Αρχική VivamusΥγεια Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο κ.α, Aurora στο Vivamus

Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο κ.α, Aurora στο Vivamus

by NIKOLE

Το ασβέστιο είναι η πιο δραστική ανόργανη ουσία στο ανθρώπινο σώμα. Δίκαια ονομάζεται το θεμέλιο της ζωής, δεδομένου ότι ότι συμμετέχει σε όλες τις ζωτικές διαδικασίες.Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος είναι μέταλλα που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του σώματος.Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών και συμμετέχει επίσης στη μετάδοση των νευρικών παρορμήσεων και της συστολής των μυών.
Το μαγνήσιο είναι επίσης μέρος των οστών και των δοντιών, εμπλέκεται σε πολλές ενζυματικές αντιδράσεις στο σώμα και παρέχει θρεπτική υποστήριξη για την κανονική κατάσταση της καρδιάς, των μυών, των νεύρων και του κυκλοφορικού συστήματος.

Το κάλιο επίσης είναι ένα από τα κύρια μέταλλα ζωτικής σημασίας για το σώμα, κυρίως για τη μυϊκή δραστηριότητα. Ως σημαντικός ηλεκτρολύτης, ρυθμίζει τα νευρικά σήματα από τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη στους μύες και επίσης συμβάλλει στη σωστή ισορροπία των σωματικών υγρών. Το κάλιο βοηθά επίσης να προσελκύσει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα.

Ο φώσφορος παίζει ενεργό ρόλο σε όλες τις διεργασίες του σώματος, αφού οι ενώσεις που σχηματίζονται μαζί του, παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για να εξασφαλίσουν τις συσπάσεις των μυών και τις εκδηλώσεις των παρορμήσεων του νευρικού συστήματος.

Ο ψευδάργυρος εμπλέκεται σε περισσότερες από 100 ενζυμικές αντιδράσεις, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της φυσιολογικής δομής της κυτταρικής  μεμβράνης.

Τα στοιχεία αυτά μπορείτε να τα βρείτε είτε ως συστατικά στα Διατροφικά Συμπληρώματα FLAVON είτε ως προϊόντα AURORA  στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία Προϊόντα, Διατροφικά Συμπληρώματα.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!