Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Τροφικες Αλλεργιες, Απλό τεστ άμεσα αποτελέσματα Vivamus

Τροφικες Αλλεργιες, Απλό τεστ άμεσα αποτελέσματα Vivamus

by NIKOLE

Σύμφωνα με μια  παλιά παροιμία λέει: Το φάρμακο ενός ανθρώπου είναι το δηλητήριο ενός άλλου ανθρώπου. Πουθενά δεν είναι αυτό το πιο αληθινό από τις μοναδικές αντιδράσεις μας στην τροφή.  Και πουθενά στην ιατρική δεν υπάρχει περισσότερη διαμάχη, δεισιδαιμονία και θρησκευτική θάρρος από ό, τι υπάρχει γύρω από το θέμα των τροφικών αλλεργιών και ασθενειών. Αυτό εμποδίζει τους γιατρούς να βοηθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργία, φλεγμονή, ανοσία ή τοξικότητα αντιδράσεις στο συνηθισμένο φαγητό που καταναλώνουν καθημερινά.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις τροφικές αλλεργίες, παίρνουν συνήθως μια εικόνα για κάποιον που τρώει ένα φυστίκι και
καταλήγει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης με μια πρησμένη γλώσσα, κνίδωση ή αδυναμία αναπνοής. Αυτό είναι που είναι
που ονομάζεται άμεση αλλεργία (επίσης γνωστή ως αντίδραση υπερευαισθησίας IgE), η οποία ενεργοποιεί μια
επιθετική αντίδραση ισταμίνης. Αυτά είναι πολύ σοβαρά αλλά και αρκετά σπάνια.

Αλλά υπάρχει ένας διαφορετικός τύπος αντίδρασης σε τροφή που είναι πολύ λιγότερο δραματική και θανατηφόρα. Ονομάζεται καθυστερημένη αλλεργία (ή η καθυστέρηση της IgG υπερευαισθησίας). Αυτή η αντίδραση είναι πολύ πιο κοινή και δημιουργεί πολύ περισσότερα βάσανα για εκατομμύρια ανθρώπους.  Συνήθως αγνοείται από τη συμβατική ιατρική. Παρ ‘όλα αυτά, οι αντιδράσεις IgG διαδραματίζουν έναν τεράστιο ρόλο σε πολλές χρόνιες ασθένειες και προβλήματα βάρους.

Οι καθυστερημένες αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα οπουδήποτε από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες μετά την έγχυση στο στόμαχο. Προκαλούν επίσης ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων όπως αύξηση βάρους και κατακράτηση, παλινδρόμηση οξέος, υγρό κατακράτηση, κόπωση, ομίχλη στον εγκέφαλο, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αίσθημα παλμών στην καρδιά, προβλήματα διάθεσης,προβλήματα ύπνου, πονοκεφάλους, κόλπων και ρινική συμφόρηση, πόνοι στις αρθρώσεις, ακμή, αρθρίτιδα, έκζεμα και πολλά άλλα. Αυτά τα συμπτώματα είναι όλα οι πηγές φλεγμονής. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα ποικίλλουν σημαντικά.

Το σώμα αναφλέγεται επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει την πρωτεΐνη σε ένα κατά τα άλλα υγιεινό τρόφιμο ως ξένο εισβολέα. Και οι δύο IgE αλλεργίες και IgG ευαισθησίες είναι σε άνοδο στην εποχή μας για πολλούς λόγους. Πολλές φορές εμείς
αναπτύσσουμε ευαισθησίες στα τρόφιμα που τρώμε όλη την ώρα και η υπερκατανάλωση βάζει το σώμα μας σε κατάσταση προειδοποίησης. Τις περισσότερες φορές, βρίσκω ότι οι καθυστερημένες αντιδράσεις συμβαίνουν επειδή πολλές από τις συνήθειες του εικοστού πρώτου αιώνα μας οδηγούν σε διάσπαση του φυσιολογικού φραγμού που προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα από τον έξω κόσμο των τροφίμων, ,και τοξίνες. Αυτό το εμπόδιο είναι το έντερό μας. Πάνω από το 60% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτό το εμπόδιο.

Όταν η επένδυση του εντέρου σας διασπάσει, τα σωματίδια τροφίμων φτάνουν κάτω από το φράγμα και πυροδοτούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει τα τρόφιμα (αυτό το συγκεκριμένο τρόφιμο!) ως ξένο εισβολέα. (Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν IgG ευαισθησίες στα ίδια τα τρόφιμα που τρώνε πιο συχνά). Αυτή η ανοσολογική απάντηση ξεκινάει από ένα
αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί σε φλεγμονή σε όλο το σώμα σας.

Το φράγμα του εντέρου σας μπορεί να αποδυναμωθεί από μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λευκό αλεύρι και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες,θρεπτικές ανεπάρκειες ψευδαργύρου και ωμέγα-3 λιπών, λόγω υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, φαρμάκων και / ή ορμονών,με την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες και με υψηλά επίπεδα πνευματικής και συναισθηματικής πίεσης. Τότε το εξωτερικό περιβάλλον “διαρρέει” στο σώμα σας και αναπτύσσετε αλλεργίες και συστηματικά ανοσοποιητικά προβλήματα. Αυτό είναι που ονομάζεται διαρροή.

Ενώ ο καθένας είναι διαφορετικός, υπάρχουν κάποιες τροφές που ερεθίζουν περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως από άλλες. Αυτές είναι η γλουτένη (μια πρωτεΐνη σε κόκκους συμπεριλαμβανομένου του σιταριού, του κριθαριού, της σίκαλης, της σίκαλης, του τριτικάλε, και γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. γάλα, τυρί, βούτυρο, γιαούρτι), καλαμπόκι, αυγά, σόγια, καρποί με κέλυφος, εσπεριδοειδή, λαχανικά (π.χ. ντομάτες, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνα) και ζύμη (π.χ. ζύμη αρτοποιίας, ζυθοποιία
ζύμη, κρασί, ξίδι, ζυμωμένα προϊόντα).

Ενώ υπάρχουν εξετάσεις αίματος που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τις ευαισθησίες IgG, το χρυσό πρότυπο δοκιμής (και ο μόνος τρόπος θα ξέρετε με σιγουριά ποια τρόφιμα είναι ένα πρόβλημα για σας) είναι να τα εξαλείψετε πλήρως (100%) από τη διατροφή σας για
για μικρό χρονικό διάστημα (~ 4 εβδομάδες).

Στο Κέντρο VIVAMUS κάνουμε το τεστ δυσανεξίας τροφών για περισσότερες από 100 τροφές, χωρίς να πάρουμε αίμα, παρά μόνο με συσκευή βιοσυντονισμού, όπου ακουμπάτε τα χέρια σας σε κύλινδρο και πλάκα και εξετάζουμε κάθε τροφή ξεχωριστά. Για ραντεβού για ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 210 9769116,  6980 667655, 6944 115449.

Για να είναι αποτελεσματική, οι εξαλείψεις πρέπει να είναι απόλυτες χωρίς απόκλιση για 4 εβδομάδες. Στη συνέχεια, επαναφέρετε το φαγητό στην ποσότητα (δύο κανονικές μερίδες ημερησίως για τρεις συνεχόμενες ημέρες) και θα δούμε τι συμβαίνει. Αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν “συμπαθεί” το φαγητό, θα το παρατηρήσετε! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ολόκληρο το σώμα και τα συναισθήματά σας
και σκέψεις. Τι αλλαγές; Τι μπορείτε να μάθετε για τις μοναδικές σας ευαισθησίες; Συχνά συμπτώματα της αντίδρασης ευαισθησίας στα τρόφιμα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, λήθαργο, στομαχικές διαταραχές, αρθρικές αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους, προβλήματα στον ύπνο, κατάθλιψη / άγχος και διάσπαση του δέρματος. Αλλά κάθε σώμα μας είναι μοναδικό!

Στο Κέντρο τέλος με αγωγή αποτοξίνωσης και τη σύσταση πρόσληψης συμπληρωμάτων διατροφής, συμβάλλουμε τα μέγιστα στην ενίσχυση του οργανισμού και αποκατάσταση, ώστε σύντομα να επανέλθει η ισορροπία και η Υγεία.
Απόσπασμα από τη δίαιτα UltraSimple από τον Mark Hyman M.D., Simon & Schuster, 2007 και τη λύση UltraMind από τον Dr. Mark
Hyman M.D., Simon & Schuster, 2009. Ο Δρ Hyman είναι πρωτοπόρος, ηγέτης και άκρως επιτυχημένος ιατρός λειτουργικής ιατρικής.

