Αρχική VivamusCoronavirus Covid 19 Κορωναιός Απώλεια γεύσης ή όσφρησης, υμπληρώματα Vivamus & Finchley Clinic

Απώλεια γεύσης ή όσφρησης, υμπληρώματα Vivamus & Finchley Clinic

by NIKOLE

Το ακόλουθο πολύ σημαντικό κείμενο ανήκει στο Φυσικοπαθητικό Mark Lester (thefinchleyclinic.gr)

το οποίο και μεταφράσαμε αλλά παράλληλα αφήσαμε και αυτούσιο στο τέλος του άρθρου.

Δεν υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών για προϊόντα που βοηθούν στην απώλεια γεύσης ή όσφρησης, αλλά αυτό που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά, τα οποία φαίνεται να βοηθούν. Παρακαλώ σημειώστε, δεν συνιστώ τα ακόλουθα για ή μετά από κάποια συγκεκριμένη ασθένεια. Τα παρακάτω έχουν ερευνηθεί και βρέθηκε ότι βοήθησαν στην απώλεια γεύσης ή όσφρησης ανεξάρτητα από την αιτία.

1. Ψευδάργυρος

Η αλλαγή της όσφρησης/γεύσης στον COVID-19 μπορεί να αντανακλά ανεπάρκεια ψευδαργύρου – σχετικό άρθρο εδώ.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι όλοι έχουν έλλειψη ψευδαργύρου -εκτός εάν λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου – και η υγεία τους θα βελτιωθεί με τη λήψη 15-20 mg ψευδάργυρου την ημέρα, – ή και μέχρι 30 προσθέτουμε εμείς- μακροπρόθεσμα, είναι ένας από αυτούς τους τομείς όπου δεν μπορεί να πάει στραβά είτε έχουν εξασθενήσει οι αισθήσεις σας είτε όχι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα ψευδαργύρου αξιοπρεπούς ποιότητας, Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις προτείνω γλυκονικό ψευδάργυρο ή γλυκονικό ψευδάργυρο με βιταμίνη Β6 (εδώ) με βάση την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστική τιμή. Ο σεβαστός φαρμακολόγος, που έγινε φυσικός θεραπευτής υγείας, ο Sherridan L. Stock το έθεσε συνοπτικά και με ακρίβεια στο άρθρο του «Zinc Metabolic Miracle Worker» όταν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Φυσικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ψευδάργυρο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ψευδάργυρος θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και πιθανώς της μακροζωίας όλων».

2. Apha Lipoic Acid (ALA)

Alpha Λιποϊκό οξύ στη θεραπεία της δυσλειτουργίας της όσφρησης μετά από ιογενή λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού – . Σχετικό άρθρο pubmed εδώ

Το Άλφα Λιποϊκό Οξύ (ALA) είναι ένα υπέροχο αντιγηραντικό, υπερ-αντιοξειδωτικό, που υποστηρίζει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, την υγιή κυτταρική διαίρεση και τη γενική καλή υγεία. Συχνά συνδυάζεται με καρνιτίνη, η οποία έχει παρόμοια οφέλη. . Παρέχουμε αυτό ή αυτό, το οποίο είναι πιο ακριβό, αλλά η αναλογία ALA στην καρνιτίνη είναι υψηλότερη. Υπάρχει επίσης το Poly-MVA (συνδεδεμένο με παλλάδιο άλφα λιποϊκό οξύ), το οποίο θεωρώ κορυφαίο στη σειρά και αγοράζεται συνήθως για χρήση μόνο από άτομα με αρκετά σοβαρή ασθένεια επειδή είναι τρομερά ακριβό. Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτό μπορούν πιθανώς να αρκεστούν σε ένα από τα φθηνότερα.

3. Ωμέγα 3

Επίδραση του συμπληρώματος ωμέγα-3 σε ασθενείς με δυσλειτουργία της όσφρησης μετά από ενδοσκοπική εκτομή όγκου Sellar και Parasellar – εδώ

4. Βιταμίνη D

Ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την ανοσία. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D. Τα καλύτερα σε πωλήσεις που παρέχουμε είναι Βιταμίνη D3 5000iu (125mcg) με Βιταμίνη K2 suntrex Βιταμίνη D φυτικής προέλευσης 5.000iu ακολουθείται από Λιποσωματική βιταμίνη D3/K2 – (LVD1) Γεύση κερασιού και βανίλιας. Μην ασχολείστε με το 400ius που συστήνουν οι γιατροί, αν μπουν στον κόπο να το συστήσουν καθόλου, καθώς μια τόσο χαμηλή δόση δεν θα κάνει απολύτως τίποτα. 

