Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Σαλατα με Κουνουπιδι βραστο καροτα και κρεμμυδια

Σαλατα με Κουνουπιδι βραστο καροτα και κρεμμυδια

by NIKOLE

Από τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας.

Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα παιδιά, δεν λένε όχι να το δοκιμάσουν.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

Υλικά•    1  κουνουπίδι
•    2 καρότα
•    2 κρεμμύδια
•    1 πατάτα
•    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 λεμόνια (το χυμό τους)
•    ελαιόλαδο
•   μαγιονέζα (βλ. αντίστοιχο άρθρο μας για τη δημιουργία της)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά (βλ. Οζονοποιητές στην ιστοσελίδα μας) καρότα, κρεμμύδια και την πατάτα. Όσο για το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι – εκτός αν είναι τρυφερά- διατηρώντας τα εσωτερικά επίσης, τα οποία βράζουμε. Εκ των υστέρων το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσάνι.
Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει (το σκληρό μέρος προς τα κάτω) και εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20′-25′ λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας.
Προσοχή να μην παραβράσει (το συστήνουμε για όλα τα λαχανικά, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν ανέπαφες βιταμίνες). Δε θέλουμε να λυώσει απλά να μαλακώσει.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τέλος τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε αλάτι και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι
Σημείωση: Πάντα συστήνουμε γαλακτωματοποίηση του λαδιού με το ανακάτεμα του λεμονιού με το ελαιόλαδο (θα πάρει ένα όμορφο κιτρινωπό χρώμα) και τότε μπορείτε να το ρίξετε στη σαλάτα.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα