Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα Γιατί μπορεί να κρυώνετε;

Γιατί μπορεί να κρυώνετε;

by NIKOLE

Συχνά άνθρωποι παραπονιούνται για το ότι κρυώνουν. Μπορεί να νοιώθουν κρύα τα πόδια ή τα χέρια τους, ή όλο το σώμα τους. Ας δούμε 4 κύριους λόγους γι αυτό συν 2 λιγότερο βασικούς:

  1. “Αργός” θυρεοειδής , μη αρκετά ενεργός- δραστήριος που μπορεί να μεταφραστεί είτε στην “αυτοάνοση” πάθηση Χασιμότο (Hashimoto) είτε απλά ως ένας αργός θυρεοειδής. Οι θυρεοειδικές ορμόνες ελέγχουν την ταχύτητα του μεταβολισμού σας, με άλλα λόγια το ρυθμό με τον οποίο αυτή η “μηχανή καίει καύσιμα”. Όταν είναι αργή κρυώνετε. Βέβαια υπάρχουν διάφοροι λόγοι εξαιτίας των οποίων ο θυρεοειδής μπορεί να είναι “αργός”, όπως υψηλά επίπεδα οιστρογόνων πχ. οι γυναίκες όταν είναι έγκυες ή αν παίρνουν χάπια αντισυλληπτικά, ή ακολουθούν κάποια θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ή πάσχουν από υπεροιστρογοναιμία (υπεροχή οιστρογόνων σε βάρος της προγεστερόνης) παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση οιστρογόνων και πιθανά να καταλήξουν με μια θυρεοειδική διαταραχή. Επιπλέον κάποια θυρεοειδική διαταραχή, θα μπορούμε να οφείλεται στο συκώτι, στη χοληδόχο ή στην αφαίρεσή της πιθανά πχ. να έχετε μια “νωθρή” χοληδόχο ή πρόβλημα στο συκώτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εμποδιστεί η μετατροπή της Τ4 σε Τ3 ορμόνη.
  2. Υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο απλά). Ως υπογλυκαιμία επιστημονικά ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία η γλυκόζη πλάσματος είναι χαμηλότερη των 70mg/dl με ή χωρίς συμπτώματα.
  3. Χαμηλά επίπεδα σιδήρου- έλλειψη σιδήρου πιθανά γιατί είστε αναιμικοί. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που χάνουν πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου καταλήγουν να πάσχουν συχνά από αναιμία (συνδέεται και με την υπεροιστρογοναιμία). Αλλος λόγος για έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι χαμηλά επίπεδα υδροχλωρικού οξέος, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε τα οξέα στο στομάχι σας για να “τραβήξετε” αυτό το μεταλλικό στοιχείο στον οργανισμό σας, γιατί για να απορροφήσετε το σίδηρο χρειάζεστε ένα πολύ όξινο στομάχι. Το μηλόξυδο είναι πολύ καλό και το botanical chloride. Οι χορτοφάγοι-vegetarian επίσης μπορεί να παρουσιάσουν έλλειψη σιδήρου (χωρίς να σημαίνει ότι οι κρεατοφάγοι δεν έχουν έλλειψη), λόγω ενός επιπλέον λόγου: ότι τα ζωϊκά προϊόντα δίνουν ένα συγκεκριμένο τύπο σιδήρου που “κτίζει” την αιμοσφαιρίνη. Φυσικά και υπάρχει σίδηρος στα λαχανικά αλλά είναι διαφορετικού τύπου.
  4. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β1 ή Β12. Αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία αναιμίας (διαφορετικού τύπου). Αυτού του είδους η ανεπάρκεια (των δύο συγκεκριμένων βιταμινών) , μπορεί να είναι το αποτέλεσμα υπερκατανάλωσης αλκοόλ, πολλής ζάχαρης, υπερβολικού στρες ή ορισμένων φαρμάκων. Τέλος οι διατροφικές διαταραχές ανορεξία και βουλιμία μπορεί επίσης να αποτελέσουν αιτία.
  5. Διαλειμματική διατροφή. Αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέονται (βλ. σχετικό βίντεο παρακάτω)
  6. Διατροφικές ελλείψεις ή καλύτερα ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων (ίσως ανεβάσουμε κάποιο ξεχωριστό άρθρο για αυτή την τελευταία αιτία στο μέλλον). Ενδεικτικά έλλειψη ιωδίου, σεληνίου, ψευδαργύρου (και τα 3 αυτά μεταλλικά στοιχεία εμπλέκονται στην υποστήριξη της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Επιπλέον ελλείψεις σιδήρου, βιταμίνης Β1, χρωμίου (συμβάλλει στην αποκατάσταση της αντίστασης στην ινσουλίνη). Τέλος βιταμίνες Β1,Β2, Β3, Β5 & Β6 ( συνδέονται με τα μιτοχόνδρια κυτταρική ενέργεια)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ VIVAMUS

Εξαιρετικό συμπλήρωμα (εκτός από τα FLAVON από βιολογικά φρούτα και λαχανικά που βρίσκετε στην ιστοσελίδα μας) είναι και τα ακόλουθα Aurora, thefinchleyclinic κλπ: σίδηρος Fero-Max, Gemactive , ιώδιο i-fucus, detoxadine, σύμπλεγμα βιταμινών Β Noni, ψευδάργυρος multi zinc.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

https://www.youtube.com/watch?v=nHnH8wxbdr8

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!