Και εδώ είναι οι πιθανές συνδέσεις με απώλεια γεύσης και όσφρησης… εδώ  Επίδραση της βιταμίνης D στην οσφρητική λειτουργία .

5. Βιταμίνη B12

Το ακόλουθο είναι ατεκμηρίωτο, ανεπίσημο, όμως κάποια χρόνια πριν, ένας πελάτης μου τηλεφώνησε, σχεδόν πηδώντας από τη χαρά του μέσα από το τηλέφωνο για να μου πει ότι παίρνοντας  Βιταμίνη Β12 σε μορφή μέθυλο – ( (B12 με B6 και φολικό οξύ) είχε αποκαταστήσει τη χαμένη αίσθηση της γεύσης, όπως επίσης και τον ανεξήγητο πόνο στη γλώσσα. Δεν έχω καμμία ιδέα πώς αυτό συνέβη, αλλά σκέφτηκα να το αναφέρω.

Αλλά προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν

Οτιδήποτε βοηθά στην αύξηση, της κυκλοφορίας (και επομένως και στην παροχή αίματος), όπως το Ginkgo Biloba. To Ginkgo έχει ενδιαφέρον γιατί αποτελεί επίσης μια πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής κερσετίνης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του  Covid ο συχνά λογοκριμένος Dr Joeseph Mercola και άλλοι συνιστούσαν κερσετίνη για τη θεραπεία του Covid-19.  Ο τρόπος της δράσης του ήταν ότι βοηθούσε να βάλει ψευδάργυρο μέσα στα κύτταρα. Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι παίρνοντας ψευδάργυρο για να βοηθήσει με την απώλεια της όσφρησης, η κερσετίνη θα βοηθούσε επίσης, δεδομένου ότι η κερσετίνη ενεργοποιεί ψευδάργυρο. Η κερσετίνη αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό αποτοξινωτή των πνευμόνων, κτίστη του ανοσοποιητικού και αντιοξειδωτικό αντιγήρανσης.

Βιταμίνη K2-7  όταν χρησιμοποιηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποτροπή της ασβεστοποίησης των αρτηριών, θα βοηθήσει επίσης με την κυκλοφορία . Το Oxylift επίσης βοηθά σημαντικά για τον ίδιο λόγο με τη βιταμίνη K2-7.  Το ίδιο θα μπορούσαμε πιθανά να πούμε για όλα τα προϊόντα που βοηθούν τη βελτίωση της μιτοχονδριακής λειτουργίας.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.                                                                 

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449 

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449


Hello Everyone

Before I get to the main part of this article, a number of people have contacted me recently, asking why I haven’t sent out any newsletters for a while, some asking whether I had been silenced for daring to speak out on certain health topics. Well, I haven’t been censored. It was simply that I have been quite busy, and those who had been convinced by the BBC, and social media sites that having experimental poisons plunged into their bloodstreams would make them healthier, which was obviously absurd, or prevent them from getting a coronavirus, when mainstream medicine had failed for decades to develop a successful vaccine against them (the common cold for example is a coronavirus, it just doesn’t happen to be specifically the “coronavirus”), had already subjected themselves to this unfortunate procedure.

Well, we now know that the experimental chemicals didn’t prevent catching or spread of the latest one, and just as I predicted in March 2020, practically everyone had the illness in the end (myself included, though I wasn’t unwell for long), especially if they lived in an urban jungle like London. And that’s what eventually put water on the fire – just as I predicted from day one! How come I called it correctly, when all these Professor’s who are much cleverer than me academically were so, so utterly wrong?

Anyway, I just felt I had had my say, which was that the path to health is to promote wellness, rather than try to fight illness, and I didn’t want to keep repeating myself. Similarly, I just didn’t feel like repeating yet again that wearing snot and bacteria filled cotton rags,  over your face with holes which a tiny virus can easily get through, was not going to protect you or anyone else from anything whatsoever. Idiotic, scaremongering waste of everyone’s time nonsense like this was an appalling distraction from doing worthwhile things to strengthen one’s resistance to disease.

And the final reason was that unlike these annoying companies who pester you literally with daily emails trying to sell you something once you’ve purchased from them or signed up to their newsletter, I try not to irritate people by flooding their inboxes with the sole intention of making more money. It annoys me when others do this (and I usually unsubscribe when they do), so I don’t do it myself. 

Nutrients to help restore sense of taste and smell

On to my main topic. I probably should have sent out this article a year ago, but I suppose everything happens when it is meant to happen. There isn’t massive amount of information on products that help with loss of taste or smell, but what I can share with you are the nutrients below, which seem to help. Please note, I am not recommending the following for or after suffering with any specific illness. The following have been researched and found to have helped with loss of taste or smell regardless of the cause. 

1. Zinc

Smell/Taste alteration in COVID-19 may reflect zinc deficiency  – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7844651/ 

In actual fact, since everyone is deficient in zinc unless they are taking a zinc supplement which I have discussed in previous newsletters, and everyone’s health will improve by taking 15-20mg of zinc per day, long term, it’s one of these areas where you can’t go wrong whether or not your senses have been impaired.  We sell a lot of decent quality zinc products, but when pressed in most cases I recommend zinc gluconate or zinc gluconate with vitamin B6 based on effectiveness and being competitively priced. Respected pharmacologist, turned natural health therapist, Sherridan L. Stock put it succinctly and accurately in his article “Zinc Metabolic Miracle Worker” when he concluded that “Of course man cannot live by zinc alone, but there is little doubt in my mind that the single step of supplementing zinc will do much to enhance the health, well-being and probably longevity of everyone”.

2. Apha Lipoic Acid (ALA)

Lipoic Acid in the treatment of smell dysfunction following viral infection of the upper respiratory tract – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12439184/

Alpha Lipoic Acid (ALA) is a wonderful anti aging, super-antioxidant, which supports mitrochondrial function, healthy cell division and overall good health. It is often combined with carnitine, which has similar benefits. You can ‘google’ both of them for yourselves for detailed information going beyond this article. We provide this one or this one, which is more expensive, but a higher proportion of ALA to carnitine. There is also Poly-MVA (palladium linked alpha lipoic acid), which I regard as top of the range, and commonly purchased for use by people only with quite serious illness due it being horribly expensive. Most people reading this can probably make do with one of the cheaper ones.

3. Omega 3 Oil

Effect of Omega-3 Supplementation in Patients With Smell Dysfunction Following Endoscopic Sellar and Parasellar Tumor Resection – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31950156/

Omega 3 is famous for being anti inflammatory throughout the body. I’d rather not opt for any one product here as we provide quite a wide range of vegan and non vegan Omega 3 as well as other essential fatty acid products here https://www.thefinchleyclinic.com/shop/all_fatty_acids-f-53.html 

4. Vitamin D

A vital nutrient for immunity, I believe that everyone should supplement with Vitamin D. The best selling ones we provide are Vitamin D3 5000iu (125mcg) with Vitamin K2 and Plant Based Vitamin D 5,000iu followed by Liposomal Vitamin D3/K2 – (LVD1) Cherry and Vanilla flavour. Don’t bother with the 400ius doctors recommend, if they bother to recommend it at all, as such a low dosage will do absolutely nothing. 

And here are the possible connections with loss of taste and smell…

A possible correlation between vitamin D deficiency and loss of smell – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3315864/ 

Effect of vitamin D on olfactory function – http://www.b-ent.be/Content/files/sayilar/98/86-91.pdf

5. Vitamin B12

This is extremely anecdotal, but a few years ago, a customer called me, almost leaping out of the phone line with joy to tell me that taking Methyl B12 (B12 with B6 and folic acid) had restored his lost sense of taste, as well as his unexplained tongue pain. I have no idea whether this result is repeatble, but I thought I’d mention it. 

Other products that may help.

Anything that helps increase circulation (and therefore blood supply), such as Ginkgo Biloba. Ginkgo is interesting because it’s also a rich source of the antioxidant quercetin. During the Covid pandemic, the oft censored, Dr Joeseph Mercola and others recommended quercetin to treat Covid-19.  It’s mode of action was that it helped get zinc into the cells. One would assume that when taking zinc to help with loss of smell, quercetin would also be helpful given that quercetin activates zinc. Quercetin is also a wonderful lung cleanser, immune builder and anti-aging antioxidant in it’s own right. 

Vitamin K2-7 (when used long term to prevent arterial calcification), will also help circulation, and Oxylift is also tremendously helpful, for the same reason as Vitamin K2-7. The same could probably be said of all products that help improve mitochondrial function, which I wrote about back in June in my article COMBATTING LONG COVID / POST VIRAL FATIGUE 

Best wishes from me and the rest of my team
Mark G. Lester
Director and Overall Clever Cloggs
The Finchley Clinic
www.thefinchleyclinic.gr

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα