Αρχική Vivamus ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & POLY Mva VIVAMUS

Ακολουθεί μια λίστα με κοινά αντιοξειδωτικά που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα καρκίνου. Πρέπει να αποτελούν μέρος ενός πλήρους προγράμματος με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα.  Αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν ως μεμονωμένα μικροθρεπτικά συστατικά, αλλά ως σημαντικό μέρος ενός συνολικού αντιοξειδωτικού προγράμματος που αποτελείται συχνά από πάνω από 50 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για τον απλό λόγο ότι διαφορετικά αντιοξειδωτικά λειτουργούν σε διαφορετικά μέρη του κυττάρου.

Αυτός δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος και δεν είναι απαραίτητα όλα τα αντιοξειδωτικά για κάθε άτομο. Η επιλογή των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών και της σωστής δοσολογίας αποδίδεται καλύτερα από έναν γιατρό με διατροφικό προσανατολισμό για μέγιστη αποτελεσματικότητα. ΔΕΝ συνιστάται η τυφλή ανάμιξη και η αντιστοίχιση χωρίς επαγγελματική βοήθεια σε αυτές τις δόσεις. Οι δόσεις αντικατοπτρίζουν ένα εύρος και όχι συγκεκριμένες ποσότητες. Το ακριβές ποσό ποικίλλει ανάλογα με το άτομο.

1. Βήτα καροτένιο
Το βήτα καροτένιο, το Poly MVA και η βιταμίνη C είναι καλά αντιοξειδωτικά Το β-καροτένιο είναι μια μορφή βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α είναι ένας ισχυρός ανοσοποιητικός ενισχυτής. Διεγείρει τη δραστηριότητα των ανοσοκυττάρων ενάντια στα καρκινικά κύτταρα. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την εξέλιξη  του καρκίνου, ενώ το βήτα καροτένιο (πρόδρομος της βιταμίνης Α) αναστέλλει την έναρξη της πάθησης.  Το βήτα καροτένιο μπορεί να μειώσει την ποσότητα βλαβών που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες στο DNA ενός κυττάρου. Αυτή η βλάβη στο DNA θεωρείται ένας μηχανισμός που προκαλεί καρκίνο, και μάλιστα, μερικές πρώτες μελέτες έδειξαν ότι το β-καροτένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Πολλές ερευνητικές εκθέσεις σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες της βιταμίνης Α και των σχετικών ρετινοειδών έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία 20 χρόνια. Το βήτα-καροτένιο χρησιμοποιείται για να δώσει όλα τα υποστηρικτικά θρεπτικά συστατικά που επιτρέπουν στο καροτένιο να μετατραπεί σε βιταμίνη Α. Υψηλές δόσεις βήτα-καροτένιο, ακόμη και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν σχετίζονται με σοβαρή τοξικότητα.

Ερευνητές στο Ελσίνκι παρακολούθησαν τη σχέση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης Α και β-καροτίνης σε 36.265 άτομα και την επακόλουθη ανάπτυξη καρκίνου. Μετρήθηκαν τα επίπεδα βιταμίνης Α και β-καροτίνης στο αίμα τους. Εκείνοι με τα χαμηλότερα επίπεδα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο. Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται όταν η διατροφική μας πρόσληψη αυτών των θρεπτικών ουσιών είναι χαμηλή (American Journal of Epidemiology 132: 857-880). Μια μελέτη του Χάρβαρντ που ανέλυσε τις βιοψίες όγκων του μαστού των γυναικών δείχνει ότι οι γυναίκες με υψηλές συγκεντρώσεις καροτενοειδών στον ιστό του μαστού, συμπεριλαμβανομένης της βήτα καροτίνης, είναι 30-70% λιγότερο επιρρεπείς στο να έχουν καρκίνο του μαστού.

Το β-καροτένιο προστατεύει επίσης από τον καρκίνο του προστάτη. Μια ερευνητική ομάδα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Nagoya City και στο Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία ανέφερε στην έρευνα για τον καρκίνο ότι τα χαμηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης σχετίζονται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Στη μελέτη συμμετείχαν 100 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Οι ηλικίες ήταν από 50 έως 79 ετών. Μια μελέτη που αναφέρθηκε στο American Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης στο αίμα είχαν ισχυρή προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του μελανώματος και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Αυτή η μελέτη έγινε στο John Hopkins School of Hygiene and Public Health στη Βαλτιμόρη.

Οι επιδημιολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα άτομα με υψηλή πρόσληψη β-καροτίνης ή υψηλές συγκεντρώσεις αυτού του θρεπτικού αίματος έχουν μειωμένο κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Το βήτα-καροτένιο διεγείρει ένα μόριο που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να στοχεύει και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Αυξάνει τον αριθμό των υποδοχέων στα λευκά αιμοσφαίρια για ένα μόριο γνωστό ως κύριο σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας II (MHC II). Το MHC II είναι αναπόσπαστο στη βοήθεια των μονοκυττάρων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων, που κατευθύνει τα φονικά Τ κύτταρα σε καρκινικά κύτταρα. Με άλλα λόγια, το β-καροτένιο είναι αναπόσπαστο στην καθοδήγηση του ανοσοποιητικού συστήματος να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Θεραπευτική δοσολογία: 25.000 έως 100.000 IU την ημέρα

2. Βιταμίνη C
Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C δρα ως αντιοξειδωτικό και καθαριστής ελευθέρων ριζών που αντιδρά άμεσα με υπεροξείδιο, ρίζες υδροξυλίου και απλό οξυγόνο που παράγεται κατά τη διάρκεια φυσιολογικού κυτταρικού μεταβολισμού. Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τη ζωή. Το οξυγόνο υπάρχει επίσης σε διάφορες δραστικές μορφές που έχουν εμπλακεί τόσο στα στάδια έναρξης όσο και μετά την έναρξη της καρκινογόνου διαδικασίας, καθώς και σε διαδικασίες εισβολής και μεταστατικής διαδικασίας.

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, δεν υπάρχει καμία καθολική αποδεκτή και αποδεδειγμένη εξήγηση για τις ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου της βιταμίνης C – υποστηρίζει ο ίδιος γιατρός-. Είναι πιθανό ότι εμπλέκεται σε μια ποικιλία οδών, οι οποίες περιλαμβάνουν (1) ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με αυξημένη παραγωγή λεμφοκυττάρων. (2) διάσωση βλάβης στις ελεύθερες ρίζες των κυττάρων · (3) αναστολή της υαλουρονιδάσης, διατήρηση της  ουσίας γύρω από τον όγκο άθικτη και πρόληψη της μετάστασης · (4) θανάτωση ογκογόνων ιών μέσω της αύξησης των φαγοκυτταρικών δραστηριοτήτων · (5) διόρθωση ανεπάρκειας ασκορβικού που παρατηρείται συνήθως σε καρκινοπαθείς. (6) την τόνωση του σχηματισμού κολλαγόνου και τη σταθεροποίησή του απαραίτητη για την “απομάκρυνση” όγκων και (7) εξουδετέρωση καρκινογόνων τοξινών.

Η βιταμίνη C έχει μελετηθεί εκτενώς in vitro και in vivo για την ικανότητά της να αποτρέπει την ανεπιθύμητη ενέργεια, να μειώνει την αντίσταση και να αυξάνει τις επιδράσεις των χημειοθεραπευτικών παραγόντων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βιταμίνη C είναι ένας σημαντικός ακρογωνιαίος λίθος οποιουδήποτε ενεργού προγράμματος θεραπείας καρκίνου εκτός από αυτά που βασίζονται στη μετατροπή ελευθέρων ριζών για τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων όπως το Poly MVA.

Η ταυτόχρονη χρήση βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την καρδιοτοξικότητα του χημειοθεραπευτικού παράγοντα δοξορουβικίνη και αυξάνει τη δραστικότητα της δοξορουβικίνης, της σισπλατίνης και της πακλιταξέλης σε κύτταρα καρκινώματος ανθρώπινου μαστού in vitro. Κατά τη διάρκεια της συμβατικής θεραπείας και ύφεσης, μια ημερήσια δόση 3-10 γραμμαρίων (σε 4-5 διαιρεμένες δόσεις) επεκτείνει σημαντικά την επιβίωση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε πολλές μελέτες. Η βιταμίνη C μπορεί να χορηγηθεί ενδοφλεβίως ή από του στόματος.

Θεραπευτική δοσολογία: Αύξηση έως την ανοχή του εντέρου από 1 gm, 2-4 φορές την ημέρα και σταδιακή αύξηση κάθε λίγες ημέρες κατά 0,5 gm κάθε δόση έως και 3-10 γραμμάρια την ημέρα. Όταν εμφανιστεί διάρροια, μειώστε τη δόση μέχρι να υποχωρήσει η διάρροια.

3. Βιταμίνη Ε
Ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για ισχυρή ανοσοαπόκριση και ένα σημαντικό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, ο προληπτικός ρόλος της βιταμίνης Ε στον καρκίνο έχει αποδειχθεί καλά. Η χρήση της βιταμίνης Ε ταυτόχρονα με χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία είναι ασαφής. Υπάρχουν αναφερόμενα οφέλη, αλλά απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα. Με τον καρκίνο σε ύφεση, η χρήση βιταμίνης Ε ως προληπτικού διατροφικού παράγοντα για την πρόληψη περαιτέρω οξειδωτικού στρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιουδήποτε διατροφικού πρωτοκόλλου ύφεσης καρκίνου. Χρησιμοποιήστε μόνο τη φυσική μορφή succinate βιταμίνης Ε για καλύτερη απορρόφηση και θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες με ινοκυστική νόσο του μαστού μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με βιταμίνη Ε και Poly MVA. Επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη διεξήγαγαν μια διπλή-τυφλή δοκιμή σε 17 ασθενείς και 6 μάρτυρες. Στους ασθενείς στη μελέτη δόθηκαν δισκία εικονικού φαρμάκου για έναν εμμηνορροϊκό κύκλο, ακολουθούμενα από 600 IU ημερησίως βιταμίνης Ε (οξική άλφα τοκοφερόλη) για δύο κύκλους της εμμήνου ρύσεως. Όλοι οι ασθενείς ελέγχθηκαν για επίπεδα οιστραδιόλης, οιστριόλης και προγεστερόνης στο αίμα. Διαπιστώθηκε ότι 15 από 17 ασθενείς (88%) εμφάνισαν σημαντική κλινική βελτίωση, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες μελέτες που δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ινοκυστική νόσο του μαστού.

