Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Η οικογένειά μου δεν υποστηρίζει τις διατροφικές μου συνήθειες» Τί κάνω; Vivamus μικρές συμβουλές και πρόγραμμα φωνής EVOX

Η οικογένειά μου δεν υποστηρίζει τις διατροφικές μου συνήθειες» Τί κάνω; Vivamus μικρές συμβουλές και πρόγραμμα φωνής EVOX

by NIKOLE
  • Ή ίσως είναι: «Οι συγκάτοικοί μου παραγγέλνουν πάντα πίτσα και φέρνουν σκουπίδια στο σπίτι».
  • Ή—αυτό με το οποίο ταυτίζεται κάθε γονιός: «Τα παιδιά μου δεν τρώνε τίποτα πράσινο. Δεν μπορώ να κάνω ξεχωριστά γεύματα για όλους!»

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν υποστήριξη – και επομένως περισσότερη δυναμική – όταν πρόκειται για υγιεινή διατροφή. Ίσως έχουν έναν σύντροφο που του αρέσει επίσης να μαγειρεύει υγιεινά γεύματα ή τα χρήματα για να παραγγείλει ποιοτικό φαγητό. Για αυτούς, η προσκόλληση σε μια υγιεινή διατροφή είναι απλώς ευκολότερη. (Μην κάνετε λάθος: Αυτό δεν το καθιστά απαραίτητα εύκολο.) Αλλά δεν είναι εύκολο για όλους τους ανθρώπους.

Ακολουθούν τρεις στρατηγικές που συμβάλλουν σημαντικά στην επίλυση των θεμάτων που αναφύονται:

1️⃣ Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε τις διατροφικές συνήθειες των αγαπημένων σας προσώπων. Μόλις βρουν έναν τρόπο διατροφής που τους λειτουργεί, πολλοί άνθρωποι θέλουν να κηρύξουν το ευαγγέλιο της καλής διατροφής: «Πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το είδος φακής!» «Ορκίζομαι, το να βάλεις χλωρέλλα στο smoothie σου θα αλλάξει τη ζωή σου!» Αλλά όπως ίσως κάποτε ήσασταν δύσπιστοι και ανέτοιμοι να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας, είναι σημαντικό να αποδεχτείτε ότι ούτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να είναι έτοιμα να αλλάξουν ακόμα.

?? Όλες οι συμπεριφορές εξυπηρετούν έναν σκοπό. Όποιες και αν είναι οι συνήθειες που ακολουθούν οι άνθρωποι τις κάνουν για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα: Ο σύζυγος που τσιμπολογάει μέχρι αργά το βράδυ ίσως καταφεύγει σε αυτόν τον τρόπο ως μηχανισμό να καταπνίξει το άγχος. Αν δεν έχουν καλύτερους μηχανισμούς αντιμετώπισης για να αντικαταστήσουν το σνακ, κατά κάποιο τρόπο, οι συνήθειές τους είναι «σωστές» για αυτούς, αυτή τη στιγμή.

Είναι σημαντικό ως άνθρωποι να εγκαταλείψουμε την κρίση και να επιλέξουμε τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση, αφήνοντας χώρο για κατανόηση.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις που —αντί να προκαλούν ενοχή και ντροπή— δίνουν χώρο για σύνδεση και υποστήριξη:

  • «Γιατί είναι τόσο διαφορετικοί από εμένα;» …γίνεται…
  • «Τι συμβαίνει με αυτούς;»…γίνεται…
  • «Τι μπορεί να χρειάζονται πραγματικά;»

Οι άνθρωποι μπορεί να μην πετύχουν να αλλάξουν τις συνήθειες κάποιου άλλου, αλλά τουλάχιστον μπορούν να διατηρήσουν καλή αρμονία και ευεξία στο σπίτι, κάτι που υποστηρίζει άλλες πτυχές της υγείας τους.

2️⃣ Ενθαρρύνετέ τους να είναι επίμονοι, όχι πιεστικοί.

Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική. Μπορεί να θέσει ζητήματα ελέγχου, ασφάλειας και ταυτότητας. Όταν τα αγαπημένα πρόσωπα αντιστέκονται στην αλλαγή, αυτό που μπορεί να νιώθουν είναι… ΦΟΒΟΣ.

Φόβοι όπως:

  • Τι γίνεται αν αυτό το νέο φαγητό έχει άσχημη γεύση;
  • Κι αν οι υγιεινές σου συνήθειες με κάνουν να αντιμετωπίσω τις ανθυγιεινές μου συνήθειες;
  • Κι αν γίνεις διαφορετικός άνθρωπος;
  • Τι γίνεται αν η ζωή γίνει άβολη;
  • Κι αν σε χάσω;

Αυτού του είδους οι φόβοι δεν ανταποκρίνονται καλά σε λογικά επιχειρήματα και πιέσεις. ‘Οποιοι προσπαθούν να προχωρήσουν με τις αλλαγές που τείνουν να συμβάλλουν στην προσωπική τους ευημερία, είναι πιο πιθανό να λάβουν υποστήριξη εάν δεν υποστούν πιεστικότητα από τους άλλους αλλά περιοριστούν στην επιμονή για αλλαγή.

Επιμονή σημαίνει:

  • Συνεχίστε να προσφέρετε υγιεινά πιάτα στο τραπέζι του δείπνου.
  • Συνεχίστε να προσκαλείτε φίλους και συγγενείς να συμμετάσχουν σε διαδρομές, πεζοπορίες και μαθήματα γυμναστικής.
  • Συνεχίστε να συζητάτε για τη διατροφή, την υγιή εικόνα σώματος και τι σημαίνει να έχετε μια πραγματικά χαρούμενη ζωή.

ΑΛΛΑ: Αφήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να αρνηθούν συμβουλές και προτάσεις. Και μην κρίνετε όταν το κάνουν. (Τόσο δύσκολο! Ξέρουμε!) Συνεχίστε να προσφέρετε ότι καλύτερο μπορείτε. Μια μέρα, μπορεί απλώς να συμμετάσχουν.

3️⃣ Κάντε τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στο τί κάνουν για τον εαυτό τους.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν κίνητρα για κάποιον άλλο. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μπορεί να προσπαθήσουν να εξαναγκάσουν τα παιδιά, τους συζύγους, τους γονείς και τους φίλους να αλλάξουν, οι προσπάθειές τους μπορεί να είναι μάταιες.

ΑΛΛΑ, ακόμα κι αν κανείς άλλος δεν υποστηρίζει τις συνήθειές σας, ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να:

  • Συνεχίσει να προσέχει τον εαυτό του
  • Εστιάσει σε αυτό που μπορεί να ελέγξει
  • Αναζητήσει τους δικούς του λόγους αλλαγής

Είναι όμορφο το ότι οι άνθρωποι με το να γίνουν πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, μπορεί να καταλήξουν να εμπνεύσουν – αντί να παρασύρουν – την οικογένεια και τους φίλους να αλλάξουν. Στη διαδικασία αυτή, το

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΝΗΣ EVOX ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. (ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ)

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!