ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ LUCIDUM ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ VIVAMUS

Περιγραφή

Συστατικά του Ganoderma lucidum

Το Ganoderma lucidum περιέχει περίπου 400 βιοενεργά συστατικά, μεταξύ των οποίων:

  • Πολυσακχαρίτες

Τα εκπληκτικά θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών, την τόνωση των αντι-οξειδωτικών επιπέδων και τον καθαρισμό των τοξινών από το σώμα.

Επίσης, βοηθούν στην πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών και ρυθμίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Τέλος, μετριάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθούν στη διατήρηση υγιούς επιπέδου σακχάρου στο αίμα.

  •  Τριτερπενοειδή

Τα τριτερπένια έχει αναφερθεί ότι έχουν σημαντικές βιοδραστικές, αντιοξειδωτικές, αντιαλλεργικές και ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες. Καταπολεμούν την υπέρταση, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης καθώς στην αναστολή της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων, λόγω της αναστολής ορισμένων ενζύμων.

  •  Οργανικό Γερμάνιο

Λειτουργεί ως προσαρμογόνο που βοηθά στην αντιμετώπιση κάθε είδους στρες (σωματικό, συναισθηματικό ή χημικό) εκεί όπου χρειάζεται. Έχει συνδεθεί με αντιμεταλλαξιογόνες, ανοσορυθμιστικές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

  •  Γανοδερική Ουσία

Πηγή ιδιοτήτων του Ganoderma lucidum για την ίαση του δέρματος. Σύμφωνα με το Οργανισμό Υγειονομικής Περίθαλψης, το εκχύλισμα απο Ganoderma φαίνεται ότι διευκολύνει ή/και βοηθάει στην αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών του δέρματος όταν εφαρμόζεται απευθείας σ’ αυτό.

  •  Αδενοσίνη

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα. Είναι γνωστό ότι βοηθαει στη μείωση της χοληστερόλης, παρέχει συνεχή ενέργεια στα κύτταρα και ρυθμίζει το μεταβολισμό.

Εκτός αυτού, βοηθά επίσης στην θεραπεία των πληγών εξαιτίας διαφόρων μορφών καρκίνου και διαφόρων άλλων στοματικών εξελκώσεων. Τέλος, αναζωογονεί τους ιστούς του σώματος και προσφέρει μία καθαρή, λεία και νεανική επιδερμίδα.

  •  Ένζυμα

Το Γανόδερμα περιέχει διάφορα ένζυμα όπως το υπεροξείδιο της δισμουτάσης, ένζυμα λυσοζύμης και ένζυμα πρωτεΐνης. Ο οργανισμός τα χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση ασθενειών, την παραγωγή ενέργειας και την επιτάχυνση όλων των μεταβολικών διεργασιών.

Η λυσοζύμη είναι ένα ένζυμο που καταστρέφει όλα τα βακτηριακά κυτταρικά τοιχώματα με την υδρόλυση του πολυσακχαρικού συστατικού του κυτταρικού τοιχώματος.

Το υπεροξείδιο της δισμουτάσης είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο του Γανοδέρματος. Δρα ως αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον οργανισμό από τις επιθέσεις των βλαβερών ελεύθερων ριζών.

  •  Φυτικές Ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι ένα μεγαλομοριακό συστατικό που δεν αφομοιώνεται ούτε απορροφάται από τον οργανισμό. Στην πραγματικότητα αποβάλλονται έπειτα από την πρόσληψη τους από τον οργανισμό.

Το Γανόδερμα περιέχει φυτικές ίνες που βρίσκονται στην β-γλυκάνη, τις χιτινικές ουσίες, τους πολυσακχαρίτες και αλλού. Δεδομένου ότι η β-γλυκάνη και οι χιτινικές ουσίες περιέχονται σε μεγάλη ποσότητα στις φυτικές ίνες του Γανοδέρματος, εντοπίζονται σε αυτές ορισμένες φαρμακολογικές ιδιότητες. Στη συνέχεια, με φυσικές ενέργειες οι ουσίες απορροφούν επικίνδυνες ουσίες, όπως οι καρκινογόνες, και αποτρέπουν την απορρόφηση τους από το έντερο, αλλά και επιταγχύνουν την απέκκριση τους.

Ως εκ τούτου, φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

Infographic με θέμα: Τα εκπληκτικά συστατικά του βασιλιά των βοτάνων, του Ganoderma lucidum (Γανόδερμα)

Πληροφορίες για την ιστορία, ετυμολογία, τους λόγους που το κάνουν περιζήτητο κλπ πατήστε εδώ. 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ LUCIDUM ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ VIVAMUS”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!