Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Εγκεφαλοπάθεια Αίτια & Συμπτώματα

Εγκεφαλοπάθεια Αίτια & Συμπτώματα

by NIKOLE

Εγκεφαλοπάθεια είναι ένας όρος που σημαίνει νόσος, βλάβη ή δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Εγκεφαλοπάθεια μπορεί να παρουσιάσει ένα πολύ ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που κυμαίνονται από ήπια -όπως μερική απώλεια μνήμης ή ανεπαίσθητες αλλαγές στην προσωπικότητα- έως σοβαρή -όπως άνοια, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θανάτο. Σε γενικές γραμμές, εγκεφαλοπάθεια εκδηλώνεται με μία διαταραγμένη ψυχική κατάσταση που συνοδεύεται μερικές φορές από φυσικές εκδηλώσεις (για παράδειγμα, ανεπαρκή συντονισμό των κινήσεων των άκρων). Επίσης, είναι το αποτέλεσμα κάποιας άλλης πρωτεύουσας πάθησης ή εξαιτίας κάποιων αιτιών ή συνθηκών. Παραδείγματος χάριν, ανοξική εγκεφαλοπάθεια σημαίνει εγκεφαλική βλάβη λόγω της έλλειψης οξυγόνου και ηπατική εγκεφαλοπάθεια σημαίνει δυσλειτουργία του εγκεφάλου εξαιτίας ηπατικής νόσου.

Ειδικότερα η εγκεφαλοπάθεια ή  σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια είναι νευροεκφυλιστική νόσος γνωστή ως η νόσος των τρελών αγελάδων. Η επιδείνωση που υφίσταται η κατάσταση υγείας του ασθενούς είναι ραγδαία και θανατηφόρα. Πιστεύεται ότι η νόσος μεταδόθηκε στις αγελάδες μέσω των ζωοτροφών με βάση τα πτώματα προβάτων. Στους ανθρώπους μεταδίδεται μέσω κατανάλωσης βοοειδών ή μέσω μετάγγισης αίματος.

Τα αίτια

Τα αίτια ποικίλλουν και ως επί το πλείστον συμπεριλαμβάνουν λοιμώξεις, ανοξία, μεταβολικά προβλήματα, τοξίνες, φάρμακα, τραύμα και άλλες αιτίες. Η εγκεφαλοπάθεια χαρακτηρίζεται από ποικίλου βαθμού διαταραχές στην ομιλία, στη νόηση, στον προσανατολισμό και την εγρήγορση. Σε ήπιες περιπτώσεις, η εγκεφαλική δυσλειτουργία μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο μέσω της διενέργειας ειδικών νευροψυχολογικών δοκιμασιών. Συχνά για την εγκεφαλοπάθεια ενοχοποιούνται ο ιός Epstein, ο αργός ιός. Η συμπτωματολογία μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και 15 έτη μετά την αρχική μόλυνση. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν είναι συχνή.

Επιπλέον συμπτώματα

•    Διαταραχή μνήμης
•    Κατάθλιψη
•    Διαταραχή ύπνου
•    Προβλήματα στην όραση
•    Σπασμοί
•    Ανησυχία
•    Αδυναμία συγκέντρωσης
•    Ανισορροπία
•    Κώμα

Διάγνωση με Εργαστηριακές Μεθόδους

Η διάγνωση της εγκεφαλοπάθειας γίνεται μέσω του ιστορικού του ασθενούς και μέσω νευρολογικών εξετάσεων με εγκεφαλογράφημα και εγκεφαλική απεικόνιση. Ενίοτε χρησιμοποιούνται βιοχημικά τεστ ανίχνευσης των υπεύθυνων ουσιών.

Θεραπεία

Η θεραπεία της εγκεφαλοπάθειας εξαρτάται από την πρωταρχική αιτία των συμπτωμάτων, έτσι η θεραπεία γίνεται σε εξατομικευμένο πλαίσιο, δηλαδή για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Άρα, το κλειδί για τη θεραπεία οποιουδήποτε τύπου εγκεφαλοπάθειας είναι να ανιχνευθεί η βασική αιτία και ως εκ τούτου να σχεδιαστεί ένα θεραπευτικό σχήμα για τη μείωση ή την εξάλειψη της αιτίας. Στο Κέντρο VIVAMUS σύμμαχός μας η χαρτογράφηση με συσκευή βιοσυντονισμού, κβαντικές για την εντόπιση της αιτίας. Βάσει αυτής καθώς και της γενικής αρχής που αφορά σε όλα τα επίπεδα υγείας για εμάς, η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ο εμπλουτισμός της διατροφής με φρούτα κυρίως και λαχανικά, βιολογικά ή καθαρισμένα με οζονοποιητή (βλ. προίόντα ιστοσελίδα μας ή/και επικοινωνία τηλεφωνική). Τέλος, ΝΕΡΟ ! ενεργειακό, ποιοτικό (επίσης στα προϊόντα μας), ακύρωση επιζήμιων ακτινοβολιών, βαριών μετάλλων και προσμείξεων σε τροφές, και ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (περπάτημα συνιστάται σε όλους) και ΑΝΑΠΑΥΣΗ!

Τέλος ο ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (συνεδρίες αποκατάστασης της αυτοϊασης) και ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ (βλ. φρούτα λαχανικά στην ιστοσελίδα μας ή/και ορθομοριακά) συνιστούν το μοντέλο προσέγγισής μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 9769116, 6944 115449, 6980 667655.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!