Ερωτησεις για Βιοσυντονισμο

Αρχική Ερωτησεις για Βιοσυντονισμο
by 3dd

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ & ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
   Τι είναι οι Ολιστικές Θεραπείες;

BIO

Η Ολιστική θεραπευτική, αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μία οντότητα ενιαία και αδιαίρετη τόσο ως προς τον εαυτό του, όσο και ως προς το περιβάλλον του. «Θεραπεύω» στα ελληνικά σημαίνει, υπηρετώ, φροντίζω, περιποιούμαι, ασχολούμαι με ζήλο, καλλιεργώ.
Ο «Θεραπευτής» που ασκεί την ολιστική θεραπευτική, δεν ασχολείται μόνο με το επιμέρους σωματικό, ή ψυχολογικό πρόβλημα του πάσχοντος, αλλά δίνει έμφαση στην ολιστική αποκατάσταση της υγείας, βοηθά και υποστηρίζει τον πάσχοντα στην προσπάθεια του να αντιληφθεί την αιτία ή τις αιτίες της πάθησής του και να αναλάβει ο ίδιος ο πάσχων την ευθύνη της υγείας του και κατ” επέκταση της ζωής του. Ασχολείται δηλαδή με τον άνθρωπο σαν ψυχή, νου και σώμα και εξετάζει τα διάφορα θέματα σε όλα τα επίπεδα: διαπροσωπικό, συναισθηματικό, σωματικό, διανοητικό, πνευματικό κ.λπ –

Τι ακριβώς κάνει ο Bιοσυντονισμός , με απλά λόγια?

Η φιλοσοφία του βιοσυντονισμού είναι απλή. Όπως με το συντονισμό μπορεί ένα ποτήρι να σπάσει σε χίλια κομμάτια, το ίδιο μπορεί να συμβεί με την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην κατάλληλη συχνότητα και σε ένα ιό, ένα μικρόβιο, ένα μικροοργανισμό ή ένα παράσιτο ή να βοηθηθεί ένα όργανο του σώματος να επιστρέψει στην υγιή του συχνότητα και κατ’ επέκταση να θεραπευτεί.
Με τη συσκευή Sensitive Imago μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο οργανισμός έχει προσβληθεί από κάποιο παράσιτο, μικροοργανισμό, ιό, ή μικρόβιο, καθώς και να ελεγχθεί η γενικότερη κατάσταση όλων των οργάνων του σώματος.

Για ποιο λόγο να διαλέξω το Bιοσυντονισμό;

Είναι γνωστό πως πολλές ασθένειες, και ειδικότερα οι αλλεργίες και οι χρόνιες παθήσεις, δεν μπορούν να θεραπευτούν εύκολα με τα μέσα της κλασσικής ιατρικής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, πως στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η κλασσική ιατρική μπορεί μόνο να μειώσει τα συμπτώματα του ασθενούς με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις αιτίες, που προξενούν τα συμπτώματα αυτά.
Η Bιοσυντονιστική θεραπεία είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση, ακόμα και την ίαση σε ασθενείς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια από τα συμπτώματα της ασθένειάς τους. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα. Ο Βιοσυντονισμός είναι μία νέα εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής που καλύπτει την ανάγκη της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Πού αποσκοπεί η μέθοδος του Bιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του Bιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου.
 Κάθε άνθρωπος 555διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό μέρος. Όσοι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν και εξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων, μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κέντρα.

Γιατί ο Bιοσυντονισμός δεν είναι διαδεδομένος στην Ελλάδα;

Κάθε χώρα αναπτύσσει το σύστημα υγείας της, αναλόγως του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που εφαρμόζει, τη γεωπολιτική της θέση, την ιστορία της και τις συμμαχίες της. Στο σύστημα υγείας της χώρας μας, λόγω των ανωτέρω παραγόντων, επικράτησε ανέκαθεν η θεραπεία των ασθενών να γίνεται κυρίως με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, αποκλειομένων άλλων μεθόδων εναλλακτικής θεραπείας των ασθενών, όπως π.χ. της ομοιοπαθητικής, του βιοσυντονισμού, του βελονισμού κλπ, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρύτερα σε άλλες χώρες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις: Ρωσική Ομοσπονδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική κλπ. Αυτό δεν σχετίζεται απαραίτητα με την αποτελεσματικότητα κάθε μεθόδου θεραπείας.
Στη Ρωσική Ομοσπονδία, από όπου προέρχεται η συσκευή sensitive imago, επικεντρώθηκε το σύστημα υγείας στην πρόληψη των ασθενειών και τη θεραπεία των ασθενών με εναλλακτικές μεθόδους, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλότερο ή και μηδενικό κόστος, μία εκ των οποίων είναι και ο βιοσυντονισμός. Παράλληλα και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι, όπως ο βελονισμός, διδάσκονται στα πλαίσια της λήψης ειδικότητας σε ιατρικές πανεπιστημιακές σχολές της Ρωσίας.