Food Allergies and Sensitivities SAFM 1 Les
The old saying goes: One man’s medicine is another man’s poison. Nowhere is this truer than when it
comes to our different and unique responses to food. And nowhere in medicine is there more controversy,
superstition, and religious fervor than there is surrounding the subject of food allergies and illness. This
prevents doctors from helping millions of people suffering from allergic, inflammatory, immune, or toxic
reactions to the ordinary food they consume every day.
When most people think of food allergies, they usually get an image of someone eating a peanut and
ending up in the emergency room with a swollen tongue, hives, or the inability to breathe. That’s what is
called an immediate allergy (also known as an IgE hypersensitivity reaction) which turns on an
aggressive histamine reaction. These are very serious but also quite rare. But there is a different type of
food reaction that is much less dramatic and deadly. It is called a delayed allergy (or IgG delayed
hypersensitivity). This reaction is much more common and creates much more suffering for millions of
people. It is mostly ignored by conventional medicine. Nonetheless, IgG reactions play a HUGE role in
many chronic illnesses and weight problems.
Delayed allergic reactions can cause symptoms anywhere from a few hours to a few days after
ingestion. They also cause a wide range of problems like weight gain and retention, acid reflux, fluid
retention, fatigue, brain fog, irritable bowel syndrome, heart palpitations, mood problems, sleeping
problems, headaches, sinus and nasal congestion, joint pains, acne, arthritis, eczema, and more. These
are all sources of inflammation. Specific symptoms vary widely. The body becomes inflamed because the
immune system recognizes protein in an otherwise healthy food as a foreign invader.
Both IgE allergies and IgG sensitivities are on the rise in our culture for many reasons. Many times we
develop sensitivities to foods we eat all the time, and the over-consumption puts our body in warning mode.
Most often, I find the delayed reactions occur because many of our twenty-first century habits lead to a
breakdown of the normal barrier that protects our immune system from the outside world of foods, bugs,
and toxins. That barrier is our gut. Over 60% of our immune system lies just underneath that barrier.
When the lining of your gut breaks down, food particles get underneath the barrier and trigger our
immune system to recognize food (that particular food!) as a foreign invader. (For this reason, many
people develop IgG sensitivities to the very foods they eat most often.) This immune response sets off a
chain reaction leading to inflammation throughout your body.
Your gut barrier can be weakened by a nutrient-poor diet high in sugar and white flour and low in fiber, by
nutritional deficiencies of zinc and omega-3 fats, by overuse of antibiotics, medications, and/or hormones,
by exposure to environmental toxins, and by high levels of mental and emotional stress. Then the outside
environment “leaks” into your body and you develop allergies and systemic immune problems. This is
called a leaky gut. While everyone is different, there are some foods that irritate the immune system more
commonly than others. These are gluten (a protein in grains including wheat, barley, rye, spelt, triticale,
and kamut), dairy (e.g. milk, cheese, butter, yogurt), corn, eggs, soy, nuts, citrus fruits, nightshade
vegetables (e.g. tomatoes, bell peppers, potatoes, eggplant), and yeast (e.g. baker’s yeast, brewer’s
yeast, wine, vinegar, fermented products).
While there are blood tests to help you identify IgG sensitivities, the gold-standard test (and the only way
you will know for sure what foods are a problem for you) is to eliminate them fully (100%) from your diet for
a short time (~4 weeks). To be effective, eliminations must be cold-turkey. Then reintroduce the food in
quantity (two regular servings per day for three days in a row) and see what happens. If your immune
system doesn’t like the food, you are going to notice! Pay careful attention to your entire body and feelings
and thoughts. What changes? What can you learn about your unique sensitivities? Common symptoms
of a food sensitivity reaction include headache, lethargy, stomach upset, achy joints, muscle pain,
trouble sleeping, depression/anxiety, and skin breakout. But each of our bodies is unique!
Excerpted from The UltraSimple Diet by Mark Hyman M.D., Simon & Schuster, 2007 and The UltraMind Solution by Dr. Mark
Hyman M.D., Simon & Schuster, 2009. Dr. Hyman is a pioneer, leader, and wildly successful functional medicine physician.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!