Αρχική VivamusΑποτοξίνωση Aποτοξίνωση και κοινα συμπτωματα

Aποτοξίνωση και κοινα συμπτωματα

by NIKOLE
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ
Είναι φυσικό να αισθάνεστε κάποιες φορές δυσάρεστα, όταν αποτοξινώνετε το σώμα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βομβαρδίζονται με τοξίνες και ρύπους σε καθημερινή βάση. Προσθέστε τη διατροφή, τα φάρμακα και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δεν είναι περίεργο που αισθάνεστε όχι “καλά” κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Όλες αυτές οι τοξίνες πρέπει να πάνε κάπου, και το σώμα θέλει να τους αποβάλλει.
Εδώ σημειώνουμε τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα απεξάρτησης, τα οποία είναι προσωρινά και γενικά εξαφανίζονται, όταν οι τοξίνες αποβληθούν από το σώμα σας. Μπορεί να έχετε όλα, μερικά ή κανένα από αυτά τα συμπτώματα. Μπορεί να εμφανίζονται τυχαία, συνδυασμένα ή με μοτίβο. Όταν αποτοξινώνεστε συχνά έχετε πονοκεφάλους, κόπωση, διακυμάνσεις της διάθεσης, προβλήματα στο στομάχι και εφίδρωση. Περιστασιακά, μπορεί να έχετε και  κάποια από τα άλλα συμπτώματα που αναφέρονται παρακάτω. Μόλις εξοικειωθείτε πραγματικά με το σώμα σας, θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε τα συμπτώματα που συνήθως εμφανίζονται και να αντιμετωπίσετε ανάλογα τον εαυτό σας για να επιταχύνετε την ανάρρωση.
Πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την αποτοξίνωση. Ενώ τα περιγραφέντα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας υγιεινής απεξάρτησης, σκεφτείτε πάντοτε με προσοχή και αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε σοβαρά ή επίμονα συμπτώματα.
Κοινά συμπτώματα αποτοξίνωσης:
Ημικρανίες ή πονοκεφάλους
Κούραση
Εξανθήματα
Εφίδρωση
Ξηρό ή λιπαρό δέρμα
Οσμή σώματος
Πόνος και πόνος στους μυς
Υπερβολικά προβλήματα βλέννας
Ξηρό στόμα και αίσθημα της επικάλυψης της γλώσσας
Κρύα και γριππώδη συμπτώματα
Αλλαγές διάθεσης
Διαταραχές ύπνου
Δραστική απώλεια βάρους
Ιδιαίτερες επιθυμίες
Ναυτία
Δυσκοιλιότητα
Διάρροια
Αέριο και φούσκωμα
Ακμή
Υπερβολικός ιδρώτας
Κακή αναπνοή
Ποιες τοξίνες μπορεί να αποβάλλετε;
Υπερβολικό αλάτι
Λευκή ζάχαρη
Αλκοόλ
Καφεΐνη
Νικοτίνη
Βαριά μέταλλα
Κόκκινο κρέας
Φάρμακα
Επεξεργασμένες τροφές
Όλα αυτά επηρεάζουν τα όργανα μας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ολόκληρο το σώμα μας. Οι πονοκέφαλοι επίσης είναι συνηθισμένοι κατά την αποτοξίνωση. Συνήθως οφείλονται στην απόσυρση από την καφεΐνη, την κόλα, τη νικοτίνη, τη ζάχαρη και τη τηγανητά τρόφιμα.
ΘΕΜΑΤΑ ΒΛΕΝΝΑΣ & ΚΟΛΠΩΝ
Τα προβλήματα βλέννας οφείλονται συνήθως στην απόσυρση από τα γαλακτοκομικά. Μπορεί να παρατηρήσετε όταν σταματάτε να καταναλώνετε γάλα πως  ξαφνικά γεμίζετε με βλέννα – αυτό είναι φυσιολογικό. Η κατανάλωση γάλακτος προκαλεί συσσώρευση βλέννας και το προκύπτον σύμπτωμα αποτοξίνωσης μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, είναι ένα πολύ καλό σημάδι όταν το σώμα σας αρχίζει να αποβάλλει  αυτή τη βλέννα, η οποία συνιστά ένα  εσωτερικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ασθένειες.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Η γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι ασυνήθιστη κατά την αποτοξίνωση. Δεν είναι ανήκουστο να χάσετε 5-;0 κιλά  από την απελευθέρωση της περιττωματικής ύλης και μόνο! Το σώμα σας θα εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερους άρρωστους και νοσούντες ιστούς. Και όλοι γνωρίζουμε  ότι το σώμα καθώς ρυθμίζει το αλάτι, θα χάσετε βάρος με τη μορφή νερού. Εάν η γρήγορη απώλεια βάρους σας προκαλεί άγχος (όπως συμβαίνει σε αρκετά άτομα), επιβραδύνετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης!
Αποφύγετε OTC για την ανακούφιση πόνου (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα)
Μην πάρετε φάρμακα κυρίως χωρίς ιατρική συνταγή για να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης, καθώς αυτό θα κάνει μόνο το σώμα σας να εργάζεται σκληρότερα. Δοκιμάστε να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας φυσικά με τις παρακάτω συμβουλές.
Συμβουλές για τη διαχείριση των συμπτωμάτων Detox
Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι όταν κάνετε αποτοξίνωση, το σώμα σας εργάζεται πολύ σκληρά για την εξάλειψη των τοξινών. Μπορεί να αισθάνεστε πραγματικά άρρωστο πριν αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Αντί να αυξάνετε τις προσπάθειες αποτοξίνωσης του σώματός σας, αποφύγετε τα αναλγητικά πόνου και προσπαθείστε να διαχειριστείτε φυσικά τα συμπτώματά σας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εάν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας είναι πολύ γρήγορα ή είναι πολύ έντονα, πιθανότατα έχετε αποτοξίνωση πολύ γρήγορα. Προσπαθήστε να επιβραδύνετε το ρυθμό σας.
Για πονοκεφάλους: Δοκιμάστε μια ζεστή ή κρύα συμπίεση στο κεφάλι και βάλτε το σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο.
Μείνετε ενυδατωμένοι: Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης – καλό και ποιοτικό νερό (φίλτρου με κοράλλι και υδρογόνο (μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς να σας ενημερώσουμε) ή κανάτας με φίλτρο (βλ. προϊόντα μας). Υπολογίζετε περίπου 30ml  ανά κιλό βάρους υπό φυσιολογικές συνθήκες. Στη διάρκεια της αποτοξίνωσης ή αν επιπλέον ασκείστε το αυξάνετε αισθητά. Ούτως ή  άλλως  είναι προτιμότερο να ασκείστε καθημερινά, ανεξάρτητα από την αποτοξίνωση). Φυτικά τσάγια είναι επίσης ωραία.
Συναισθηματικές Διαταραχές : Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, πρέπει να ακούσετε το σώμα σας και να ξεκουραστείτε. Τα καυτά ντους με την απολέπιση του δέρματος είναι καταπραϋντικά και η προσευχή ή ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αλλαγής της διάθεσης ή των συναισθηματικών διαταραχών.
Φάτε ελαφρά: Εάν είναι δυνατόν, τρώτε πολλές σούπες με βάση ζωμό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ελαφριά γεύματα. Εάν αντιμετωπίζετε υπερβολικά αέρια, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, διακόψτε την πρόσληψη τροφής και αυξήστε την κατανάλωση γλυκού νερού.
Άσκηση: Σημαντικό να κάνετε κάποια άσκηση. Η έξοδος για καθαρό αέρα και ηλιοφάνεια συστήνονται εξαιρετικά. Ιδιαίτερα επωφελή. .
Διατηρήστε την ηρεμία σας: Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί, χωρίς στρες και όσο το δυνατόν πιο ειρηνικοί καθ ‘όλη τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. Μείνετε θετικοί και έχετε κατά νου ότι αποκαθιστάτε τον εαυτό σας σε μια ιδανική κατάσταση υγείας. Το σώμα σας θέλει να είναι υγιές όμως εξαιτίας του τρέχοντος τρόπου ζωής μας, μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό
Τα διατροφικά συμπληρώματα FLAVON και τα σκευάσματα κολλοειδούς αργύρου με τα προβιοτικά Aurora , τα βότανα καθώς και το κανναβέλαιο μαζί με το Βιοσυντονισμό συμβάλλουν σημαντικά στην αυτοϊαση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας : 210 9769116, 6980 667655

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα