ΕΞΑΧΝΩΜΕΝΑ -ΤΕΥΤΛΑ ARMA BEET AURORA VIVAMUS

Περιγραφή

Εάν δεν έχετε ακούσει για εξαχνωμένα προϊόντα, τότε μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο άρθρο μας πατώντας εδώ. Μπορούν να σας βοηθήσουν σε διαφορετικές καταστάσεις. – τόσο σε μεγάλα ταξίδια όσο και για μακροχρόνια αποθήκευση. Στην πραγματικότητα, όταν ένα προϊόν εξαχνώνεται, σε αντίθεση με τη συνήθη κατάψυξη, οι χρήσιμες ιδιότητές του δεν χάνονται καθόλου.

Αλλά πρώτα ας δούμε πώς γίνεται η εξάχνωση. Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε ήδη από το 1904, αλλά η βιομηχανική της εφαρμογή δεν ξεκίνησε παρά μόνο μισό αιώνα αργότερα. Πρώτα το προϊόν (τεύτλα ή άλλα λαχανικά ή φρούτα) καταψύχεται. Στη συνέχεια, η διαδικασία κατάψυξης πραγματοποιείται σε στεγνωτήρια κενού – και εδώ το προϊόν χάνει έως και 92% της συνολικής υγρασίας του. Η γεύση και όλες οι βιταμίνες με τις χρήσιμες ιδιότητές τους διατηρούνται πλήρως, αλλά τα ίδια τα τεύτλα γίνονται 10 φορές ελαφρύτερα και πολύ μικρότερα.

Από όλα τα λαχανικά και τα φρούτα που ομαλοποιούν το μεταβολισμό και αυξάνουν τη ζωτικότητα του σώματος, τα παντζάρια και ο χυμός του καταλαμβάνουν μια πολύ ξεχωριστή θέση.

Τα παντζάρια σύμφωνα με τη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια, είναι γνωστά στην ανθρωπότητα από την αρχαιότητα. Τα άγρια ​​τεύτλα χρησιμοποιούνταν πάντα. Οι αρχαίοι γιατροί τα χρησιμοποίησαν εκτενώς για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενών. Οι Αιγύπτιοι ιερείς του Μέμφις χρησιμοποίησαν τεύτλα για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από την εξουθενωτική ζέστη και τον κίνδυνο επιδημιών. Εκείνη την εποχή, τα τεύτλα της «Αιγυπτιακής» ποικιλίας, που είχαν το σχήμα ενός πεπλατυσμένου τεύτλου, έγιναν το πιο κοινό λαχανικό μεταξύ των λαών της Μεσογείου και ονομάστηκαν «Μεσόγειος». Χρησιμοποιήθηκε τόσο ως φαρμακευτικό φυτό όσο και ως φυτό τροφίμων. Σταδιακά, το φάσμα διανομής των τεύτλων, τα οποία τώρα καλλιεργούνται παγκοσμίως, επεκτάθηκε μαζί με σημαντικές φυτικές καλλιέργειες όπως πατάτες και καρότα.

Στην αρχή της εποχής μας, εμφανίστηκαν διαφορετικές μορφές της ρίζας των τεύτλων. Από τους αιώνες X-XI ήταν γνωστοί στο Kievan Rus, από τους αιώνες XIII-XIV – στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Στους αιώνες XVI-XVII, τα τεύτλα χωρίστηκαν σε τύπους τραπεζιών και ζωοτροφών. Τον 18ο αιώνα, τα ζαχαρότευτλα απομονώθηκαν από υβριδικές μορφές. Στα τέλη του ΧΙΧ – στις αρχές του ΧΧ αιώνα, τα τεύτλα εξαπλώθηκαν σε όλες τις ηπείρους.

Τα τεύτλα περιέχουν κατά μέσο όρο 86% νερό. από 13 έως 20% των στερεών είναι 9 έως 16% ζάχαρη. 1,8-3% – πρωτεΐνη, έως 0,5% – οργανικά οξέα, 0,7-1,4% – διαιτητικές ίνες, 0,8-1,3% – ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες – C, B, B2 , P, PP και άλλα.

