Αρχική VivamusΣυμβουλες Σκούρες Κηλίδες στο δέρμα

Σκούρες Κηλίδες στο δέρμα

by NIKOLE

Έχετε παρατηρήσει κάποια σημεία πιο σκούρου χρώματος στο πρόσωπό σας, τα χέρια ή το στήθος σας; Αυτά οι καφέ κηλίδες που σχηματίζονται στο δέρμα καθώς μεγαλώνουμε είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά και αντιαισθητικά σημάδια γήρανσης.

Θεωρούνται καλοήθη ή μη επιβλαβή για την υγεία, αλλά αισθητικά συχνά θεωρούνται άσχημα και μπορεί να συμβάλλουν σε μια συνολικά γηραιότερη εμφάνιση.

Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ τωνεπίπεδων σκούρων κηλίδων του δέρματος που μοιάζουν με μεγάλες φακίδες, έναντι ακανόνιστων σκούρων κηλίδων που αλλάζουν υφή, χρώμα ή μέγεθος με την πάροδο του χρόνου. Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να ελέγχονται από έναν επαγγελματία υγείας για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι επικίνδυνα.

Ενώ τα σημάδια που σχετίζονται με την υπολειτουργία του ήπατος υποδηλώνουν τη γήρανση, , αυτό δε συνιστά τη μοναδική αιτία (υπέρχρωση στο πρόσωπο μπορεί να συμβεί αν το ήπαρ είναι αργό και δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί κατάλληλα, τα οιστρογόνα στο σύστημα αυξάνονται. Αυτό προκαλεί μια ουσία, την τυροσινάση, ένζυμο που περιέχει χαλκό να παράγει περισσότερη μελανίνη και οδηγεί σε κηλίδες στο πρόσωπο ή όλο το σώμα).

Τα πιο σκουρόχρωμα κομμάτια του δέρματος συνήθως σχηματίζονται λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, γεγονός που ενθαρρύνει το σχηματισμό μιας χρωστικής που ονομάζεται μελανίνη. Μπορούν επίσης να σχηματιστούν κηλίδες λόγω των διατροφικών ελλείψεων όπως το κάλιο και το σελήνιο.

Μπορούμε με κάποιες φυσικές μεθόδους και με το διατροφικό συμπλήρωμα Skin Protection Formula VIVAMUS-theFinchleyclinic.gr (το αγοράζετε απευθείας από την εταιρεία, μπαίνοντας στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας, επιλέγοντας “Αγοράστε απευθείας” thefinchleyclinic.gr. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό. Αν έχετε κάποια δυσκολία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε) να αντιστρέψουμε την εμφάνιση αυτών των κηλίδων.

Για το λόγο αυτό σε αυτό το άρθρο θα βρείτε είναι μερικές φυσικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων και τροφών των οποίων η κατανάλωση συνιστάται, καθώς και τοπικές θεραπείες για τα σημάδια γήρανσης.

Συμβατικές θεραπείες για κηλίδες ηλικίας

Οι δυτικοί ιατροί συστήνουν συνήθως θεραπείες όπως η κρυοχειρουργική του υγρού αζώτου, όπου το δέρμα είναι κατεψυγμένο με μια χημική ή επεξεργασία με λέιζερ όπου οι χρωστικές του δέρματος απομακρύνονται μέσω δοκών φωτεινής ενέργειας. Υπάρχουν επίσης τοπικοί λευκαντικοί παράγοντες που διαχέουν το δέρμα για να αφαιρέσουν το χρώμα από τις σκοτεινές χρωστικές ουσίες.

Μια άλλη θεραπεία ονομάζεται υδροκινόνη, η οποία στην πραγματικότητα εμποδίζει την ικανότητα του δέρματος να δημιουργεί μελανίνη.  Χρησιμοποιείται για τη λεύκανσή του. Αυτό όμως μπορεί να είναι επιβλαβές μακροπρόθεσμα.

Προφανώς εμείς ως ολιστικό Κέντρο Ευεξίας και Βιοσυντονισμού, προτείνουμε τις φυσικές μεθόδους σε συνδυασμό με Διατροφικά Συμπληρώματα, Διατροφή και Βιοσυντονισμό. Χάρη στη χαρτογράφηση του σώματος, μπορούμε πολύπλευρα να αντιμετωπίσουμε τις επιβαρύνσεις του οργανισμού και συνδυαστικά να οδηγηθούμε στο ευκταίο αποτέλεσμα.

Φυσικές θεραπείες για τα σημεία ηλικίας

Ορισμένα συστατικά που προέρχονται από βότανα χρησιμοποιούνται σε προϊόντα προστασίας του δέρματος τα οποία ισχυρίζονται ότι “λαμπρύνουν” τα σημεία ηλικίας. Αυτά περιλαμβάνουν μούρa, σόγια, εκχύλισμα γλυκόριζας, βιταμίνη C ή kojic acid. Τα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να βοηθήσουν πολύ στη βελτίωση των διαφόρων παραμέτρων της γήρανσης – το αιθέριο έλαιο λιβανιού λέγεται επίσης ότι ενισχύει την εξασθένιση των σημαδιών ηλικίας.

Ενώ τα τοπικά εφαρμοζόμενα διορθωτικά μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κηλίδων, μια εσωτερική προσέγγιση επιβάλλεται θα λέγαμε, καθώς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, λόγω της ολιστικής εικόνας και αποκατάστασης του οργανισμού. Κάποιοι θεραπευτές – συμμεριζόμαστε αυτή τη θέση- υποστηρίζουν ότι μπορεί να εμφανιστούν σκουρόχρωμες κηλίδες εξαιτίας της υπερβολικής επιβάρυνσης του ήπατος και της αδυναμίας να καθαρίσει τις τοξίνες. Κατά συνέπεια αυτές εμφανίζονται στη συνέχεια στο δέρμα. Η κατανάλωση τροφίμων που υποστηρίζουν την υγεία του ήπατος, όπως χυμό λεμονιού και χόρτα πικραλίδας, καθώς και αποφυγή τοξινών όπως το οινόπνευμα και τα φάρμακα, θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αποτοξίνωση του ήπατος και να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κηλίδων με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν επίσης στρατηγικές διατροφής και συμπληρώματα (βλ. το Skin Protection Formula πατώντας εδώ) που μπορούν να είναι αποτελεσματικά. Το εκχύλισμα φλοιού πεύκου, με το ενεργό συστατικό pycnogenol, αποδείχθηκε από μια μελέτη του 2012, ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των χρωστικών και των σημείων ηλικίας από ήπια έως μέτρια φωτογήρανση. Το εκχύλισμα καταναλώθηκε σε ποσότητες 100 mg ή 40 mg για περίοδο 12 εβδομάδων. Στη συνέχεια, το δέρμα των συμμετεχόντων φωτογραφήθηκε ξανά μετά από έξι μήνες. Και οι δύο δόσεις έδειξαν σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος των συμμετεχόντων.

Η προσθήκη ζελέ aloe vera στη διατροφή σας μπορεί επίσης να βελτιώσει την υφή και την ελαστικότητα του δέρματος. Αυτό μπορεί να αγοραστεί από το τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής και να καταναλωθεί από το στόμα σε δόση 1200 έως 3600 mg ημερησίως. Η γεύση είναι αρκετά ευχάριστη, ώστε να μπορείτε να την πάρετε απευθείας ή να την προσθέσετε σε smoothies.

Τα αντιφλεγμονώδη και αποτοξινωτικά μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς, το πιπέρι καγιέν και η κανέλα, μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την υγεία του δέρματος, όπως και οι θεραπείες αλατιού (Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποτοξινωτικό νερό προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και 1,5 κουταλιού της σούπας θαλασσινό αλάτι σε 64 ουγκιά νερού.)

Τέλος, αυτονόητο, η διακοπή του καπνίσματος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της εμφάνισης του ηλικιωμένου δέρματος. Μια ιταλική μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες έδειχναν κατά μέσο όρο 13 χρόνια νεότεροι (βάσει ψηφιακής ανάλυσης φωτογραφιών με διάφορες παραμέτρους) μόλις εννέα μήνες μετά την απόσυρση της συνήθειας.

Η βελτίωση της εμφάνισής σας μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δείξετε στον εαυτό σας την αγάπη σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, η οποία μπορεί να έχει απεριόριστες θετικές επιπτώσεις στο υπόλοιπο της ζωής σας. Γιατί να μην δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις ήπιες, φυσικές μεθόδους για να νικήσετε τα σημεία ηλικίας!

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ραντεβού μπορείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

 

Sources:
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejm199202063260603
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2133.1993.tb03169.x/pdf
http://archderm.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=557092
http://everydaylife.globalpost.com/can-age-spots-reversed-41933.html
http://www.greenmedinfo.com/blog/3-evidence-based-ways-reverse-skin-aging-naturally
Minao Furumura, Noriko Sato, Nobutaka Kusaba, Kinya Takagaki, Juichiro Nakayama. Oral administration of French maritime pine bark extract (Flavangenol(®)) improves clinical symptoms in photoaged facial skin. Clin Interv Aging. 2012 ;7:275-86. Epub 2012 Jul 27. PMID: 22956863
Soyun Cho, Serah Lee, Min-Jung Lee, Dong Hun Lee, Chong-Hyun Won, Sang Min Kim, Jin Ho Chung. Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo. Ann Dermatol. 2009 Feb;21(1):6-11. Epub 2009 Feb 28. PMID: 20548848
Riccarda Serri, Maria Concetta Romano, Adele Sparavigna. “Quitting smoking rejuvenates the skin”: results of a pilot project on smoking cessation conducted in Milan, Italy.Skinmed. 2010 Jan-Feb;8(1):23-9. PMID: 20839421

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!