Οργανικό Ιώδιο Detoxadine και για Vegan για το ΘυρεοειδήΤελευταία γίνεται πολύς λόγος για τους ενδοκρινικούς διαταράκτες. Tα χημικά, τα τοξικά μέταλλα, τα φυτοφάρμακα, τα πλαστικά, όλα αυτά ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

Ο θυρεοειδής αδένας σας είναι ένας ενδοκρινικός αδένας. Και ο θυρεοειδής σας παράγει ορμόνες και χρειάζεται ιώδιο. Η ποσότητα των χημικών και τοξικών μετάλλων που εισέρχονται στο σώμα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα επίπεδα ιωδίου, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ανθρώπων να είναι πάσχει από ανεπάρκεια. Χημικά, ειδικά τα αλογονίδια, το βρώμιο φθώριο και χλώριο που προστίθενται στο νερό , υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Ειδικότερα το χλώριο στο νερό και το βρωμίδιο <βρώμιο στο νερό, επιδρά σημαντικά στο θυρεοειδή αδένα και σε πολλά άλλα συστήματα στο σώμα.

Στη φυσική του μορφή, το ιώδιο είναι απλώς ένα αέριο – ένα στοιχείο. Συμπεριλαμβάνεται στον περιοδικό πίνακα με τα αλογόνα, τα οποία είναι το βρώμιο, το φθόριο και το χλώριο. Το ιώδιο είναι ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο απαραίτητο σε διάφορα συστήματα του σώματός μας. Οι άνθρωποι συνδέουν το ιώδιο μόνο με τον θυρεοειδή αδένα, αλλά στην ουσία, είναι απαραίτητο σε κάθε κύτταρο του σώματός μας. Και είναι σημαντικό να έχετε τον σωστό και κατάλληλο τύπο ιωδίου στα κύτταρά σας.

Πώς ανακαλύφθηκε; Ανακαλύφθηκε το 1811 από έναν επιστήμονα που πειραματιζόταν με φύκια. Έκαιγε την τέφρα και ανέπτυσσε ιώδιο. Το 1829 ένας Γάλλος ιατρός, ο Δρ. Lugol, ανακάλυψε ότι ενώνοντας το ιώδιο με ένα μόριο καλίου, το καθιστούσε υδατοδιαλυτό, απελευθέρωνε τις αντισηπτικές του ιδιότητες και το σταθεροποιούσε. Αυτό το διάλυμα του Lugol είναι το το ιωδιούχο κάλιο.

Περί το 1860, ένας Ελβετός ιατρός διαπίστωσε ότι το ιώδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της βρογχοκήλης. Η βρογχοκήλη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κύστη που αναπτύσσεται στον θυρεοειδή αδένα. Αυτή η ανακάλυψή του, οδήγησε σε πολλές άλλες. Το ιώδιο αποδείχτηκε ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο, η ανεπάρκειά του δε μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο σώμα.

Το 1924, το ιωδιούχο άλας έγινε διαθέσιμο στις Η.Π.Α. ως μέσο αντιμετώπισης της βρογχοκήλης, επειδή διαπιστώθηκε υψηλός αριθμός που έπασχαν κατά μήκος της δυτικής ζώνης- Οχάιο, το Μίτσιγκαν κλπ- Σε μια μελέτη επέλεξαν 2 ομάδες κοριτσιών. Στη μία ομάδα έδωσαν ιωδιούχο κάλιο και στην άλλη τίποτα. Τα κορίτσια της 1ης ομάδας απαλλάχτηκαν από τη βρογχοκήλη.

Έτσι, την εποχή εκείνη, οι Η.Π.Α. αποφάσισαν ότι έπρεπε να προστεθεί ιώδιο στο αλάτι και να γίνει ιωδιούχο. Μια μεγάλη πραγματικά ανακάλυψη, αν και ήταν εξευγενισμένο αλάτι, για το οποίο υπάρχουν ενστάσεις πολλές.

Υπάρχουν όμως διάφορα είδη αλατιού όπως του Μεσολλογίου, ή το Κελτικό, ή το κρυσταλλικό των Ιμαλαΐων, τα οποία περιέχουν όλα τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Ακόμη και ίχνη ιωδίου.

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε αρκετά άλλα σχετικά με το ιώδιο άρθρα μας με την χρήση της λέξης ιώδιο στην αναζήτηση (επάνω αριστερά στην αρχική σελίδα).

Για να το προμηθευτείτε μπορείτε να πατήσετε εδώ και να οδηγηθείτε από τα πράσινα γράμματα στην εταιρεία ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 210 9769116, 6980 667655 6944 115449

Open Chat
1
Close chat
Hello! Thanks for visiting us. Please press Start button to chat with our support :)

Start