της ουροδόχου κύστης, του γαστρεντερικού συστήματος και των πνευμόνων, και βλάβες στο DNA.

To Boric Acid μπορεί να προκαλεί βλάβες στο DNA.

To Steatic Acid στη συνθετική του μορφή μπορεί να αυξάνει την καλή χοληστερόλη και να προκαλεί προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των σκευασμάτων και επιλέξτε σωστά. Συνήθως τα φτηνά σκευάσματα περιέχουν συνθετικά έκδοχα.

Στο Κέντρο Ευεξίας & Βιοσυντονισμού VIVAMUS , συστήνουμε σκευάσματα από συγκεκριμένες εταιρείες που είναι βιολογικά και ορθομοριακά ή ορθοκυτταρικά (δρουν στο βάθος , στο ίδιο το κύτταρο), από φυσικά συστατικά και δεν προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό. Επιπλέον με τη συσκευή χαρτογράφησης, μπορούμε να ελέγξουμε και την ακριβή δοσολογία και τη συχνότητα πρόσληψης για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα είμαστε στη διάθεσή σας. στα τηλέφωνα 210 9769116 , 6944 115449, 6980 667655

Πηγή: http://www.orthomoriaki.gr/blog/ekdoha-ti-einai

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!