Περιγραφή
Χρήσιμες ιδιότητες των συστατικών:
Το “Matsun” (προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση Αρμενικής καταγωγής, διανέμεται στην Αρμενία και τη Γεωργία. Στην Ιαπωνία, ονομάζεται γιαούρτι Κασπίας Θάλασσας) είναι ένα προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση γάλακτος από διάφορους τύπους βακτηρίων γαλακτικού οξέος και θερμοφιλικούς στρεπτόκοκκους. Ως αποτέλεσμα της ζύμωσης γαλακτικού οξέος, εμφανίζεται μια αλλαγή (χωρισμός σε μικρότερες αλυσίδες) πρωτεϊνών γάλακτος, οπότε το προϊόν απορροφάται καλύτερα από το ανθρώπινο σώμα από το γάλα. Σε σύγκριση με το απλό γάλα, αυτό το προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση υποβάλλεται σε πέψη πολύ πιο εύκολα. Η σύνθεση του matsuna περιλαμβάνει πολλά απαραίτητα αμινοξέα, καθώς και βιταμίνες Α, D και ομάδα Β. Μεταξύ των ανόργανων συστατικών που απαρτίζουν το matsuna, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο μπορούν να διακριθούν.
Το “Narine” είναι ένα προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση που έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος “Narine”, τα οποία έχουν έντονες ευεργετικές ιδιότητες, βοηθώντας στη διατήρηση της εντερικής μικροχλωρίδας και στην αύξηση της αντίστασης του σώματος.