ΑρχικήΠροϊόντα υγείας ευεξίας και διατροφήςΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑΛΕΚΙΘΙΝΗ LECITHIN TUBE F ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΧΟΛΟΛΙΘΟΙ ΔΕΡΜΑ ΜΥΕΣ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ

ΛΕΚΙΘΙΝΗ LECITHIN TUBE F ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΧΟΛΟΛΙΘΟΙ ΔΕΡΜΑ ΜΥΕΣ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ

Περιγραφή

Η λεκιθίνη ηλίανθου περιέχει φωσφατιδυλοχολίνη, το πιο άφθονο φωσφολιπίδιο στην κυτταρική μεμβράνη, όπου παίζει βασικό ρόλο στην επικοινωνία των κυττάρων και στη συναπτική μετάδοση. Επιπλέον, η λεκιθίνη ηλίανθου περιέχει φυσικά φωσφατιδυλινοσιτόλη, φωσφατιδυλο αιθανολαμίνη και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Η εισαγωγή λεκιθίνης στη διατροφή υποστηρίζει τη γαλακτωματοποίηση λιπών, συμβάλλοντας στη διάλυση τους στο νερό. και δεδομένου ότι είναι ένα φωσφολιπίδιο που περιέχει χολίνη, το σώμα την αφομοιώνει εύκολα.

Όταν η ποσότητα λεκιθίνης είναι φυσιολογική στο σώμα ενός ενήλικα, και ειδικά ενός παιδιού, η γενική κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος βελτιώνεται, οι βιταμίνες Α, Κ, Ε και D απορροφώνται όσο το δυνατόν περισσότερο, διεγείρονται η αιμοσφαιρίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και διεγείρεται η έκκριση της χολής και αυξάνεται η αντίσταση οργανισμό στις επιδράσεις των τοξικών ουσιών.

Η λεκιθίνη βρίσκεται σε όλους τους ιστούς και σχεδόν σε όλα τα ζωικά και φυτικά υγρά. Η φυσική πηγή τροφής της λεκιθίνης είναι το κρέας ζώων, πουλιών και ψαριών.

Η λεκιθίνη ανακαλύφθηκε από τον Γάλλο επιστήμονα Maurice Gobley το 1850, αφού το ανακάλυψε σε κρόκο αυγού. Ο κρόκος αυγού άρχισε αμέσως να χρησιμοποιείται ως πηγή λεκιθίνης.

Τι είναι η λεκιθίνη;

Ο όρος «λεκιθίνη» έχει δύο έννοιες, σημασιολογικά σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά εξακολουθεί να έχει μια θεμελιώδη διαφορά. Ο βιοχημικός όρος «λεκιθίνη» χρησιμοποιείται ως συνώνυμο της φωσφατιδυλοχολίνης, ένα από τα κύρια μόρια των κυτταρικών μεμβρανών. Ο εμπορικός όρος «λεκιθίνη» σημαίνει ένα φυσικό μείγμα διαφόρων λιπών (συμπεριλαμβανομένων των γλυκολιπιδίων, των τριγλυκεριδίων, των στερολών και των σφιγγολιπιδίων) και μια ορισμένη ποσότητα λιπαρών οξέων, υδατανθράκων και βιταμινών.

Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για κάθε σώμα. Αυτή είναι η κύρια ουσία, λόγω της οποίας σχηματίζεται ο διακυτταρικός χώρος (διακυτταρική μήτρα), το νευρικό σύστημα λειτουργεί σωστά και τα εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν κανονικά. Η λεκιθίνη είναι ένα από τα κύρια υλικά του ήπατος. Απαιτείται επίσης από το σώμα ως δομικό υλικό για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων κυττάρων. Η λεκιθίνη είναι το κύριο μέσο για τη διανομή θρεπτικών ουσιών, βιταμινών και φαρμάκων στα κύτταρα. Αυτή η ουσία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Η έλλειψη λεκιθίνης στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της επίδρασης των φαρμάκων, της άνοιας, της νόσου του Πάρκινσον, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και άλλων ασθενειών του νευρικού συστήματος.

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί η σημασία της λεκιθίνης, διότι αποτελεί το 30% της εγκεφαλικής μάζας, το 17% του περιφερικού νευρικού συστήματος, που είναι το κεντρικό θρεπτικό συστατικό για τις νευρικές απολήξεις. Εάν το σώμα ενός ενήλικα δεν έχει αρκετά φωσφολιπίδια, αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένη προσοχή και μνήμη, κόπωση, υπερβολική εργασία και επίσης νευρικότητα.

Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του ήπατος: στόχος της είναι να ομαλοποιήσει τη συνοχή της χολής στο σώμα, να βοηθήσει στη μεταφορά λιπών από τα κύτταρα του ήπατος.

