ALFALFA πώς μπορείτε να το φυτέψετε στο σπίτι Vivamus

Περιγραφή

 

Τα συμπληρώματα Alfalfa μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μορφή σκόνης, να ληφθούν ως δισκίο ή να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή τσαγιού. Ένας άλλος τρόπος να προσθέσετε αλφάλφα στη διατροφή σας είναι να το φάτε ως λαχανάκια. Τα λάχανα αλφάλφα μπορούν να προστεθούν στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους, όπως σε σάντουιτς ή σε ανάμιξη σε σαλάτα.

Μπορείτε να τα αγοράσετε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή να τα φυτέψετε στο σπίτι . Δείτε πώς:

  • Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλφάλφα σε ένα μπολ, βάζο ή ψεκαστήρα και καλύψτε τους με 2-3 φορές την ποσότητα του κρύου νερού.
  • Αφήστε τους να μουλιάσουν όλη τη νύχτα ή περίπου 8-12 ώρες.
  • Στραγγίστε και ξεπλύνετε καλά τα λάχανα με κρύο νερό. Στραγγίστε τα ξανά, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
  • Αποθηκεύστε τα λάχανα από το άμεσο ηλιακό φως και σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες. Ξεπλύνετε και στραγγίστε καλά κάθε 8-12 ώρες.
  • Την 4η ημέρα, μετακινήστε τα λάχανα σε μια περιοχή με έμμεσο ηλιακό φως για να επιτρέψετε τη φωτοσύνθεση. Συνεχίστε να ξεπλένετε και να τα στραγγίζετε καλά κάθε 8-12 ώρες.
  • Την ημέρα 5 ή 6, τα λάχανα σας είναι έτοιμα για φαγητό.

Ωστόσο, προσέξτε τον υψηλό κίνδυνο βακτηριακής μόλυνσης. Είναι καλή ιδέα να λάβετε προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι τα λάχανα μεγαλώνουν και αποθηκεύονται σε ασφαλείς συνθήκες.

 Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα ή να φάτε λάχανα αλφάλφα. Τα λάχανα μπορούν εύκολα να προστεθούν σε σάντουιτς, σαλάτες και άλλα. Μπορείτε είτε να αγοράσετε λάχανα είτε να φτιάξετε τα δικά σας στο σπίτι.

Η αλφάλφα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και μπορεί επίσης να έχει οφέλη για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Οι άνθρωποι το παίρνουν επίσης για την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και K, χαλκό, φολικό οξύ και μαγνήσιο . Η αλφάλφα είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλή σε θερμίδες. Τούτου λεχθέντος, μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να αποφύγουν την αλφάλφα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των ατόμων που λαμβάνουν φάρμακα αραίωσης αίματος ή ατόμων με αυτοάνοση διαταραχή. Παρόλο που η αλφάλφα πρέπει να μελετηθεί πολύ περισσότερο, δείχνει πολλές υποσχέσει

Συνιστάται:

Ως μια πρόσθετη πηγή βιταμινών και μετάλλων με ένα ευρύ φάσμα δράσης. Αυτό το φυτικό θρεπτικό προϊόν χρησιμοποιείται σε σύνθετη θεραπεία και για την πρόληψη:

  •   ασθένειες των καρδιαγγειακών και αναπνευστικών συστημάτων
  •   διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα (διατηρεί την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας).
  •   αναιμία, αυξημένη αιμορραγία
  •   αλλεργίες
  •   δερματικές παθήσεις (ακμή κ.λπ.)
  •   ασθένειες των δοντιών και των ούλων (τερηδόνα, περιοδοντική νόσος κ.λπ.)
  •   αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα
  •   φλεγμονώδεις διεργασίες στο ουροποιητικό σύστημα (κυστίτιδα, προστατίτιδα)

Για περισσότερες πληροφορίες για το συμπλήρωμα alfalfa πατήστε εδώ.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!