Αρχική VivamusΣυμβουλες FLAVON VIVAMUS & Ω3, 6, 9,EPA & DHA

FLAVON VIVAMUS & Ω3, 6, 9,EPA & DHA

by NIKOLE

EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Τα οφέλη για την υγεία των ωμέγα 3, 6, 9 λιπαρών οξέων και EPA & DHA (Dr Edward Group)

Ένα από τα πολλά οφέλη του Ωμέγα 3 είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη των πεπτικών δυσκολιών.
Πιθανότατα έχετε ακούσει τους όρους “λιπαρά οξέα” και “ωμέγα 3” πριν, αλλά ξέρετε τι είναι ένα λιπαρό οξύ ή γιατί το σώμα σας το χρειάζεται; Τι γίνεται με τους διαφορετικούς τύπους λιπαρών οξέων, ποιες τροφές μπορείτε να βρείτε φυσικά και πόσο χρειάζεται το σώμα σας για να ζήσει μια μακρά, υγιή ζωή;

Τα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τη φυσιολογική λειτουργία όλων των συστημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος, του κυκλοφορικού συστήματος, του εγκεφάλου και των οργάνων. Υπάρχουν δύο λιπαρά οξέα, που ονομάζονται απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA), τα οποία το σώμα σας δεν παράγει μόνο του, αλλά πρέπει να τα πάρει από άλλες πηγές.

Τα δύο βασικά λιπαρά οξέα που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει είναι το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ και το ωμέγα-6 λιπαρό οξύ, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τι είναι το Ωμέγα-3 λιπαρό οξύ;
Το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ (αλφα-λινολενικό οξύ) είναι ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις καρδιαγγειακές παθήσεις [1]. Η American Heart Association συνιστά μια διατροφή στην οποία τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η ρέγγα, οι σαρδέλες και ο τόνος καταναλώνονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ενώ αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή τη σύσταση, καθώς τα ψάρια μπορούν να μολυνθούν και να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, γεγονός που μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία. Επιπλέον, πιστεύω ότι μια δίαιτα ωμής τροφής που αποτελείται από λίγο έως και καθόλου κρέας είναι καλύτερη για το ανθρώπινο σώμα.

Οφέλη για την υγεία του ωμέγα-3 λιπαρού οξέος
Η έρευνα για τα οφέλη για την υγεία του ω-3 λιπαρού οξέος έδειξε ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για την υποστήριξη των παρακάτω:

Άσθμα [2]
Διαβήτης [3]
Αρθρίτιδα [4]
Οστεοπόρωση [5]
Μερικοί Καρκίνοι [6]
Διαταραχές του δέρματος [7]
Υψηλή χοληστερόλη [8]
Υψηλή αρτηριακή πίεση [9]
Διαταραχές προσοχής [10]
Καταθλιπτικές διαταραχές [11]
Εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας
Δυσκολίες στο πεπτικό σύστημα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται φυσικά σε:

Κόκκοι
Σπιρουλίνα
Βραζιλιάνικα φυστίκια
Έλαιο Κελύφους
Σπόροι μουστάρδας
Σπόροι κολοκύθας
Chia Oil Seed
Σιτέλαιο
Λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Ακατέργαστα καρύδια και λάδι από καρυδάκι
Λιναρόσπορο ή λιναρόσπορο

Τι είναι το Ωμέγα-6 λιπαρό οξύ;
Το ωμέγα-6 λιπαρό οξύ (Λινολεϊκό οξύ) σε συνδυασμό με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παράγει πολλά από τα οφέλη για την υγεία που περιγράφηκαν παραπάνω, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι για το παιχνίδι λιπαρών οξέων είναι ότι είναι καλύτερο να τα φάτε στις σωστές ποσότητες.

Θα πρέπει να τρώτε περίπου διπλάσια ωμέγα-6 ωμέγα-3, έτσι ώστε ο λόγος ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 να είναι 2: 1, αλλά στον σημερινό κόσμο του γρήγορου φαγητού, των κατεψυγμένων και των θερμίδων σνακ. δεν είναι ασυνήθιστο για τους περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν περίπου 15 φορές περισσότερα ωμέγα-6 από τα ωμέγα-3. Το κέντρο της Ουάσιγκτον DC για τη Γενετική, τη Διατροφή και την Υγεία υποδεικνύει ότι η κατανάλωση ωμέγα-6 και ωμέγα-3 σε λάθος αναλογίες μπορεί στην πραγματικότητα να αναιρέσει τα οφέλη για την υγεία.

Οι καλύτερες πηγές ωμέγα-6 είναι οι σπόροι, τα καρύδια και οι κόκκοι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, το μπρόκολο, το μπιφτέκι και το λάχανο και σε ορισμένα ωμά λαχανικά. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη χρήση ακατέργαστων ψυχρών φυτικών ελαίων, επειδή το μαγείρεμα καταστρέφει τα οφέλη των λιπαρών οξέων.

Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα βρίσκονται επίσης φυσικά σε:

Ελαιόλαδο
Wheatgerm
Grapseeds
Φιστίκια
Σησαμέλαιο
Έλαιο Κελύφους
Σπόροι κολοκύθας
Chia Oil Seed
Αλεύρι καραμελών
Ηλιέλαιο
Βαμβακέλαιο
Raw Nuts & Seeds

Τι είναι το Ωμέγα-9 λιπαρό οξύ;
Το ωμέγα-9, ή το μονοακόρεστο ελαϊκό και στεατικό οξύ, είναι ένα μη απαραίτητο λιπαρό οξύ που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό όποτε υπάρχει αρκετό Ωμέγα 3 και 6 απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Ωστόσο, αν δεν έχετε αρκετό ωμέγα 3 και ωμέγα 6, τότε πρέπει να πάρετε ωμέγα 9 από τη διατροφή σας.

Αυτό το λιπαρό οξύ παίζει ρόλο στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς, υποστηρίζοντας υγιή, ισορροπημένα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνοντας την ανοσολογική λειτουργία.

Τα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα βρίσκονται επίσης φυσικά σε:

Αβοκάντο
Pecans
Κάσιους
Αμύγδαλα
Φουντούκια
Φιστίκια
Macadamia Nuts
Chia Oil Seed
Ελιές & Ελαιόλαδο
Τι είναι το EPA και το DHA;

Μέσα στο σώμα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μετατρέπονται σε DHA και EPA (εικοσιδυαενοϊκό οξύ και εικοσαπεντανοϊκό οξύ, αντίστοιχα). Το DHA και το EPA είναι εξαιρετικά ακόρεστα λίπη που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη όρασης και στη λειτουργία του εγκεφάλου των βρεφών.

Μία μελέτη διαπίστωσε σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες EPA στα κύτταρα των ασθενών που είχαν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν, υποδηλώνοντας ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί στην πραγματικότητα να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη της αυτοκτονίας. Η έλλειψη DHA έχει συσχετιστεί με τη νόσο Alzheimer, τις διαταραχές προσοχής, την φαινυλοκετονουρία, την κυστική ίνωση και άλλες ασθένειες. Τα μπλε πράσινα φύκια είναι μια καλή πηγή EPA και DHA.

Αναφορές (11)
† Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που γίνονται είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Εάν έχετε σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Στα προιόντα FLAVON PEAK υπάρχουν και λιπαρά οξέα μια σημαντική καινοτομία της εταιρείας FLAVON καθώς κυκλοφορούν σε συσκευασίες εύκολες στη μεταφορά, σε φακελλάκια

Για επιπλέον πληροφορίες και για την αγορά τους, μπορείτε να δείτε την ιστοσελιδα μας flavonikolekor.weebly.com και να μας τηλεφωνήσετε στα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΕΞΙΑΣ & ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Vivamus
YΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα