Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Κρυμμενη Ζαχαρη – Hidden Sugar

Κρυμμενη Ζαχαρη – Hidden Sugar

by NIKOLE
‘Εχουν γεύση αλμυρή, όχι γλυκιά – αλλά πολλές σάλτσες ζυμαρικών έχουν μεταξύ 6 και 12 γραμμάρια ζάχαρης ανά μισό φλιτζάνι. Αυτό είναι το ίδιο ποσό που παίρνετε από ένα μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Η American Heart Association συνιστά οι γυναίκες να μην έχουν πάνω από 100 θερμίδες ζάχαρης την ημέρα (περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού) και οι άνδρες να μην έχουν πάνω από 150 θερμίδες (περίπου 9 κουταλάκια του γλυκού). Πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον κιλά, και αυτό είναι κακό για την υγεία σας. Έτσι, κοιτάξτε στην ετικέτα του συστατικού για την περιεκτικότητα σε ζάχαρη της αγαπημένης σας σας μαρινάρας ή Alfredo σάλτσας πριν προγραμματίσετε το γεύμα σας.Granola Bars

Ελέγξτε τις ετικέτες granola bar για συστατικά όπως σιρόπι καλαμποκιού, σκούρα ζάχαρη, μέλι, καφέ σιρόπι ζάχαρης, δεξτρόζη και φρουκτόζη. Ορισμένοι έχουν επικάλυψη γιαουρτιού ή σοκολάτας ή τσιπς σοκολάτας, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν γρήγορα τα σάκχαρα – οπουδήποτε από 8 έως 12 γραμμάρια ανά μερίδα. Αντί να τρώτε μια ράβδο granola 1 ουγκιάς, μεταβείτε σε 1 ουγκιά granola (περίπου 1/3 φλιτζάνι) και το σάκχαρο μειώνεται στα 5 γραμμάρια περίπου.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι γεμάτο από ασβέστιο και πρωτεΐνη, αλλά ακόμη και το χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος αρωματισμένο γιαούρτι μπορεί να έχει 17 έως 33 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα 8 ουγγιών (αν και μερικά από αυτά μπορεί να είναι φυσικά, όπως η λακτόζη) Ως 2 κουταλιές (1 φλιτζάνι) παγωτού σοκολάτας. Όταν ψωνίζετε, ψάξτε για αυτά που είναι χαμηλότερα στη ζάχαρη. Ή, αγοράστε το απλό και βάλτε τον καρπό της επιλογής σας.

Στιγμιαία βρώμη

Η βρώμη φημίζεται για το ότι είναι γεμάτη από υγιείς ίνες, αλλά πολλά είδη στιγμιαίας  βρώμης με γεύσεις φρούτων έχουν μεταξύ 10 και 15 γραμμάρια ζάχαρης ανά πακέτο. Οι ποικιλίες “μειωμένης ζάχαρης” μπορούν να έχουν πιο κοντά σε 5 ή 6 γραμμάρια ανά πακέτο. Καλύτερα, να προσθέσετε φέτες μήλου σε απλή στιγμιαία βρώμη. Έχει λιγότερο από 1 γραμμάριο ζάχαρης σε ένα πακέτο.

 

Σάλτσα σαλάτας

Οι γλυκές σάλτσες, όπως το βινεγκρέτ βατόμουρου, η γαλλική και η Catalina, έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη – περίπου 5 έως 7 γραμμάρια ζάχαρης σε 2 κουταλιές της σούπας. Προσέξτε λοιπόν πόσο ρίχνετε στη σαλάτα σας. Μια επιλογή χαμηλότερης ζάχαρης είναι ένα ελαφρύ σπιτικό ξύδι και ελαιόλαδο. Θα έχει μόνο περίπου 1 γραμμάριο ζάχαρης στο ίδιο ποσό.