Παρ όλα αυτά, επεκτείνεται η χρήση του γενικότερα στο χώρο των θεραπευτών και ιατρών όλο και περισσότερο. Επιπλέον δημιουργούνται σύλλογοι βιοσυντονιστών για την ανταλλαγή, διασταύρωση ερευνητικών δεδομένων, καταγραφή και εξέλιξη για την πληρέστερη φροντίδα της Υγείας των συνανθρώπων μας.

Τι να περιμένω μετά τη συνεδρία;

Ανάλογα τη περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας ή και μια αρχική επιδείνωση (λόγω της αυξημένης συσσώρευσης τοξινών). Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Γενικά, το σώμα διατηρεί τα θεραπευτικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 7 – 10 μέρες μετά τη συνεδρία, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος γίνεται η επεξεργασία τους και βαθμιαία συντελείται η αποκατάσταση.

Πόσο συχνά μπορεί/πρέπει να γίνονται συνεδρίες;

Ο οργανισμός επεξεργάζεται τα θεραπευτικά σήματα για τουλάχιστον 7 μέρες μετά τη συνεδρία. Γι’ αυτό το λόγο, σε χρόνια περιστατικά, συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο. Μπορεί, όμως, το μεσοδιάστημα να είναι αρκετά μεγαλύτερο, όπως π.χ. τρεις εβδομάδες στην περίπτωση κάποιων ορμονικών διαταραχών. Ωστόσο, σε οξεία περιστατικά, όπως π.χ. πυρετός, ίωση, έντονος πόνος, η επανάληψη μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα, ακόμα και κάθε μέρα. Ένα συνηθισμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της sensitiv imago είναι 3 ημέρες συνέχεια, και στη συνέχεια μέρα παρά μέρα, μέχρι την ολοκλήρωση 10 συνεδριών.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθεί, διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Δηλαδή, εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης (τα χρόνια συμπτώματα απαιτούν περισσότερες θεραπείες), τη δύναμη αντίδρασης του οργανισμού και τον αριθμό των επιβαρυντικών παραγόντων, που συντελούν στην εδραίωση των συμπτωμάτων. Σε μη χρόνιες καταστάσεις αναφερόμαστε συνήθως σε 10 συνεδρίες.
Μπορεί ο βιοσυντονισμός να έχει να έχουν αποτέλεσμα χωρίς παράλληλη λήψη φαρμακευτικής αγωγής;
Ο βιοσυντονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με συμπληρώματα διατροφής, βότανα και φαρμακευτική αγωγή (συμβατικά ή ομοιοπαθητικά φάρμακα), χορηγηθείσα πάντα από τον θεράποντα ιατρό. Από έρευνες που εκπονήθηκαν, με τη μέθοδο του χωρισμού των ασθενών σε ομάδες, που η μία ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή ως μονοθεραπεία και η άλλη συνδυασμένη αγωγή με φάρμακα και βιοσυντονισμό, παρατηρήθηκαν θεαματικά αποτελέσματα στις ομάδες που ακολουθούσαν συνδυασμένη θεραπεία. Εκπονήθηκαν όμως και έρευνες, κατά τις οποίες και μόνη η εφαρμογή βιοσυντονισμού σε ασθενείς οδήγησε στην αποκατάσταση της υγείας τους.

Μπορεί ο Bιοσυντονισμός να χρησιμοποιηθεί και για προληπτικούς, εκτός από αποκατάσταση της υγείας;

888Ο Bιοσυντονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προληπτικούς σκοπούς, όπως για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του ήπατος, την αποφυγή ανάπτυξης μίας ομάδας παρασίτων στον οργανισμό, την αποτοξίνωσή του, τη γενικότερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Επιπλέον λόγω της δυνατότητας πρόβλεψης πιθανών επιπλοκών μέχρι και 5 έτη με τη sensitive imago, γίνεται αντιληπτό ότι η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά.

Το κόστος ενός πακέτου συνεδριών είναι ακριβό;

Οι έννοιες «φθηνό» και «ακριβό» είναι σχετικές. Το κριτήριο της κατάταξης στη συνείδησή μας των πραγμάτων και των δραστηριοτήτων μας από τις φθηνότερες προς τις ακριβότερες, είναι το κατά πόσον τις κρίνουμε σημαντικές και απαραίτητες.
Λόγου χάρη, πολλοί άνθρωποι δαπανούν περισσότερα από 100€ κάθε μήνα, δηλαδή περισσότερα από 1200€ ετησίως για αγορά τσιγάρων. Θεωρούν το κάπνισμα τόσο απαραίτητο, ώστε το κόστος του να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη διακοπή του.
Άλλοι δαπανούν το ποσό των 300€ – 400€ κάθε χρόνο για την αγορά καινούριας συσκευής κινητού τηλεφώνου. Το γεγονός ότι ένα μέρος της αξίας της συσκευής καλύπτεται από την επιδότηση συνιστά μόνο δικαιολογία, αφού, εάν κρατούσαμε την παλαιά μας συσκευή, η επιδότηση που λάβαμε για την αγορά νέας θα αφαιρούνταν από το μηνιαίο μας πάγιο.
Άλλοι καταβάλλουν τουλάχιστον 100€ μηνιαίως, δηλαδή 1200€ ετησίως, για μίσθωση μίας θέσης παρκινγκ για το αυτοκίνητό μας, εφόσον μας γλυτώνει από το χρόνο για την ανεύρεση μίας θέσης παρκινγκ στην άκρη κάποιου πεζοδρομίου και ταυτόχρονα παρέχει ασφάλεια από τις κλοπές, τα καιρικά φαινόμενα και τις μικροφθορές από τα παρακείμενα οχήματα.
Άλλοι πληρώνουν 50€ κάθε μήνα, δηλαδή 600€ το χρόνο, για μία συνδρομή σε κωδικοποιημένα κανάλια τηλεόρασης, για να μπορούν να βλέπουν ποδόσφαιρο τα σαββατοκύριακα και νέες ταινίες.
Εάν λοιπόν η δαπάνη που απαιτείται για την αποκατάσταση ή/και διατήρηση της υγείας, που είναι το ύψιστο αγαθό όλων, φαντάζει ακριβή, τότε θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητές μας. Το αντίθετο, ενδέχεται να μας γλυτώσει από πολλά χρήματα, ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία στο μέλλον, εφόσον συντελεί στην πρόληψη ασθενειών και τη διατήρηση της καλής υγείας μας.

Είναι ο Bιοσυντονισμός ασφαλής; Έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες;

O Bιοσυντονισμός είναι απολύτως ασφαλής. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία παρενέργεια από τη χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού. Στην ουσίαν ενεργοποιεί τη δυναμική του οργανισμού και τη δυνατότητα αυτοίασής του.

Δεν πιστεύω ότι ο Bιοσυντονισμός μπορεί να έχει αποτελέσματα!

Είναι λογικό κάτι καινούριο να μας ξενίζει, να μας φοβίζει και να μας δημιουργεί αποστροφή. Ιδιαίτερα δε όταν απειλεί να αλλάξει καθεστηκυίες αντιλήψεις ετών και να επαναπροσδιορίσει τα πιστεύω και τις αρχές μας προς μία άλλη κατεύθυνση. Ο άνθρωπος αντιδρά στο νέο υποσυνείδητα με δυσπιστία, σε ορισμένες περιπτώσεις πράττοντας μάλιστα εκ του αποτελέσματος ορθά, και αυτός είναι ο λόγος που μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας άργησαν να τύχουν ευρύτερης αποδοχής.
Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, ο ανθρώπινος πόνος που προκαλεί η απώλειά της καθίσταται πρόσφορος προς εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση από καλοθελητές κομπογιαννίτες και συνεπώς δικαιολογημένα οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, προκειμένου να μην πέσουμε θύματα απάτης, υφιστάμενοι οικονομική ζημία, ψυχολογική ταλαιπωρία και απώλεια της υγείας μας.
Όμως, ως μέσο άμυνας απέναντι στο καινούριο έχουμε πλέον τη γνώση και την κοινωνία της πληροφορίας, η οποία ανοίγεται μπροστά μας μέσω του διαδικτύου. Στο ίντερνετ υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες σε διάφορες γλώσσες, από όπου μπορεί κανείς να αντλήσει πληροφορίες για το βιοσυντονισμό, τον τρόπο επίδρασής του, τις μελέτες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, πάνω απ” όλα, να αξιολογούμε κάθε τι καινούριο με βάση πραγματικά περιστατικά και δεδομένα και όχι να το αρνούμαστε δογματικά, από φόβο και δυσπιστία προς το άγνωστο. Επομένως, προτού πιθανά απορρίψετε, σας προτείνουμε να κάνετε μία αναζήτηση στο google για «bioresonance therapy» ώστε να αντλήσετε τις απαραίτητες πληροφορίες πριν την οριστική διαμόρφωση της αξιολόγησής σας. Μπορείτε επίσης να δείτε τα βίντεο που περιέχονται στο διαδίκτυο, όπου ιατροί που εφαρμόζουν χρόνια το βιοσυντονισμό σε ασθενείς τους ομιλούν για τα εκπληκτικά αποτελέσματά του. Δεν μπορεί όλοι να ψεύδονται!

Ο Bιοσυντονισμός δεν με αφορά, αφού είμαι υγιής.

Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό στη ζωή και πρέπει να είστε ευτυχής που είστε υγιής. λα τα υπόλοιπα έπονται της υγείας. Ο βιοσυντονισμός δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που πάσχουν από προβλήματα υγείας, αλλά και σε υγιής σκεπτόμενους ανθρώπους, που επιθυμούν να διατηρήσουν το σώμα τους και τον οργανισμό τους σε καλή κατάσταση, απρόσβλητο από παράσιτα, μικροοργανισμούς, ιούς και τοξίνες. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προγράμματα προφύλαξης και τόνωσης του οργανισμού.
Επιπλέον, επειδή πολλές ασθένειες στα πρώτα στάδια, μολύνσεις, ιοί και προσβολές από παράσιτα είναι ασυμπτωματικές, δηλαδή δεν δίδουν ενδείξεις για την ύπαρξή τους, ενδεχομένως παρά μόνο όταν έχουν εξαπλωθεί και αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, σας προτείνουμε να προβείτε προληπτικά σε μία γενική εξέταση-χαρτογράφηση του οργανισμού με τη sensitive imago στο Κέντρο Vivamus.
Προτείνεται η κατανάλωση κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής παράλληλα με τη χρήση των συσκευών;
Οι συσκευές καταπολεμούν ιούς, παράσιτα και μικροοργανισμούς και βοηθούν στην αποκατάσταση ή διατήρηση της υγείας όλων των οργάνων του σώματος. Δεν μπορούν όμως να χορηγήσουν στο ανθρώπινο σώμα τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα ένζυμα και τις πρωτεΐνες που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία του οργανισμού, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται από εξωτερικές πηγές, δηλαδή από την τροφή.
Ο σύγχρονος όμως τρόπος ζωής, που χαρακτηρίζεται από την προτίμηση να καταναλώνουμε τροφές γευστικές αλλά όχι πάντοτε θρεπτικές, καθώς και η βιομηχανοποίηση στον τομέα τής παραγωγής τροφίμων, έχουν συντελέσει στη χαμηλή περιεκτικότητα και την περιορισμένη πρόσληψη των απαραίτητων εκείνων θρεπτικών συστατικών για την καλή λειτουργία τού οργανισμού μας.
Ιδιαίτερα, συμπληρώματα διατροφής πρέπει να λαμβάνονται από άτομα με έλλειψη βιταμινών, εγκύους, γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης, ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, καπνιστές, αλκοολικούς, ηλικιωμένους, φυτοφάγους. Επίσης, άτομα που δεν έχουν το χρόνο να καταναλώνουν πλήρη και επαρκή γεύματα, που κάνουν δίαιτες αδυνατίσματος, άτομα λιποβαρή (εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον αρμόδιο επιστήμονα υγείας), εκείνα που θέλουν να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία, τη φυσική τους κατάσταση, που αθλούνται ή έχουν στρες. Τέλος, ασθενείς ή πάσχοντες σε ανάρρωση (π.χ. από σύνδρομο δυσαπορρόφησης, ηπατοχολικά νοσήματα, εγκαυματίες, άτομα με συγγενή προβλήματα μεταβολισμού).
Παράλληλα με τις συνεδρίες του Bιοσυντονισμού, μπορείτε να καταναλώνετε όποια συμπληρώματα διατροφής σας προτείνει ο ιατρός ή Ολιστικός Θεραπευτής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!