Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Κέϊκ Μπανάνα Καραντίνας

Κέϊκ Μπανάνα Καραντίνας

by MARIA KORDELLA
Κέϊκ Μπανάνα Καραντίνας
Κέϊκ Μπανάνα Καραντίνας Διατροφη Συνταγες Μπανάνα European Εκτύπωση
Σερβίρει: 6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Διατροφικά δεδομένα: 200 Θερμίδες 20 grams Λίπος

Συστατικά

  • 2 Ώριμες μπανάνες
  • 2 Αυγά βιολογικά
  • 150γρ Βούτυρο κατσικίσιο
  • 150γρ Ακατέργαστη ζάχαρη
  • 150γρ Αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.τ.γλ Baking powder
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • ½ κ.τ.γλ Κανέλα σκόνη
  • ½ κ.τ.γλ Βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Κομμάτια σοκολάτας 75% Cacao

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο & ετοιμάζετε μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.

Καθαρίζετε τις μπανάνες & τις λιώνετε σε ένα πιάτο με πιρούνι.

Κοσκινίζετε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και την βανίλια & το baking powder.

Αφού ζεστάνετε ελαφρά το βούτυρο, προσθέτετε την ζάχαρη και χτυπάτε με αναδευτήρα χειρός, για μερικά λεπτά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα αυγά, αφού έχετε χτυπήσει ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε λίγο ακόμη. Στο μίγμα προσθέτετε το αλεύρι και τις λιωμένες μπανάνες ανακατεύοντας καλά, έως ότου γίνει ένας ενιαίος χυλός.

Τέλος προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, ή καρύδια.

Αδειάζετε τον χυλό στη φόρμα και ψήνετε για περίπου τρία τέταρτα, ανάλογα με το είδος του φούρνου που έχετε ( 35''με 45'').

Τρώγεται χλιαρό αλλά δεν θ'αντισταθείτε για μία σχεδόν καυτή μπουκιά!

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα