Αρχική VivamusΑποτοξίνωση Γιατι Χρειαζομαστε Συμπληρωματα Διατροφης

Η Μητέρα Φύση εξασφάλισε πως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν και να καταναλώσουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται με την καθημερινή τους διατροφή. Ωστόσο, η σημερινή διατροφή παρουσιάζει ελλείψεις σε ουσίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους και βελτίωσε την ποιότητα ζωής στην κοινωνία. Δυστυχώς, στράφηκε εναντίον μας.

Από το 1945 παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον των ανθρώπων , κυρίως στον κορεσμό με τοξικά χημικά:

  • στο πόσιμο νερό (ειδικά με βαρέα μέταλλα, αρωματικούς  υδρογονάνθρακες, υπολείμματα τεχνητών λιπασμάτων/νιτρωδών, υπολείμματα φαρμάκων που απορρίπτονται στους υπονόμους: αυτές οι ουσίες δεν αφαιρούνται από το νερό κατά τη διαδικασία καθαρισμού)
  • στον αέρα που αναπνέουμε (εξατμίσεις, καπνός, βιομηχανική μόλυνση – οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες και τα βαρέα μέταλλα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα
  • στο έδαφος όπου καλλιεργούνται τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά που τρώμε (τεχνητά λιπάσματα, καρκινογόνο PVC από την αποσύνθεση των πλαστικών)
  • στα κοπάδια που τρώνε τη νομή που καλλιεργείται σε αυτό το έδαφος

Αυτός είναι ο λόγος που οι ασθένειες της αφθονίας – ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος, καρκίνος, ρευματικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες – είναι σήμερα πιο συχνές από ποτέ. Η Μητέρα Φύση σχεδίασε το ανθρώπινο σώμα θεωρώντας πως οι άνθρωποι θα τρώνε υγιεινές, μη επεξεργασμένες και οικολογικές τροφές, συμπεριλαμβανομένων και 0,3 κιλών φρούτων και 0,7 κιλών λαχανικών κάθε μέρα. Δεν περίμενε πως οι άνθρωποι του 21ου αιώνα θα χρειάζονταν πέντε φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από εκείνους που ζούσαν πριν τον καιρό της βιομηχανικής επανάστασης

Επίσης δεν περίμενε πως οι άνθρωποι του μέλλοντος θα εκτίθονταν σε τόσους βλαβερούς παράγοντες:

  • μόλυνση του αέρα, του νερού και ρύπανση του εδάφους
  • αυξημένη ακτινοβολία UV λόγω εξασθένισης του όζοντος
  • άγχος
  • ευρεία παρουσία φαγητού που υπόκειται σε υψηλές θερμοκρασίες για να διατηρείται περισσότερο και ως εκ τούτου, τροφές χωρίς τα φυσικά πεπτικά ένζυμα και με χαμηλό περιεχόμενο σε βιταμίνες
  • τρόφιμα που αναπτύσσονται με τη χρήση τεχνητών λιπασμάτων, με χαμηλό περιεχόμενο σε μέταλλα
  • τρόφιμα από επεξεργασμένα συστατικά,, φτωχά σε φυσικά θρεπτικά στοιχεία, και συχνά χωρίς κανένα τέτοιο θρεπτικό στοιχείο, πχ. λευκό αλεύρι,, λευκή ζάχαρη
  • φαγητά υψηλής επεξεργασίας, με πολλές τεχνητές βιταμίνες και μέταλλα, που προέρχονται από φαρμακευτικά εργαστήρια, με συστατικά που εν μέρει απορροφούνται από το σώμα μας (8-11%)
  • τρόφιμα με πολλές χρωστικές , αρώματα και χημικά συντηρητικά, που επιβαρύνουν το συκώτι και τα νεφρά

Όλοι οι παράγοντες που αναφέρονται πιο πάνω εισάγουν στο σώμα μας μεγάλο αριθμό ελεύθερων ριζών – συστατικών που καταστρέφουν τα κύτταρα, τους ιστούς και ολόκληρα όργανα και που είναι η βασική αιτία των ασθενειών της αφθονίας, ιδιαιτέρως του καρκίνου, των ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος, των ρευματικών και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πρόθεσή μας δεν είναι να σας αποθαρρύνουμε από την κατανάλωση  φρούτων και λαχανικών, ή άλλων τροφών που είναι διαθέσιμα σε καταστήματα. Το ήμισυ είναι καλύτερο από το τίποτα. Φυσικά, θα ήταν καλύτερα αν αν διαλέγατε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φτωχές σε πρόσθετα στοιχεία που επιβαρύνουν το σώμα μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας των φρούτων και λαχανικών που μπορούμε να βρούμε στα μαγαζιά. Η καλύτερη λύση θα ήταν η φανατική επιστροφή στις οργανικές καλλιέργειες. Αλλά ακόμα και με αυτές τις προφυλάξεις, πρέπει να καθαρίσουμε το σώμα μας από τα επιβλαβή χημικά που βρίσκονται ήδη μέσα μας. Προφανώς θα πρέπει επίσης να στοχεύσουμε στη μείωση της ρύπανσης του αέρα και του νερού καθώς και της μόλυνσης του εδάφους.

Επί του παρόντος λόγω της εκτεταμένης περιβαλλοντικής μόλυνσης, η ανάγκη των ανθρώπων του 21ου αιώνα για θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα για βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή (που εξοδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες) είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των ανθρώπων του 18ου αιώνα, ενώ οι σημερινές τροφές περιέχουν πολύ μικρότερες ποσότητες αυτών των ουσιών, σε σύγκριση με τις τροφές πριν από 100 ή 200 χρόνια.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ FLAVON! Βιολογικά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449 . Παράλληλα μπορείτε να δείτε στην κατηγορία προϊόντα τα διατροφικά συμπληρώματα εδώ.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!