Δημητριακά για το πρωϊνό

Ολοι γνωρίζουμε ότι τα παιδικά δημητριακά με φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά ακόμα και όσα ακούγονται ως τα πιο υγιεινά υγιέστερα περιέχουν ζάχαρη. Πολλά δημοφιλή δημητριακά βρώμης, καλαμποκιού και πίτουρου έχουν 10-20 γραμμάρια ή περισσότερα ανά φλιτζάνι. Ανεξάρτητα από το τι υπόσχεται το μπροστινό μέρος του κιβωτίου, διαβάστε την ετικέτα συστατικών και τον πίνακα διατροφικών δεδομένων για να είστε σίγουροι για το τι παίρνετε.

Ενεργειακά ποτά

Τα περισσότερα από τα ποτά που λένε ότι θα σας τονώσουν έχουν τόνους ζάχαρης μαζί με την καφεΐνη. Ορισμένα ενεργειακά ποτά έχουν περίπου 25 γραμμάρια ανά μερίδα 8 ουγκιών. Καλύτερα να καταναλώσετε ποιοτικό, ενεργειακό νερό με κοράλλι ή/και ατομικό φίλτρο ή φίλτρο βρύσης (βλ. ιστοσελίδα μας ).Μερικές φορές η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Συσκευασμένα φρούτα

Σε ελαφρύ σιρόπι έχουν περίπου 39 γραμμάρια ζάχαρης ανά 1 φλιτζάνι . Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη ζάχαρη κάπως στραγγίζοντας το φλυτζάνι από το σιρόπι. Καλύτερα όμως, να έχετε μόνο φρέσκα φρούτα.

 Dressing με μαγιονέζα για έτοιμη σαλάτα

Αυτό είναι το “υγιεινό” πιάτο στο εστιατόριο γρήγορου φαγητού, έτσι δεν είναι; Ξανασκεφτείτε το. Μια κανονική μερίδα fast-food θα σας κοστίσει περίπου 15 γραμμάρια ζάχαρης. Μπορείτε να μάθετε τι υπάρχει σε μερικές από τις αγαπημένες σας προσφορές εστιατορίων, αναζητώντας το στο διαδίκτυο στον ιστοχώρο τους. Εάν είστε λάτρης του dressing της σαλάτας , μπορείτε πάντα ετοιμάσετε ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη στο σπίτι.

Τσάι

Είστε επιφυλακτικοί από τις προστιθέμενες θερμίδες και τη ζάχαρη στους χυμούς, έτσι έχετε αλλάξει το τσάι. Δυστυχώς πολλά δημοφιλή τσάγια έχουν μια υψηλή ποσότητα ζάχαρης. Οι κορυφαίες μάρκες αρωματισμένου με λεμόνι τσαγιού, για παράδειγμα, έχουν όλες περίπου 32 γραμμάρια ζάχαρης ανά φιάλη. Ένα φλιτζάνι χυμό μήλου έχει 24 γραμμάρια. Μπορείτε να ελέγξετε τη ζάχαρη αν μαζέψετε το δικό σας τσάι. Καλύτερα να ελέγχετε τις ετικέτες.

Αποξηραμένα φρούτα

Με όλο το νερό που έχει αφαιρεθεί, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα από τα νωπά φρούτα. Ένα μικρό κουτάκι σταφίδας – 1,5 ουγγιές – έχει πάνω από 25 γραμμάρια ζάχαρης. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να φάτε ένα φλιτζάνι σταφύλια για 15 γραμμάρια ζάχαρης. Η να μουλιάσετε τα αποξηραμένα φρούτα για 24 ώρες, ώστε να έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα φρέσκα.

Κέτσαπ

Σε περίπου 4 γραμμάρια ανά κουτάλι σούπας, το κέτσαπ στο μπιφτέκι σας μπορεί να σας δώσει μια μικρή ποσότητα ζάχαρης. Αυτό δεν είναι τόσο πολύ όπως κάποια άλλα τρόφιμα σε αυτή τη λίστα, αλλά αν προσπαθείτε να μειώσετε τη ζάχαρη,  μπορείτε να μεταβείτε σε τακτική κίτρινη μουστάρδα  (σε σκόνη)- σας δίνει λιγότερο από 1 γραμμάριο ζάχαρης ανά κουτάλι σούπας.

Surprising Sources of Hidden Sugar

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!