Το Poly MVA και η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη Ε αύξησε τα επίπεδα στο αίμα τόσο της οιστριόλης (Ε3) όσο και της προγεστερόνης σε ινοκυστικούς ασθενείς και ότι η αναλογία τόσο της οιστρόλης όσο και της προγεστερόνης προς την οιστραδιόλη (Ε2) αυξήθηκε επίσης. Αυτό μπορεί να εξηγήσει (εν μέρει) τη θεραπευτική επίδραση της βιταμίνης Ε σε αυτούς τους ασθενείς. Το Ε3 είναι το φυσικό οιστρογόνο που βρίσκεται στο σώμα με αντικαρκινική δράση. Η προγεστερόνη είναι μια αντίθετη ορμόνη στα οιστρογόνα και αντισταθμίζει την κυριαρχία των οιστρογόνων, έναν πρωταρχικό αιτιολογικό παράγοντα σε ασθένειες που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας.

 • Έχει αποδειχθεί ότι εξαιρετικά κακοήθες κύτταρο μελανώματος in vitro μετατρέπεται σε διαφοροποιημένο (φυσιολογικό) κύτταρο μετά από 3 ημέρες έκθεσης σε succinate βιταμίνη Ε. (ηλεκτρική τοκοφερόλη)
 • Τα κύτταρα όγκου του γλοιώματος (που υπάρχουν στον εγκέφαλο) προσβάλλονται επίσης πιο αποτελεσματικά από succinate βιταμίνη Ε, πιθανώς λόγω της καλύτερης διείσδυσης στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό
 • Τα μη-ορμονικά ευαίσθητα κύτταρα μετατρέπονται σε ορμονικά ευαίσθητα κύτταρα όταν εκτίθενται σε ηλεκτρική succinate βιταμίνη Ε. Τα κύτταρα που δεν είναι ευαίσθητα στην ορμόνη είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
 • Καρκίνος των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας – η βιταμίνη Ε επιβραδύνει τη μιτωτική δραστηριότητα των καρκινικών κυττάρων, αλλά τα φυσιολογικά κύτταρα δεν επηρεάζονται.
 • Η ηλεκτρική succinate βιταμίνη Ε ενισχύει την ακτινοβολία στα καρκινικά κύτταρα και προστατεύει τα φυσιολογικά κύτταρα. Με άλλα λόγια, η ηλεκτρική succinate βιταμίνη Ε προστατεύει το φυσιολογικό κύτταρο από την προκαλούμενη από ακτινοβολία χρωμοσωμική βλάβη αλλά ενισχύει την επίδραση στην ακτινοβολία στα καρκινικά κύτταρα.

Η ταμοξιφαίνη, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε, λειτουργεί καλύτερα από ότι μόνη της σε κύτταρα καρκίνου του μαστού.

Θεραπευτική δόση: 400 – 800 IU την ημέρα

4. Σελήνιο
Το σελήνιο θεωρείται βασικό ιχνοστοιχείο ή μικροθρεπτικό συστατικό. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με κεντρικό ρόλο στην προστασία των ιστών από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών οξυγόνου. Η χρήση ενώσεων σεληνίου ως θεραπεία καρκίνου προηγείται των περισσότερων συμβατικών θεραπειών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Παρ ‘όλα αυτά, συγκριτικά λίγα είναι γνωστά σχετικά με τη χρήση του σεληνίου ως καρκινικής θεραπείας στο ενεργό κύτταρο. Η έρευνα δείχνει ότι το σελήνιο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη μείωση του κινδύνου καρκίνου δεσμεύοντας με υπεροξειδάση γλουταθειόνης (GSH-Px) για την καταπολέμηση της καταστροφής που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και την προστασία των κυτταρικών μεμβρανών. Ενώ πολλοί έχουν αναφέρει μείωση των παρενεργειών, όπως ναυτία, έμετος και πονοκεφάλους που συχνά σχετίζονται με χημειοθεραπεία, η έρευνα εξακολουθεί να μην έχει εντοπίσει τα ειδικά οφέλη του σεληνίου όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

200 mcg σεληνίου την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον θάνατο από καρκίνο κατά 50% και τον καρκίνο του προστάτη κατά 62% μετά από 4 χρόνια. Συχνά, οι ασθενείς με καρκίνο παρουσιάζουν έλλειψη σεληνίου. Το σελήνιο δρα συνεργικά με τη βιταμίνη Ε.

Θεραπευτική δοσολογία: 100-200 mcg την ημέρα. Το σελήνιο είναι εξαιρετικά τοξικό σε συγκεντρώσεις 1 mg (1000 mcg) ή περισσότερο. Τα κλινικά συμπτώματα περιλαμβάνουν σοβαρούς ερεθισμούς του αναπνευστικού συστήματος, ρινίτιδα, πνευμονικό οίδημα, βρογχο-πνευμονία και μεταλλική γεύση στο στόμα. Το διοξείδιο του σεληνίου μπορεί να προκαλέσει ερυθμία και τοξική νέκρωση του δέρματος, απώλεια μαλλιών και νυχιών, βλάβη των δοντιών ή διαταραχές του νευρικού συστήματος. Το σελήνιο μπορεί επίσης να είναι καρκινογόνο.

5. Λιποϊκό οξύ
Ονομάζεται καθολικό αντιοξειδωτικό για την ικανότητά του να διαλύεται καλά στο νερό και σε λιπαρό περιβάλλον, το λιποϊκό οξύ αυξάνει την αποτελεσματικότητα ή την ισχύ σε άλλα αντιοξειδωτικά. Μπορεί να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, ενώ άλλα δεν μπορούν. Ένα από τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα του άλφα-λιποϊκού οξέος είναι η ικανότητά του να αναγεννά άλλα απαραίτητα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες C και E, συνένζυμο Q10 και γλουταθειόνη. Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ισχυρά για την ικανότητα του λιποϊκού οξέος να ανακυκλώνει τη βιταμίνη Ε. Αυτό επιτυγχάνεται προφανώς άμεσα (by quenching tocopherol radicals) ή έμμεσα μειώνοντας τη βιταμίνη C ή αυξάνοντας τα επίπεδα της ουβικινόλης (ένα παράγωγο του CoQ10) και της γλουταθειόνης που με τη σειρά της βοηθά για την αναγέννηση των επιπέδων βιταμίνης Ε στους ιστούς.

Θεραπευτική δοσολογία: 500-1000 mg την ημέρα

6. POLY Mva
Το Poly MVA είναι ένα σύμπλοκο άλφα λιποϊκού οξέος με παλλάδιο. Είναι μια μη τοξική αναγωγάση πολυνουκλεοτιδίων που ονομάζεται POLYDOX (δοκιμές ΗΠΑ), Poly-MVA (Καναδάς και Μεξικό) ή LAPd από ορισμένους ερευνητές. Το στοιχείο πλατίνας είναι πολύ θανατηφόρο για καρκινικά κύτταρα, αλλά επίσης πολύ τοξικό για τον άνθρωπο. Πρόκειται για στενή σχέση: το παλλάδιο, ωστόσο, δεν είναι τοξικό στην παρούσα του μορφή. Το MVA σημαίνει μέταλλα, βιταμίνες και αμινοξέα. Το LAPd σημαίνει σύμπλοκο λιποϊκού οξέος / παλλαδίου. Το λιποϊκό οξύ είναι ένα φυσικό ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι υδατοδιαλυτό και λιποδιαλυτό, το οποίο επιτρέπει στο Poly-MVA να περάσει πέρα ​​από τις κυτταρικές μεμβράνες και τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, κάτι που είναι αδύνατο για τα περισσότερα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας.

Poly-MVA:

 • Προστατεύει το κυτταρικό DNA
 • Μεταφέρει το ισχυρό αντιοξειδωτικό λιποϊκό οξύ στο κύτταρο
 • Δρα ως ενδοκυτταρικός δότης ηλεκτρονίων
 • Παράγει νερό μέσα στο κύτταρο

Τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαταράξει την αναπνοή παράγοντας λιγότερο νερό στο κύτταρο και χρησιμοποιώντας περισσότερη ζάχαρη, και το ένα εικοστό το οξυγόνο των φυσιολογικών κυττάρων και χωρίς μονοπάτια ρίζας οξυγόνου. Έτσι, όταν η συνθετική DΝΑ αναγωγάση εισέρχεται σε αυτά τα κύτταρα, σχηματίζονται ρίζες πρωτεΐνης οι οποίες μετουσιώνουν τις πρωτεΐνες του καρκινικού κυττάρου. Δεδομένου ότι τα «φυσιολογικά κύτταρα» είναι ικανά να μετατρέψουν τις ρίζες σε ενέργεια και νερό, δεν μπορεί να προκληθεί βλάβη.

Η πιο έντονη ανταπόκριση σημειώθηκε με όγκους στον εγκέφαλο. Άλλοι όγκοι που ανταποκρίνονται καλά είναι ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα. Οι αρχικές δοκιμές σε ανθρώπους έγιναν στον Καναδά από έναν πρώην ογκολόγο, τον Δρ. Rudy Falk, συνήθως σε συνδυασμό με την τυπική χημειοθεραπεία για περισσότερα από πέντε χρόνια. Ανέφερε οφέλη όπως μείωση ή έλεγχος πόνου, βελτιωμένη όρεξη και αύξηση βάρους και αύξηση της ενέργειας. Μερικοί ασθενείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν χαμηλές δόσεις Poly-MVA και δεν έχουν σημάδια καρκίνου μετά από δέκα χρόνια χρήσης.

Εκτός από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, τα αναφερόμενα οφέλη του Poly-MVA περιλαμβάνουν:

 • Βελτίωση της μνήμης
 • Αύξηση του επιπέδου ενέργειας
 • Προστασία του DNA από τις ελεύθερες ρίζες
 • Χηλικό κάδμιο, υδράργυρος και μόλυβδος
 • Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης
 • Αύξηση της μυϊκής δύναμης

Η θεραπευτική δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με τους ασθενείς.

 • Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 2 κουταλάκια του γλυκού τέσσερις φορές την ημέρα για 7 ημέρες, ακολουθούμενη από 2 κουταλάκια του γλυκού δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες ή μέχρι την ύφεση, ακολουθούμενη από 1 κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την ημέρα. Εκείνοι με προχωρημένο καρκίνο μπορεί να εξετάσουν 2 κουταλάκια του γλυκού τέσσερις φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες πριν από τη μείωση. Για την πρόληψη του καρκίνου, το μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα είναι αρκετό επ ‘αόριστον (ένα μπουκάλι θα διαρκέσει 1,5 έως 3 μήνες). Κάθε φιάλη 8 ουγγιών περιέχει 240 cc και 48 κουταλάκια του γλυκού Poly-MVA και περίπου 8-10 φιάλες απαιτούνται τους πρώτους 3 μήνες.

Λόγω της ισχυρής περιεκτικότητάς του σε ανόργανα άλατα, δεν συνιστάται ταυτόχρονη θεραπεία χηλίωσης EDTA. Δόση βιταμίνης C άνω των 100 mg. είναι αντιπαραγωγικό λόγω του γεγονότος ότι το Poly-MVA χρειάζεται ελεύθερες ρίζες διαθέσιμες στα κύτταρα για να τις μετατρέψει σε ενέργεια. Δεν απαιτείται επιπρόσθετο άλφα λιποϊκό οξύ επειδή το άλφα λιποϊκό οξύ στο Poly-MVA είναι αρκετό για την αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών.

Περίληψη αντιοξειδωτικών και POLY Mva
Η δημοσιευμένη έρευνα δείχνει ότι η προσεκτική και συνετή χρήση ορισμένων σημαντικών αντιοξειδωτικών μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία του καρκίνου, είτε ως μοναδικοί παράγοντες όσο και ως συμπλήρωμα στα τυπικά πρωτόκολλα ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας. Έχουν δημοσιευτεί πολλές μελέτες σε ζώα που δείχνουν μειωμένο μέγεθος όγκου ή / και αυξημένη μακροζωία με συνδυασμό χημειοθεραπείας και αντιοξειδωτικών. Η γνώση μας για τα αντιοξειδωτικά σε μια κατάσταση καρκίνου βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αντιοξειδωτικών και χημειοθεραπευτικών δεν μπορούν να προβλεφθούν μόνο με βάση τον υποτιθέμενο μηχανισμό δράσης όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα. Ευτυχώς, ένα μεγάλο πλήθος στοιχείων είναι διαθέσιμο για να δείξει μια θετική επίδραση της υψηλής δόσης επαναλαμβανόμενης χρήσης αντιοξειδωτικών κατά την περίοδο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συμβατική θεραπεία με καρκίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το POLY Mva (μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ και να το προμηθευτείτε άμεσα πατώντας εδώ αντίστοιχα.

7. Κερσετίνη
Έχοντας διερευνηθεί εκτενώς, αυτό το φλαβονοειδές βλάπτει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και αφήνει ανέπαφα τα κανονικά κύτταρα. Οι πηγές τροφίμων περιλαμβάνουν το κρεμμύδι και τα μήλα. Δρα συνεργιστικά με χημειοθεραπευτικούς παράγοντες όπως ταμοξιφαίνη, σισπλατίνη, αδριαμυκίνη και επίσης ραδιοθεραπευτικούς παράγοντες. Είναι ένας ισχυρός αναστολέας αρωματάσης και μειώνει το μεταστατικό δυναμικό των καρκινικών κυττάρων. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα όπως το Reishi και το μανιτάρι maitake, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και καθαριστή ελευθέρων ριζών, και μεταβάλλει τον μιτωτικό κυτταρικό κύκλο στα καρκινικά κύτταρα και τη γενετική έκφραση. Το πιο σημαντικό, είναι αντιαγγειογενετικό και ενισχύει την απόπτωση. Αυξάνει το επίπεδο της ενδοκυτταρικής γλουταθειόνης. Δρα συνεργιστικά με πρωτόκολλα θεραπείας υπερθερμίας.

Αναστέλλει μια μεταλλαγμένη P53 πρωτεΐνη που αναστέλλει την τελική φάση G2 του κυτταρικού κύκλου. Τα περισσότερα φάρμακα αναστέλλουν μόνο τη φάση G1. Προκαλεί απόπτωση καρκινικών κυττάρων. Καταστέλλει τη γλυκόλυση και την παραγωγή ΑΤΡ, παρεμποδίζει τα συστήματα αντλίας ιόντων, διάφορες οδούς μεταγωγής σήματος και την αναστολή της πολυμεράσης DNA Β και Ι. Συνδέεται με θέσεις υποδοχέων οιστρογόνων, λειτουργώντας σαν ταμοξιφαίνη και αναστέλλει την ανάπτυξη θετικών οιστρογόνων και αρνητικών οιστρογόνων κυττάρων. Αναστέλλει το μεταλλαγμένο γονίδιο Ρ21 που βρίσκεται σε πάνω από 50 τοις εκατό καρκίνων του παχέος εντέρου, το οποίο σηματοδοτεί την αντιγραφή του DNA σε καρκινικά κύτταρα.

Η βιταμίνη C ενισχύει την αποτελεσματικότητα της κερσετίνης. Σημαντικό είναι ότι η μανταρίνη, ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, απέκλεισε εντελώς την ανασταλτική δράση της ταμοξιφαίνης στον καρκίνο του μαστού σε ποντίκια. Μια άλλη μελέτη έδειξε επίσης ότι η ταμοξιφαίνη και η γενιστεΐνη αναστέλλουν συνεργικά την ανάπτυξη κυττάρων καρκίνου του μαστού αρνητικών σε υποδοχείς οιστρογόνων. Μέχρι να διεξαχθούν περισσότερες επιβεβαιωτικές μελέτες και να διερευνηθούν διεξοδικά οι αλληλεπιδράσεις φλαβονοειδούς-ταμοξιφαίνης, είναι καλύτερο να αποφευχθούν υψηλές θεραπευτικές δόσεις φλαβονοειδών ενώσεων στον καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε αγωγή με ταμοξιφαίνη.

Θεραπευτική δοσολογία: 2-6 γραμμάρια την ημέρα

8. Βιοφλαβονοειδή
Επίσης τα φλαβονοειδή που είναι ενώσεις οι οποίες εμφανίζονται φυσικά σε πολλά φυτά. Μπορούν να χωριστούν σε έξι ομάδες:

 • Ισοφλαβόνες (βρίσκονται κυρίως στη σόγια),
 • Φλαβονόλες (βρίσκονται στα κρεμμύδια και στο μπρόκολο),
 • Flavones (βρίσκονται στα χόρτα, συμπεριλαμβανομένου του θυμαριού και του μαϊντανού),
 • Flavonones (βρίσκονται σε εσπεριδοειδή),
 • Κατεχίνες (βρίσκονται σε τσάι και μήλα) και
 • Προανθοκυανιδίνες (βρίσκονται στα σταφύλια και τα κεράσια).
 • Poly MVA και πράσινο τσάι μερικές φορές συνιστώνται για χημειοθεραπεία

9. Πράσινο τσάι
Όταν χορηγήθηκε χημειοθεραπεία, έδειξε μοτίβα παλινδρόμησης όγκου καθώς η αποτελεσματικότητα του χημειοθεραπευτικού παράγοντα φαίνεται να αυξάνεται. Τα συστατικά στο πράσινο τσάι μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του καρκίνου. Είναι δύσκολο για τον καρκινοπαθή να αποκτήσει αρκετά αντικαρκινικά συστατικά σε αυτήν τη μορφή. Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει περίπου 50 mg καφεΐνης, ένα ερέθισμα που πρέπει να αποφεύγουν οι ασθενείς με καρκίνο.

Θεραπευτική δοσολογία: 4-10 κάψουλες εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού χωρίς καφεΐνη την ημέρα. Απαιτούνται υψηλές δόσεις των 20 mg / kg (περίπου 1,5 έως 2 γραμμάρια την ημέρα).

 

 

Important Cancer Antioxidants and Poly MVA

The following is a list of common antioxidants used in cancer programs. They should be part of a complete antioxidant, vitamin, mineral, and enzymatic program. These are not to be viewed as single micronutrients but instead as an important part of an overall antioxidant program consisting often of over 50 different nutrients for the simple reason that different antioxidants work at different parts of the cell.

This is not a complete list, and not all antioxidants are necessary for each person. Selecting the appropriate nutrients and the right dosage is best left to a nutritionally oriented physician for maximum effectiveness. Blindly mixing and matching without professional help at these dosages are NOT recommended. The dosages reflect a range and not specific amounts. The exact amount varies with each person.

1. Beta Carotene

Beta carotene, Poly MVA, and Vitamin C are good AntioxidantsBeta-carotene is a form of vitamin A. Vitamin A is a strong immune booster. It stimulates the activity of immune cells against tumor cells. Has been shown to inhibit the promotion of cancer, while beta carotene (precursor to vitamin A) inhibits the initiation of cancer. Beta carotene can decrease the amount of damage free radicals do to a cell’s DNA. Such DNA damage is thought to be one mechanism that causes cancer, and indeed, some early studies suggested that beta-carotene might reduce the risk of cancer. Many research reports on the anti-cancer properties of vitamin A and the related retinoids have been published over the past 20 years. Beta-carotene is used to give all the supporting nutrients that allow the carotene to be converted to vitamin A. High doses of beta-carotene, even over long periods of time, are not associated with serious toxicity.

Researchers in Helsinki monitored the association between vitamin levels of vitamin A and beta-carotene in 36,265 subjects and the subsequent development of cancer. Their blood levels of vitamin A and beta-carotene were measured. Those with the lowest levels had a greater risk for cancer. Cancer risk increases when our dietary intake of these nutrients is low (American Journal of Epidemiology 132: 857-880). A Harvard study that analyzed biopsies of women’s breast tumors shows that the women with high breast tissue concentrations of carotenoids, including Beta Carotene are 30-70% less like to have breast cancer.

Beta-carotene also protects against prostate cancer. A research team at Nagoya City University Medical School and Kyoto University in Japan reported in Cancer Research that low levels of beta-carotene are directly related to the risk of developing prostate cancer. The study involved 100 patients with prostate cancer. The ages were from 50 to 79 years.  A study reported in the American Journal of Nutrition found that high blood levels of beta-carotene had a strong protective effect against lung cancer, melanoma, and bladder cancer. This study was done at John Hopkins School of Hygiene and Public Health in Baltimore.

Epidemiological studies reveal that people with high intakes of beta-carotene or high blood concentrations of this nutrient have a reduced risk of various diseases, including cancer and heart disease. Beta-carotene stimulates a molecule that helps the immune system target and destroys cancer cells. It increases the number of receptors on white blood cells for a molecule known as major histocompatibility complex II (MHC II). MHC II is integral in helping monocytes, a type of white blood cell, direct killer T cells to cancerous cells. In other words, beta-carotene is integral in directing the immune system to kill cancer cells.

Therapeutic Dosage: 25,000 to 100,000 IU a day

2. Vitamin C

It is known that vitamin C acts as an antioxidant and free radical scavenger that reacts directly with super oxide, hydroxyl radicals, and singlet oxygen produced during normal cellular metabolism. Oxygen is necessary for life. Oxygen also comes in several radical forms that have been implicated in both initiation and post-initiation stages of the carcinogenic process as well as in invasion and metastatic processes.

Poly MVA in addition to conventional therapies that fight cancerAside from its antioxidant properties, there is no single universal accepted and proven explanation for vitamin C’s cancer fighting properties. It is likely that a variety of pathways are involved, which include (1) fortifying the immune system by increased lymphocyte production; (2) salvaging cellular free radical damage; (3) inhibition of hyaluronidase, keeping the ground substance around the tumor intact and preventing metastasis; (4) killing oncogenic viruses through its enhancement of phagocytic activities; (5) correction of an ascorbate deficiency commonly seen in cancer patients; (6) stimulating collagen formation and its stabilization necessary for “walling off” tumors; and (7) neutralization of carcinogenic toxins.

Vitamin C has been extensively studied in vitro and in vivo for its ability to prevent the adverse effect of, and decrease resistance to, and increase the effects of chemotherapeutic agents. There is little doubt that Vitamin C is an important cornerstone of any active cancer or cancer treatment program other than those that rely on free radical conversion to kill cancer cell such as Poly MVA.

Concurrent use of vitamin C has been shown to reduce the cardio toxicity of chemotherapeutic agent doxorubicin and increases the activity of doxorubicin, cisplatin, and paclitaxel in human breast carcinoma cells in vitro. During conventional treatment and remission, a daily dose of 3-10 gram (in 4-5 divided doses) significantly extends the survival and improves the quality of life in numerous studies. Vitamin C can be given intravenously or orally.

Therapeutic Dosage: Increase up to the bowel tolerance from 1 gm, 2-4 times a day and gradually increase every few days by 0.5 gm each dose to up to 3-10 grams a day. When diarrhea occurs, reduce dose until the diarrhea is resolved.

3. Vitamin E

A key nutrient required for strong immune response and an important fat-soluble antioxidant, vitamin E’s preventive role in cancer has been well proven. The use of vitamin E concurrently with chemotherapy and radiotherapy is unclear. There are reported benefits, but much more research is needed. With cancer in remission, the use of vitamin E as a preventive nutritional agent to prevent further oxidative stress is a cornerstone of any cancer remission nutritional protocol. Use only the natural Vitamin E succinate form for best absorption and therapeutic effect.

In particular, women with fibrocystic breast disease can benefit from vitamin E and Poly MVA therapy. Scientists at the Johns Hopkins Medical School in Baltimore conducted a double-blind trial in 17 patients and 6 controls. The patients in the study were given placebo tablets for one menstrual cycle, followed by 600 IUs a day of vitamin E (alpha tocopherol acetate) for two menstrual cycles. All patients were tested for blood levels of estradiol, estriol, and progesterone. It was found that 15 of 17 patients (88%) showed significant clinical improvement, confirming previous studies showing that vitamin E is an effective treatment for fibrocystic breast disease.

Poly MVA and Vitamin E are antioxidantsVitamin E raised blood levels of both estriol (E3) and progesterone in fibrocystic patients, and that the ratio of both estriol and progesterone to estradiol (E2) increased as well. This may explain (in part) the therapeutic effect of vitamin E in these patients. E3 is the natural estrogen found in the body with anti-cancer effect. Progesterone is an opposing hormone to estrogen and counter-balances the estrogen dominance, a primary causative factor in estrogen related diseases such as breast, ovarian, and uterine cancer.

 • Highly malignant melanoma cell in vitro has been shown to be converted into differentiated (normal) cell after 3 days of exposure to Vitamin E succinate.
 • Glioma tumor cells (present in the brain) are also more effective attacked by vitamin E succinate, probably because of its better penetration of blood brain barrier.
 • Non-Hormone sensitive cells are converted into hormone sensitive cells when exposed to vitamin E succinate. Hormone insensitive cells are hard to treat.
 • Ovarian and cervical cancer – vitamin E slow downs the mitotic activity of cancer cell but normal cell don’t get affected.
 • Vitamin E succinate enhances radiation in the cancer cell and protects the normal cell. In other words, vitamin E succinate protects the normal cell against radiation-induced chromosomal damage but enhance the effect on radiation on cancer cell.

Tamoxifen, when combined with vitamin E, works better than either alone in breast cancer cell.

Therapeutic Dose: 400 – 800 IU a day

4. Selenium

Selenium is considered an essential trace mineral or micronutrient. It is a powerful antioxidant with a central role in the protection of tissues from the damaging effects of oxygen free radicals. The use of selenium compounds as a cancer treatment predates most conventional treatments currently in use. In spite of this, comparatively little is known regarding the use of selenium as a cancer therapy in the active cell. Research suggests that selenium may play a role in reducing the risk of cancer by binding with glutathione peroxidase (GSH-Px) to combat destruction caused by free radicals and protect cellular membranes. While many have reported a reduction in side effects, such as nausea, emesis, and headaches often associated with chemotherapy, research is still lacking in pinpointing the specific benefits of selenium when used in conjunction with chemotherapy or radiotherapy.

200 mcg of selenium a day has been shown to reduce cancer death by 50% and prostate cancer by 62% after 4 years. Cancer patients are often found to be deficient in selenium. Selenium works synergistically with vitamin E.

Therapeutic Dosage: 100-200 mcg a day. Selenium is highly toxic at concentrations of 1 milligram (1000 mcg) or more. Clinical symptoms include severe irritations of the respiratory system, rhinitis, lung edema, broncho-pneumonia, and metallic taste in the mouth. Selenium dioxide may cause erythemia and toxic necrosis of the skin, loss of hair and nails, tooth damage, or nervous system disorders. Selenium may also be carcinogenic.

5. Lipoic Acid

Called the universal antioxidant for its ability to dissolve well in water and in a fat environment, Lipoic acid increases the effectiveness or potency in other antioxidants. It can cross the blood brain barrier while others cannot .One of the most beneficial effects of both alpha-Lipoic acid is its ability to regenerate other essential antioxidants such as vitamins C and E, coenzyme Q10, and glutathione. The evidence is especially strong for the ability of Lipoic acid to recycle vitamin E. This is apparently achieved directly by quenching tocopherol radicals or indirectly by reducing vitamin C or increasing the levels of ubiquinol (a derivative of CoQ10) and glutathione that in turn, helps to regenerate tissue levels of vitamin E.

Therapeutic Dosage: 500-1000 mg a day

6. Poly MVA

Poly MVA is an alpha lipoic acid complex with palladiumThis is an alpha-Lipoic acid complex with palladium. It is a non-toxic polynucleotide reductase named POLYDOX (USA trials), Poly-MVA (Canada and Mexico) or LAPd by some researchers. The element platinum is very lethal to cancer cells, but also very toxic to humans. It’s close relative: palladium, however, is nontoxic in its present form. The MVA stands for minerals, vitamins, and amino acids. LAPd stands for Lipoic acid/Palladium complex. Lipoic acid is a natural powerful antioxidant that is both water and fat soluble, which permits the Poly-MVA to pass across the cell membranes and the blood brain barrier, which is impossible for most drugs, including chemotherapy.

Poly-MVA:

 • Protects cellular DNA
 • Carries the Powerful antioxidant Lipoic acid into the cell
 • Acts as an intracellular electron donor
 • Generates water within the cell

Cancer cells have deranged respiration producing less water in the cell and utilizing more sugar, and one-twentieth the oxygen of normal cells and no oxygen radical pathways. Thus when synthetic DNA reductase enters these cells, protein radicals are formed which denature the tumor cell’s proteins. Since “normal cells” are capable of converting the radicals into energy and water, no harm can occur.

The most dramatic responses were noted with brain tumors. Other tumors that respond well are breast, ovarian, prostate, colon, and lung cancer, among others. The original human trials were done in Canada by a late oncologist, Dr. Rudy Falk, usually in conjunction with standard chemotherapy for more than five years. He reported benefits including pain reduction or control, improved appetite and weight gain, and increasing energy. Some patients are still using low doses of Poly-MVA and have no signs of cancer after ten years of use.

In addition to its anti-cancer properties, reported benefits of Poly-MVA include:

 • Improving memory
 • Raising energy level
 • Protecting DNA from free radicals
 • Chelating cadmium, mercury, and lead
 • Slowing the aging process
 • Increasing muscle strength

Therapeutic dosage varies with patients. Suggested dosage is 2 teaspoon four times a day for 7 days, followed by 2 teaspoon two times a day for 12 weeks or until remission, followed by 1 teaspoon two times a day. Those with advanced cancer may consider 2 teaspoon four times a day for 8 weeks before tapering off. For cancer prevention, one-half to one teaspoon a day is sufficient indefinitely (one bottle will last 1.5 to 3 months). Each 8 ounce bottle contains 240 cc and 48 teaspoons of Poly-MVA and about 8-10 bottles are required the first 3 months.

Because of its strong mineral content, concurrent EDTA chelation therapy is not recommended. Dose of Vitamin C above 100 mg. is counterproductive due to the fact that Poly-MVA needs free radicals available in the cells in order to transform them into energy. No additional Alpha Lipoic Acid is needed because the Alpha Lipoic Acid in the Poly-MVA is sufficient to deal with the free radicals.

7. Bioflavanoids

Also known as flavonoids, these are compounds that occur naturally in many plants. They can be divided into six groups:

 • Isoflavones (found predominately in soy),
 • Flavonols (found in onions and broccoli),
 • Flavones (found in greens, including thyme and parsley),
 • Flavonones (found in citrus fruits),
 • Catechins (found in tea and apples) and
 • Proanthocyanidins (found in grapes and cherries).

Poly MVA and green tea are sometimes recommended for chemotherapy

Green Tea

When given with chemotherapy, it showed tumor regression patterns as the chemotherapy agent’s effectiveness appears to be increased. Ingredients in green tea may have beneficial effects in treating cancer. It is difficult for the cancer patient to obtain enough anti-cancer components in that form. A cup of green tea contains about 50 mg of caffeine, a stimulate that cancer patients should avoid.

Therapeutic Dosage: 4-10 decaffeinated green tea extract capsules a day. High doses of 20mg/kg are needed (about 1.5 to 2 grams a day).

Quercetin

Extensively researched, this flavonoid damages cancer cells only and leaves normal cells intact. Food sources include onion and apples. It acts synergistically with chemotherapy agents like tamoxifen, cisplatin, Adriamycin and also radio therapeutic agents. It is a potent aromatase inhibitor and reduces the metastatic potential of cancer cells. It stimulates the immune system like Reishi and maitake mushroom, a potent antioxidant and free radical scavenger, and alters the mitotic cell cycle in tumor cells and genetic expression. Most importantly, it is anti-angiogenesis and enhances apoptosis. It increases the intracellular glutathione level. It acts synergistically with hyperthermia treatment protocols.

It inhibits a mutant P53 protein that arrests the G2 end phase of the cell cycle. Most drugs only inhibit the G1 phase. It induces apoptosis of cancer cells. It suppresses glycolysis and ATP production, interferes with ion pump systems, various signal transduction pathways, and inhibition of DNA polymerase B and I. It binds to estrogen receptor sites, working like tamoxifen and inhibit the growth of estrogen positive and estrogen negative cells. It inhibits mutant P21 gene found in over 50 percent of colon cancers which signals DNA replication in cancer cells.

Vitamin C enhances the effectiveness of quercetin. One caution is that tangeritin, a flavonoid found in citrus fruits, completely blocked the inhibitory effect of tamoxifen on mammary cancer in mice. Another study also showed that tamoxifen and genistein synergistically inhibit the growth of estrogen receptor-negative breast cancer cells. Until more confirmatory studies are conducted and the flavonoid-tamoxifen interactions more thoroughly investigated, it is best to avoid high therapeutic doses of flavonoid compounds in breast cancer treated with tamoxifen.

Therapeutic Dosage: 2-6 grams a day

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!