Τα φυτικά προϊόντα που περιέχουν κόκκινη χρωστική ουσία (παντζάρι, κόκκινο λάχανο, βατόμουρα, μύρτιλλα, μαύρες σταφίδες, chokeberries, βατόμουρα, μαύρα σταφύλια και ξηρό κόκκινο κρασί) περιέχουν υπέροχες χρωστικές που περιέχουν άζωτο – ανθοκυανίνες, ανάλογα των λεγόμενων αναπνευστικών συνενζύμωνφλαβονοειδή που παρέχουν τα φυτά και τα ζώα την ικανότητα άσκησης της αναπνευστικής λειτουργίας.

 Εφόσον οι άνθρωποι έχασαν την ευκαιρία να συσσωρεύσουν «ελεύθερο οξυγόνο» στο σώμα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, η έλλειψη οξυγόνου έγινε πολύ μικρή – μόνο 3-5 λεπτά! Επομένως, η κατανάλωση φυτικών προϊόντων που περιέχουν κόκκινη χρωστική είναι ένα προσιτό και αξιόπιστο μέσο αυτοάμυνας έναντι της έλλειψης οξυγόνου. Οι άνθρωποι που παραδοσιακά έχουν αυτά τα προϊόντα στη διατροφή τους έχουν υψηλό επίπεδο ζωτικότητας, υποφέρουν πολύ λιγότερο συχνά από υπερφόρτωση, κρυολογήματα, νευρομυϊκές διαταραχές και ακόμη και κακοήθεις όγκους και συνήθως χαρακτηρίζονται από υγιή αισιοδοξία και καλό χιούμορ.

Σχετικά με τα μικροστοιχεία στο χυμό παντζαριών:

Σχετικά με τα τεύτλα, ο γιατρός της ιατρικής, ο καθηγητής A. Turov και ο γιατρός E. Sapozhnikova γράφουν:

«Τα ζαχαρότευτλα περιέχουν έναν εξαιρετικό αριθμό ιχνοστοιχείων και άλλων ορυκτών: κάλιο (Κ), ασβέστιο (Ca), φώσφορος (P), νάτριο (Ma), χλώριο (C1), κοβάλτιο (Co), χαλκός (Cu), ιώδιο (I ). Μαγνήσιο (Mg), Μαγγάνιο (Mn), Θείο (S) κ.λπ.

Η ανάγκη για αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα έντονη σε περιόδους στρες ή υπερφόρτωσης: όταν περνάτε εξετάσεις, θέσεις εργασίας που απαιτούν ιδιαίτερο άγχος – για πιλότους, αστροναύτες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, οδηγούς, λογιστές κ.λπ. Ο συνδυασμός καλίου και ασβεστίου στα τεύτλα είναι τέτοιος ότι διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, έχει αντι-σκληρωτική δράση και ομαλοποιεί την ισορροπία οξέος-βάσης του αίματος.

ΚΟΒΑΛΤΙΟ & Β12

Το κοβάλτιο παίζει ειδικό ρόλο, χωρίς το οποίο η βιταμίνη Β2, ο κύριος διεγέρτης του σχηματισμού αίματος, δεν σχηματίζεται στο σώμα. Η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για τον ενεργό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας αντι-αναιμικός παράγοντας, δηλ. αποτρέπει την ανάπτυξη της αναιμίας ή βοηθά στην αποκατάσταση των επιπέδων της αιμοσφαιρίνης και στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε άτομα με αναιμία.

ΧΑΛΚΟΣ

Ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο είναι ο χαλκός. Είναι μέρος πορφυρινών -ετεροκυκλικές ενώσεις, παράγωγα της πορφίνης. Από αυτές προκύπτουν οι φυσικές χρωστικές ύλες των φυτών και των ζώων- και πολλών ενζύμων και συμβάλλει επίσης στην αιματοποίηση.

ΙΩΔΙΟ

Οι γνωστές ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα και η θυρεοτοξίκωση οφείλονται στην ανεπάρκεια του. Ο κρετινισμός στα παιδιά είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ιωδίου στη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έλλειψη ιωδίου στο νερό, ειδικά στην περιοχή της Μόσχας, οδηγεί στο γεγονός ότι έως και το 50% των ανθρώπων (ειδικά των γυναικών) πάσχουν από ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα. Ακόμα και άνθρωποι που καταλήγουν σε επέμβαση, χωρίς τακτική λήψη ιωδίου ή ορμονών που περιέχουν ιώδιο (τριαιωδοθυρονίνη, θυροξίνη, θυροϊωδίνη), το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι πολύ μικρό. Επιπλέον, το ιώδιο βοηθά στη θεραπεία και την πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Η παρουσία μαγνησίου στο σώμα ρυθμίζει τον αγγειακό τόνο, αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων αίματος και την ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης. Άλλα ιχνοστοιχεία είναι σημαντικά για την κανονική πορεία των μεταβολικών διεργασιών. Ένας φυσιολογικός μεταβολισμός είναι καλή υγεία, αντοχή στις ασθένειες, υψηλή ικανότητα εργασίας και σεξουαλική δραστηριότητα.

Σχετικά με τις βιταμίνες και όχι μόνο για αυτές:

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα παντζάρια περιέχουν σχεδόν όλες τις ζωτικές βιταμίνες: βιταμίνες C και K, βιταμίνες Β (Β ,, B2, B6, B12), PP, νικοτίνη, παντοθενικό και φολικό οξύ. Η παρουσία βιταμινών Β είναι ένας σημαντικός παράγοντας που διασφαλίζει την ενεργό λειτουργία του νευρικού συστήματος. Πρόσφατα, η βιταμίνη U ανακαλύφθηκε στα τεύτλα – ένας παράγοντας κατά του έλκους που προηγουμένως βρέθηκε μόνο στο λάχανο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιταμίνες U και B στα τεύτλα δεν καταστρέφονται ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας ώρας θερμικής επεξεργασίας. Επιπλέον, η βιταμίνη U έχει αντιισταμινική δράση, i. είναι κατασταλτικό αλλεργίας. Κάποιοι αναφέρουν ότι η βιταμίνη U δεν είναι βιταμίνη. Είναι ένα χλωριούχο θειικό άλας (methyl-methionine-sulfonium chloride).

Η βεταΐνη, μια μοναδική ουσία που εμφανίζεται μόνο στα τεύτλα, παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Το όνομά του προέρχεται από το γενικό όνομα του τεύτλου – Veta. Στη χημική δομή, είναι κοντά στη χολίνη και τη λεκιθίνη – γνωστούς ρυθμιστές του μεταβολισμού. Η βεταΐνη προάγει την απορρόφηση των πρωτεϊνών, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος.

Η σαπωνίνη που περιέχεται στα τεύτλα δεσμεύει τη χοληστερόλη των τροφίμων στο έντερο σε αδιάλυτα σύμπλοκα. Η σαπωνίνη και οι βιταμίνες έχουν επίσης αντι-σκληρωτική δράση και βελτιώνουν το μεταβολισμό της χοληστερόλης.

Η παρουσία ινών στα τεύτλα είναι πολύ σημαντική, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της εντερικής κινητικότητας και στον καλύτερο καθαρισμό, καθώς και στην απελευθέρωση πεπτικών χυμών (ενζύμων) και της χολής.

Οι πηκτίνες καταλαμβάνουν μια ξεχωριστή θέση – ένα άλλο “έρμα” φτιαγμένο από τεύτλα. Παρουσία νερού και οργανικών οξέων, οι πηκτίνες σχηματίζουν ζελατινώδεις μάζες που επίσης διεγείρουν τις κινήσεις του εντέρου. Ταξιδεύουν στα έντερα και καταναλώνουν πολλά επιβλαβή προϊόντα: άλατα βαρέων μετάλλων, υδράργυρος, μόλυβδος, κασσίτερος, τοξικές ουσίες μικροβιακής προέλευσης, σάπια τρόφιμα και εντερικά παράσιτα, υπερβολική χοληστερόλη.

Σχετικά με τον χυμό παντζαριών λεπτομερώς:

Η καθημερινή πρόσληψη χυμού παντζαριών πρέπει να είναι η ανάγκη κάθε ατόμου που θέλει να παραμείνει υγιής και κατάλληλος για εργασία.

Ο χυμός τεύτλων εξάχνωσης διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των τεύτλων. Η βιοϊατρική (φαρμακολογική) επίδραση του χυμού παντζαριών εξαρτάται από τις πηκτίνες και άλλους πολυσακχαρίτες, μονο- και δισακχαρίτες, υδατοδιαλυτές βιταμίνες (ασκορβικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, φολικό οξύ και άλλα), φλαβονοειδή, οργανικά οξέα, μικρο και λιπαρά οξέα Μακροθρεπτικά συστατικά, ένζυμα (ένζυμα) και ορισμένες άλλες βιολογικά δραστικές ουσίες, ειδικά η βεταΐνη και η βιοτίνη.

Τέτοια προϊόντα είναι τα ARMA BEET & BEETERON. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need we will be at your disposal at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!