Η λεκιθίνη είναι η βάση για τον κατάλληλο μεταβολισμό του λίπους. Χάρη σε αυτό, επιταχύνονται οι οξειδωτικές διεργασίες στα ζωντανά κύτταρα. Όταν η ποσότητα λεκιθίνης είναι φυσιολογική στο σώμα ενός ενήλικα, και ειδικά ενός παιδιού, η γενική κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος βελτιώνεται, οι βιταμίνες Α, Κ, Ε και D απορροφώνται όσο το δυνατόν περισσότερο, διεγείρονται η αιμοσφαιρίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και διεγείρεται η έκκριση της χολής και αυξάνεται η αντίσταση οργανισμό στις επιδράσεις των τοξικών ουσιών.

Με ανεπάρκεια λεκιθίνης, το σώμα σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί βιταμίνες Α, Δ, Ε και Κ. Όταν προσθέτετε την απαιτούμενη ποσότητα λεκιθίνης στη διατροφή σας, η πέψη και η χρήση αυτών των βιταμινών βελτιώνεται κατά 100% ή περισσότερο, ανάλογα με την τρέχουσα ανεπάρκεια λεκιθίνης στη διατροφή σας.

Το σώμα μας αποτελείται από 600 τρισεκατομμύρια κύτταρα διαφόρων σκοπών και όλα αυτά είναι καταναλωτές λεκιθίνης.

Η λεκιθίνη είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για τους ηλικιωμένους, καθώς με την πάροδο των ετών, η περιεκτικότητα σε λεκιθίνη στο σώμα μειώνεται. Ένας μεγάλος κίνδυνος είναι η έλλειψη λεκιθίνης στη διατροφή των μικρών παιδιών. Η λεκιθίνη, που λαμβάνεται από το παιδί κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή της.

Εάν ασχολείστε συνεχώς με σωματικές ασκήσεις για τη βελτίωση του μυϊκού τόνου, η περιεκτικότητα σε λεκιθίνη στους μυς αυξάνεται. Μια τέτοια αύξηση της περιεκτικότητας σε λεκιθίνη στους μύες βοηθά εν μέρει στην αύξηση της αντοχής τους.

Η δική σας λεκιθίνη στο ανθρώπινο σώμα είναι λίγο. Το ανθρώπινο σώμα, κατά μέσο όρο, περιέχει περίπου 300 γραμμάρια λεκιθίνης.

Περιγραφή

  • Sunflower Lecithin Lecithin Tube F (Λεκιθίνη TUBE F)
  • Υγρή μορφή σε σωλήνα, καθαρού βάρους 100 g.

Παράγεται σύμφωνα με:

GOST 32052-2013

Σύνθεση:

Λεκιθίνη ηλίανθου (E322). Δεν περιέχει ΓΤΟ.

Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος:

  •  πρωτεΐνες – 0,5 g
  •  λίπη – 92 g
  •  υδατάνθρακες – 2 g.

Ενεργειακή τιμή 100 g:

  •  860 kcal / 3600 kJ.

Πεδίο χρήσης:

Ως συμπλήρωμα διατροφής, μια επιπλέον πηγή φωσφολιπιδίων, νικοτιναμίδης, παντοθενικού οξέος, φολικού οξέος, βιοτίνης.

Αντενδείξεις:

Ατομική δυσανεξία στα συστατικά του προϊόντος.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Φυλάσσετε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία 5-25 ° C και σχετική υγρασία όχι μεγαλύτερη από 80%. Ημερομηνία λήξης: 2 έτη από την ημερομηνία παραγωγής.

Εγγραφα

Πιστοποιητικά Μέγεθος: 294,7 kb

Τι είναι καλό για τη λεκιθίνη;

  • Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για το σώμα ως δομικό υλικό για την ανανέωση των κατεστραμμένων κυττάρων.
  • Βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.
  • Βοηθά στην ανακούφιση του αρθριτικού πόνου.
  • Βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κελιών.
  • Βελτίωση της μνήμης, της ταχύτητας αντίδρασης και της μαθησιακής ικανότητας.
  • Για την ομαλή λειτουργία του ήπατος και την ταχεία αναγέννηση των κυττάρων.
  • Η λεκιθίνη είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά λιπών και μεταβολισμού λίπους.
  • Προκαλεί βελτίωση στην αναπαραγωγική λειτουργία και φυσιολογική ενδομήτρια ανάπτυξη του παιδιού.
  • Πρόληψη της νόσου της χολόλιθου.
  • Βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών.
  • Βελτίωση της φυσικής απόδοσης και της αντοχής των μυών.
  • Η λετικίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
  • Η λεκιθίνη μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα.
  • Με ανεπάρκεια λεκιθίνης, η αποτελεσματικότητα των επιδράσεων των φαρμάκων μειώνεται.

Ενδείξεις χρήσης:

  • με μολυσματικές ασθένειες και λειτουργικές διαταραχές του νευρικού συστήματος.
  • με οξεία ηπατίτιδα, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας.
  • με παχυσαρκία και διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων.
  • με σκλήρυνση κατά πλάκας
  • με καρδιαγγειακά νοσήματα
  • με νόσο του Alzheimer και αθηροσκλήρωση.
  • με συστηματικές δερματικές παθήσεις όπως νευροδερματίτιδα ή ψωρίαση.

Σύσταση για χρήση:

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη 5-6 g για έναν ενήλικα και 1-4 g για παιδιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!