Αρχική Vivamus Εγκεφαλοπάθεια Συσκευή για αυτοθεραπεία Rife και Συμπληρώματα Vivamus

Εγκεφαλοπάθεια Συσκευή για αυτοθεραπεία Rife και Συμπληρώματα Vivamus

by NIKOLE

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μας καλούν λέγοντας ότι υποφέρουν από εγκεφαλοπάθεια, πάνω από 60 ετών μέχρι σήμερα. Η εγκεφαλοπάθεια συνιστά γενικό όρο, που σύμφωνα και με τα συνθετικά του μέρη είναι αυτονόητο ότι περιγράφει μία πάθηση η οποία επηρεάζει τη λειτουργία ή τη δομή του εγκεφάλου. Παρ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων πολύ μικρότερης ηλικίας, που όχι μόνο διαγνώστηκαν με την πάθηση, αλλά κατέληξαν κιόλας. Αυτοί ως επί το πλείστον χαρακτηρίζονται από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (Chronic Traumatic Encephalopathy CTE).

ΤΥΠΟΙ

Υπάρχουν πολλοί τύποι εγκεφαλοπάθειας και νόσων του εγκεφάλου. Ορισμένοι τύποι είναι μόνιμοι, ενώ άλλοι προσωρινοί. Κάποιοι είναι συγγενείς (παρόντες κατά τη γέννηση και δεν αλλάζουν), ενώ άλλοι είναι επίκτητοι (εμφανίζονται μετά τη γέννηση) και μπορεί σταδιακά να επιδεινώνονται. (στοιχεία από το άρθρο Εγκεφαλοπάθεια της βιολόγου Βασιλικής Γερασιμάτου ΒSc, MSc Σεπτέμβριος 11, 2020) 

Χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια

Αυτός ο τύπος εγκεφαλοπάθειας συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλαπλά τραύματα στον εγκέφαλο. Χτυπήματα στο κεφάλι μπορεί να οδηγήσουν σε νευρική βλάβη του εγκεφάλου. Η ασθένεια συνήθως εμφανίζεται στους μποξέρ, στους παίκτες rugby και σε στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί σε εκρήξεις. H CTE προκαλείται από επαναλαμβανόμενα συμπαγή χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτό είναι συνηθισμένο στην πυγμαχία και το ποδόσφαιρο. Τα συμπτώματα του CTE εμφανίζονται χρόνια μετά τα τραυματικά συμβάντα. Τα αυτοαντισώματα εισέρχονται στον εγκέφαλο μέσω του φραγμένου εγκεφαλικού φραγμού αίματος και προκαλούν τη δημιουργία φλεγμονωδών πρωτεϊνών. Η συσσώρευση των πρωτεϊνών Tau (Ολική Πρωτεΐνη Ταυ (Tau) σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι το σταθερό-επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό εύρημα στον εγκέφαλο μετά τη νεκροψία των πασχόντων από CTE. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος διάγνωσης αυτής της νόσου σε έναν ζωντανό εγκέφαλο.

Εγκεφαλοπάθεια εκ γλυκίνης

Η εγκεφαλοπάθεια εκ γλυκίνης είναι μία γενετική, ή κληρονομική, ασθένεια στην οποία υπάρχουν μη φυσιολογικά υψηλά επίπεδα γλυκίνης (ένα αμινοξύ) στον εγκέφαλο. Τα συμπτώματα της εγκεφαλοπάθειας εκ γλυκίνης συνήθως εμφανίζονται στα βρέφη λίγο μετά τη γέννηση.

Εγκεφαλοπάθεια Hashimoto

Αυτός είναι ένας σπάνιος τύπος εγκεφαλοπάθειας που συνδέεται με μία αυτοάνοση πάθηση γνωστή ως ασθένεια Hashimoto. Στην ασθένεια Hashimoto, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα. Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή πολλών ρυθμιστικών ορμονών του σώματος. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη πώς οι δύο παθήσεις συνδέονται.

Ηπατική εγκεφαλοπάθεια

Η ηπατική εγκεφαλοπάθεια είναι αποτέλεσμα νόσου του ήπατος. Όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί φυσιολογικά, οι τοξίνες, που συνήθως το όργανο απομακρύνει από το σώμα, συσσωρεύονται στο αίμα και μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Υπερτασική εγκεφαλοπάθεια

Η υπερτασική εγκεφαλοπάθεια είναι αποτέλεσμα σοβαρής υπέρτασης η οποία δεν αντιμετωπίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διόγκωση του εγκεφάλου, καταλήγοντας σε εγκεφαλική βλάβη και υπερτασική εγκεφαλοπάθεια.

Υποξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια

Αυτή η πάθηση είναι ένας τύπος εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται όταν ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα οξυγόνου. Αυτό οδηγεί σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ή δυσλειτουργία και προκαλείται από έλλειψη οξυγόνου, όπως στην περίπτωση που το αναπτυσσόμενο έμβρυο εκτίθεται σε αλκοόλ.

Τοξική-μεταβολική εγκεφαλοπάθεια

Η τοξική-μεταβολική εγκεφαλοπάθεια είναι το αποτέλεσμα λοιμώξεων, τοξινών ή οργανικής ανεπάρκειας. Όταν οι ηλεκτρολύτες, οι ορμόνες ή άλλα χημικά στο σώμα αποκλίνουν της φυσιολογικής ισορροπίας, επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτό περιλαμβάνει την παρουσία λοίμωξης στο σώμα ή την παρουσία τοξικών χημικών. Η εγκεφαλοπάθεια συνήθως υποχωρεί όταν η υποκείμενη χημική ανισορροπία αποκαθίσταται ή όταν απομακρύνεται υπεύθυνη λοίμωξη/τοξίνη.

Λοιμώδεις εγκεφαλοπάθειες

Οι μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες είναι επίσης γνωστές ως ασθένειες prion. Τα prion είναι πρωτεΐνες που φυσικά υπάρχουν στο σώμα, αλλά μπορούν να μεταλλαχθούν και να προκαλέσουν ασθένειες που δημιουργούν σταδιακή βλάβη και επιδείνωση στον εγκέφαλο (νευροεκφυλιστικές ασθένειες). Οι ασθένειες prion περιλαμβάνουν:

 • Ασθένεια Kuru
 • Θανατηφόρος οικογενής αϋπνία
 • Νόσος Creutzfeldt-Jakob
 • Χρόνια εξασθενητική νόσος

Ουραιμική εγκεφαλοπάθεια

Η ουραιμική εγκεφαλοπάθεια είναι το αποτέλεσμα νεφρικής ανεπάρκειας. Θεωρείται ότι προκαλείται από τη συσσώρευση ουραιμικών τοξινών στο αίμα. Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει από ήπια σύγχυση μέχρι βαθύ κώμα.

Εγκεφαλοπάθεια Wernicke

Επίσης γνωστή ως νόσος του Wernicke, αυτή η πάθηση είναι το αποτέλεσμα ανεπάρκειας της βιταμίνης B-1. Ο μακροχρόνιος αλκοολισμός, οι κακές διατροφικές συνήθειες και η κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια βιταμίνης B-1. Αν εγκεφαλοπάθεια Wernicke δεν αντιμετωπισθεί ταχέως, μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο Wernicke-Korsakoff.

Συμπτώματα

Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκεφαλοπάθειας;

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την αιτία και τη σοβαρότητα της εγκεφαλοπάθειας.

Πνευματικές αλλαγές

Μπορεί να έχετε δυσκολία στη μνήμη ή τη συγκέντρωση ή σε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Άλλα άτομα μπορεί να παρατηρήσουν τα συμπτώματα πριν από εσάς. Η αλλαγή στην προσωπικότητα είναι ένα τέτοιο σύμπτωμα. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε πιο εξωστρεφείς από ό, τι ήσαστε πριν την εγκεφαλοπάθεια. Επίσης, μπορεί να είστε περισσότερο ή λιγότερο ήρεμοι συγκριτικά με την περίοδο πριν την ασθένεια.

Ακόμη, μπορεί να είστε ληθαργικοί ή νυσταγμένοι.

Νευρολογικά συμπτώματα

Πιθανά νευρολογικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Μυϊκή αδυναμία σε μία περιοχή του σώματος
 • Ακούσια σύσπαση των μυών
 • Μειωμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων ή συγκέντρωσης
 • Τρέμουλο
 • Δυσκολία στην ομιλία ή την κατάποση
 • Επιληπτικές κρίσεις

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Αδυναμία μνήμης
Κατάθλιψη
Ευερεθιστότητα
Παρορμητικότητα
Κακή κρίση
Αποπροσανατολισμός
Εκρήξεις θυμού

Εκτός από το ότι δεν είναι σε θέση να διαγνώσει επίσημα έναν ζωντανό πάσχοντα από τα συμπτώματα του CTE, δεν υπάρχει θεραπεία Όταν υπάρχει υποψία ότι έχει CTE, ο ασθενής λέγεται ότι τροποποιεί τις δραστηριότητές του και έχει ρουτίνα τρόπου ζωής. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, για τη θεραπεία των συμπτωμάτων είναι τα τυπικά αντικαταθλιπτικά και ψυχιατρικά φάρμακά σας. Αυτά φυσικά έρχονται με τις δικές τους σωματικές και ψυχολογικές παρενέργειες. Οι πρώην παίκτες των οποίων τα συμπτώματα CTE προκάλεσαν το θάνατό τους ήταν σε ψυχιατρικά φάρμακα για τα μακροχρόνια συμπτώματά τους.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Εδώ είναι όπου η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ έχει ένα πλεονέκτημα έναντι της συμβατικής ιατρικής. Υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους υποπτεύονται ότι έχουν CTE. Η συσκευή Rife Vivamus με 2000 παθήσεις, η θεραπεία με οξυγόνο και τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ελέγξουν τη φλεγμονή στον εγκέφαλο. Η θεραπεία με νευροδιαβιβαστές μπορεί να αναπληρώσει και να εξισορροπήσει τους φιλικούς νευροδιαβιβαστές όπως το GABA και τη σεροτονίνη για να ηρεμήσουν και να σταθεροποιήσουν τα συναισθήματα. Υπάρχουν γνωστά συμπληρώματα διατροφής (FLAVON, thefinchleyclinic, AURORA, GLOBALHEALING CENTER – τα βρίσκετε όλα στην ιστοσελίδα μας), που συστήνονται. Κάποια δε χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, για να αυξήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου για να επιτρέψουν καλύτερη εστίαση και μνήμη.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα ακόλουθα συμπληρώματα από τη finchleyclinic:

Βιταμίνη C, Γλουταθειόνη, NAC, alpha lipoic acid, (καλύτερα Poly-MVA και colostrum

Ελπίζω δηλώνει η Jane Hendricks NMD Scottsdale, ΑΖ, ότι όσοι υποφέρουν και μπερδεύονται σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορούν να γίνουν, θα γνωρίζουν τη φυσιοθεραπευτική ιατρική και τους πολλούς τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

ΑΙΤΙΕΣ

Πιστεύεται ότι η αύξηση των επιβλαβών ουσιών που εισέρχονται στον εγκέφαλο από το αίμα είναι η κύρια αιτία της HE, και επί του παρόντος οι προσδιορισμένοι αιτιακοί παράγοντες για την HE είναι η αμμωνία  γ- αμινοβουτυρικό οξύ (GABA), false νευροδιαβιβαστές, και η ανισορροπία ορισμένων αμινοξέων στο πλάσμα. Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο στην έρευνα που στοχεύει στην αποκάλυψη της αιτιολογίας της HE, οι πολύπλοκοι μηχανισμοί στους οποίους βασίζεται η έναρξη και η επιδείνωση της HE και οι σχετικές καταστάσεις δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί. Επί του παρόντος, καμία από τις υπάρχουσες θεωρίες δεν παρέχει πειστικές εξηγήσεις σχετικά με τα συμπτώματα που συνδέουν τη δυσλειτουργία του ήπατος με διαταραχές του νευρικού συστήματος και κλινικές εκδηλώσεις. 

Γενικά, έχει γίνει αποδεκτό ότι η υψηλή αμμωνία αίματος, η οποία δεν μεταβολίζεται σωστά και απομακρύνεται από το ήπαρ λόγω της ηπατικής δυσλειτουργίας, συνδέεται στενά με τη δυσρύθμιση του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η αύξηση των νευροτοξινών όπως η αμμωνία στο αίμα και το ΚΝΣ βλάπτει το σχετικό σύστημα νευροδιαβιβαστών και οδηγεί στη λειτουργική διαταραχή του ΚΝΣ. Μια τόσο περίπλοκη παθολογία της ΥΕ συνεπάγεται τη δυνατότητα συστηματικής εμπλοκής πολλαπλών οργάνων στην ενορχήστρωση της ανάπτυξης της ΑΗ. 

Επομένως, είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί μια στρατηγική συστημάτων με διεπιστημονικές μελέτες για να κατανοήσουμε πώς οι δυσρυθμιζόμενοι μεταβολίτες διαταράσσουν τις αλληλεπιδράσεις οργάνων-οργάνων (ήπατος-εγκεφάλου) και τελικά για να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς της HE σε επίπεδο συστημάτων.

Πότε πρέπει να αναζητήσω ιατρική φροντίδα;

Θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας εάν βιώνετε συμπτώματα εγκεφαλοπάθειας. Εάν έχετε ήδη λάβει θεραπεία για κάποια εγκεφαλική ασθένεια, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση για τις ακόλουθες ενδείξεις:

 • Έντονη σύγχυση
 • Έντονος αποπροσανατολισμός
 • Κώμα

Τα προαναφερθέντα συμπτώματα αποτελούν επείγον ιατρικό περιστατικό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η κατάστασή σας επιδεινώνεται.

Διάγνωση

Πώς διαγιγνώσκεται η εγκεφαλοπάθεια;

Στο Κέντρο VIVAMUS με τη συσκευή βιοσυντονισμού τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιήθηκε από τους αστροναύτες (NASA) για διάγνωση παθήσεων και αυτοθεραπεία, τη SENSITIV IMAGO ή AUDIT, γίνεται μη παρεμβατική διάγνωση εγκεφαλοπάθειας ως πάθηση ή πιθανή επιπλοκή, μόνο με το κράτημα ενός κυλίνδρου, τοποθέτηση ακουστικών και την κατεύθυνση λέιζερ στο θύμο αδένα. Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Για τη διάγνωση της εγκεφαλοπάθειας, η συμβατική διαδικασία είναι ο γιατρός που θα σας κάνει ερωτήσεις αναφορικά με το ιατρικό ιστορικό και τα συμπτώματά σας. Επίσης, θα πραγματοποιήσει μία κλινική εξέταση για τον έλεγχο πνευματικών και νευρολογικών συμπτωμάτων.

Αν ο γιατρός υποπτεύεται ότι μπορεί να έχετε κάποια εγκεφαλική ασθένεια, θα πραγματοποιήσει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες εξετάσεις για να καθορίσει την αιτία και τη σοβαρότητα της νόσου:

 • Εξετάσεις αίματος για τον εντοπισμό ασθενειών, βακτηρίων, ιών, τοξινών, ορμονικών ή χημικών ανωμαλιών ή prions
 • Οσφυονωτιαία παρακέντηση (ο γιατρός θα λάβει δείγμα του εγκεφαλονωτιαίου υγρού για τον εντοπισμό ασθενειών, βακτηρίων, ιών, τοξινών ή prions)
 • Αξονική ή μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου για τον εντοπισμό ανωμαλιών ή βλάβης
 • Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα για τη μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου

Πρόληψη

Μπορεί να προληφθεί η εγκεφαλοπάθεια;

Ορισμένοι τύποι εγκεφαλοπάθειας, όπως οι κληρονομικοί τύποι, δεν μπορούν να προληφθούν. Ωστόσο, για άλλους τύπους υπάρχει πρόληψη.

Κάνοντας τις ακόλουθες αλλαγές, μειώνετε τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών υποκειμένων αιτιών εγκεφαλοπάθειας:

 • Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
 • Μειώστε την έκθεση σε τοξικές ουσίες, όπως τα ναρκωτικά
 • Ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή
 • Επισκεφτείτε το γιατρό σας τακτικά

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει τους προδιαθεσικούς παράγοντες για νόσους του εγκεφάλου.

Έκβαση

Ποια είναι η μακροπρόθεσμη έκβαση της εγκεφαλοπάθειας;

Η μακροπρόθεσμη έκβαση εξαρτάται από την αιτία και τη σοβαρότητα της εγκεφαλοπάθειας. Πολλοί τύποι εγκεφαλοπάθειας, είναι αναστρέψιμοι, εάν η αιτία μπορεί να ταυτοποιηθεί και να αντιμετωπισθεί.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need we will be at your disposal at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

——————————————————————————————————-

ENCEPHALOPATHY as a result of infection, diabetes etc.

Products such as vitamin C, glutathione, NAC, alpha lipoic acid, (better still Poly-MVA and colostrum, would always be worth considering. All are strongly anti-inflammatory.

As of December 2012, 33 former NFL football players had been diagnosed post mortem with Chronic Traumatic Encephalopathy (CTE). In October, 2010 17 year old Nathan Stiles, a high school football player died hours after a final hit at his high school homecoming game. This was on top of the many subconcussive blows endured previously. He was diagnosed with CTE making him the youngest reported CTE case.

CTE is caused by repetitive concussive blows to the head. This is common in boxing, football, and soccer. The symptoms of CTE occur years after the traumatic events. Auto-anitbodies enter the brain through the damaged blood brain barrier and cause inflammatory proteins to build up. The build up of Tau proteins in certain areas of the brain is the consistent hallmark finding in the post mortem brains of CTE sufferers. Unfortunately to date there is no way to diagnose this disease in a living brain.

Symptoms include:

Forgetfulness
Depression
Irritability
Impulsiveness
Poor judgment
Disorientation
Bursts of anger

In addition to not being able to officially diagnose a living sufferer of the symptoms of CTE, there is no treatment. When suspected to have CTE, the patient is told to modify his activities and have a routine lifestyle. The medications used to treat the symptoms are your typical antidepressants and psychiatric medications. These of course come with their own physical and psychological side effects. The former players whose CTE symptoms caused their demise were on psychiatric meds for their long standing symptoms.

This is where naturopathic medicine has an advantage over conventional medicine. There are many options for those suspected to have CTE. Oxygen therapy and nutritional supplements can control the inflammation in the brain. Neurotransmitter therapy can replenish and balance out the friendly neurotransmitters such as GABA and serotonin to calm and stabilize the emotions. There are known nutritional supplements that have been used for years to heighten the brain’s function to allow for better focus and memory.

It is my hope that those who are suffering and confused as to why this is happening and what can be done, will know about naturopathic medicine and its many ways to improve the quality of life.

Jane Hendricks NMD

Scottsdale, AZ

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα