Αρχική VivamusΑποτοξίνωση Αποτοξινωση Ηπατος Διατροφη και FLAVON

Αποτοξινωση Ηπατος Διατροφη και FLAVON

by NIKOLE

Το ήπαρ (συκώτι) είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματος , όταν πρόκειται για την αφαίρεση των τοξινών από το σώμα μας . Παράγει επίσης τα ερυθρά αιμοσφαίρια , τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα . Ο κύριος ρόλος του ήπατος στην αποτοξίνωση είναι η λήψη των επιβλαβών ουσιών , όπως τα λιπαρά , το αλκοόλ και η καφεΐνη και η μετατροπή τους σε λιγότερο επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να αποβάλλονται με τα ούρα ή τη χολή . Η δεύτερη φάση της αποτοξίνωσης του ήπατος , που ονομάζεται επίσης η οδός σύζευξης , αποτελεί επέκταση της πρώτης φάσης και είναι το τελευταίο βήμα στη διαδικασία του ήπατος αποτοξίνωσης. Το συκώτι μας εργάζεται σκληρά για εμάς

Το ήπαρ είναι σε θέση να αποτοξινώσει ουσίες μέσω χημικών αντιδράσεων , μετατρέποντας τις βλαβερές ουσίες σε λιγότερο βλαβερές ουσίες . Εάν έχετε επιβαρυμένο ήπαρ, που οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ , η κακή διατροφή ή ακόμα και πάρα πολύ καφεΐνη , μπορεί να υποφέρετε από ναυτία, πόνο στο στομάχι, διάρροια , ακόμη και υποσιτισμό .

Υπάρχουν δύο φάσεις της αποτοξίνωσης του ήπατος .

Ήπαρ: Ξενοβιοτική Αποτοξίνωση

Φάση Ι (ενζυμική διαδικασία):

– Οξείδωση, αναγωγή, ακετυλίωση (λιποδιαλυτές τοξίνες)

– Περιλαμβάνει κυτόχρωμα P 450 (φάρμακα)

– Ενδιάμεσα: αυξάνει την επιβάρυνση των ROS

Φάση II:

– Σύζευξη γλυκουρονιδίου, αλάτων θειικού οξέος, γλουταθειόνης: συμβατή με την απέκκριση στα ούρα ή τα κόπρανα (υδατοδιαλυτές τοξίνες)

• Ακραίες τοξίνες: Γλουταθειόνη

• 80% των τοξινών: γλυκουρανικό οξύ, γλυκουρονίδιο

• D-glucarate (σταυρανθή): αναστέλλει τη βήτα-γλυκαρονιδάση (ενεργοποίηση αποβλητικών ορμονών)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η αποτοξίνωση έχει δύο φάσεις. Και οι δύο εξαρτώνται από θρεπτικά συστατικά:

Η φάση Ι, η οξείδωση, χρησιμοποιεί πάνω από 100 ειδικά ένζυμα.

Σε αυτή τη φάση οι τοξίνες μετατρέπονται είτε σε υδατοδιαλυτά μόρια που μπορούν να αποβληθούν είτε σε δραστικές χημικές ουσίες που μετακινούνται στη φάση ΙΙ. Οι τοξίνες περιλαμβάνουν ουσίες όπως η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα κακά λίπη, τα φάρμακα που περιέχουν σουλφοναμίδια, οι αναθυμιάσεις από χημικά όπως χρώματα και εξατμίσεις, τα παλιά κύτταρα του αίματος και οι ορμόνες. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ένζυμο που αλλάζει την κάθε συγκεκριμένη τοξίνη. Το ήπαρ χρειάζεται λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως είναι οι βιταμίνες Α, D και Ε για να δημιουργήσει αυτά τα ένζυμα. Χρειάζεται επίσης αντιοξειδωτικά για να εξουδετερώσει τις εξαιρετικά τοξικές ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την αποσυναρμολόγηση των τοξινών.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας αποτοξίνωσης συμβαίνει όταν μια τοξική ουσία εισέρχεται στο ήπαρ . Το ήπαρ εξουδετερώνει ή μετατρέπει την τοξική ουσία χρησιμοποιώντας οξείδωση, αναγωγή και υδρόλυση . Εάν το συκώτι είναι υπερφορτωμένο με τοξικές ουσίες , οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από το ήπαρ μπορεί να καταστρέψουν πραγματικά τα κύτταρα του ήπατος .

Στην πραγματικότητα , μια τοξική υπερφόρτωση σε κάθε φάση της αποτοξίνωσης του ήπατος μπορεί να προκαλέσει διάφορες παρενέργειες που είναι δύσκολο να διαγνωστούν ακόμη και από γαστρεντερολόγο. Ένας ασθενής μπορεί να αισθάνεται καλά μια ημέρα, και στη συνέχεια να νοιώθει άρρωστος την επομένη, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης ή έναν ιό στο στομάχι. Σημαντικό να αναρωτηθεί τι είχε καταναλώσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και ποιά ουσία προκάλεσε την αντίδραση . Σε ορισμένες περιπτώσεις , ο ασθενής ή ο γιατρός δεν μπορεί να εξετάσει αρχικά ένα πρόβλημα με το συκώτι μέχρι να διερευνηθεί διαγνωστικά. (Σημείωση Με τη συσκευή Sensitiv Imago μπορούμε να εντοπίσουμε σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση και του ήπατος καθώς και την ανάγκη αποτοξίνωσης και την σειρά αποκατάστασης).

Η φάση ΙΙ, η σύζευξη, βοηθά τις τοξίνες να γίνουν παρελθόν!

Στη φάση της σύζευξης μετατρέπονται οι αποσυναρμολογημένες τοξίνες σε λιγότερο επιβλαβείς. Αυτές οι νέες υδατοδιαλυτές τοξίνες απεκκρίνονται μέσω έξι σημαντικών οδών, συμπεριλαμβανομένων των ούρων και της χολής. Κάθε οδός απομακρύνει συγκεκριμένες τοξίνες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Το θείο (το οποίο μπορείτε να πάρετε από μπρόκολο ή σκόρδο) και τα αμινοξέα (όπως η ταυρίνη και η κυστεΐνη που βρίσκονται σε αυγά και οστρακοειδή) ενεργοποιούν πολλές από αυτές τις οδούς.

Δεύτερη φάση του ήπατος Αποτοξίνωση . Στη δεύτερη φάση της αποτοξίνωσης του ήπατος , τα κύτταρα του ήπατος προσθέτουν ουσίες όπως η κυστεΐνη , γλυκίνη ή ένα μόριο θείου στην τοξική ουσία για να εξουδετερώσουν την ουσία . Αυτή η διαδικασία μετατρέπει την επιβλαβή ουσία σε μια υδατοδιαλυτή ουσία που μπορεί εύκολα να αποβάλλεται από το σώμα.

Εκτός από την αποτοξίνωση δύο φάσεων, μια άλλη δραστηριότητα του ήπατος είναι η παραγωγή χολής.

Η χολή λειτουργεί σα σαπούνι για να διαλύσει τα λίπη που τρώμε. Παίρνει μέσα από τα έντερα τα λίπη, τα βαρέα μέταλλα, τα κακά βακτήρια και πολλές λιποδιαλυτές χημικές ουσίες, όπως οι διοξίνες και τα φυτοφάρμακα, που διαφορετικά μπορεί να παραμείνουν και να προκαλέσουν προβλήματα. Η κατανάλωση πικρών γεύσεων βοηθά το σώμα να φτιάξει φρέσκια χολή, υποστηρίζοντας τον καθαρισμό. Εάν το έντερο έχει ομαλή κινητικότητα, η φορτωμένη με τοξίνες χολή δεσμεύεται στο έντερο από τις ίνες και αποβάλλεται από το σώμα.

Συνοπτικά: σύζευξη  γλουταθειόνης, σύζευξη αμινοξέων, μεθυλίωση , θείωση , ακετυλίωση και γλυκουρονιδίωση. Για την ολοκλήρωση αυτών των οδών, τα κύτταρα του ήπατος απαιτούν αμινοξέα που περιέχουν θείο όπως η ταυρίνη και κυστεΐνη. Άλλα ουσίες που χρειάζονται περιλαμβάνουν γλυκίνη , γλουταμίνη , χολίνη και η ινοσιτόλη.

Για να αποφευχθεί υπερφόρτωση στο  συκώτι σας , σημαντικό να τρώτε φυσικά τρόφιμα από όλες τις τέσσερις ομάδες τροφίμων — αποχή από την κατανάλωση βλαβερών ουσιών, λήψη βιταμινών Β12 , Ε και C , καθώς και άφθονο ασβέστιο.

Συμβουλές διατροφής

Συμπεριλάβετε μπρόκολο και θρεπτικά τρόφιμα με επαρκείς ίνες για τη βέλτιστη υγεία του οργανισμού σας. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να συμπεριλάβετε αρκετές λιποδιαλυτές βιταμίνες ή ίνες στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τη λύση των συμπληρωμάτων. Τέλος, η ρόκα και οι αγκινάρες είναι εξαιρετικές πηγές «πικρών» γεύσεων.

ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ FLAVON ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!